Skocz do zawartości

Budżet pod Esoxa

azja49

Rekomendowane odpowiedzi

Nie demonizowalbym nauki lowienia na muche wielkimi muchami i ciezkimi sznurami.

Ponizej przyklad mojego znajomego ktory w jedno popoludnie opanowal rzuty TFO TiCrx 10wt i muchami wielkosci dloni. 20-25 metrow nie stanowilo dla niego problemu.

Rybe tez ulowil :-)

b6c6b04c1bdc4fd0med.jpg

Dwa popołudnia , wietrznie i dalej nie mogę osiągnąć 15m . kilka razy się udało.  Za chwilę jadę trzeci raz i zaczyna dmuchać już :rolleyes:  Uczę się sam narazie na 9wt . Napewno nie jest to proste ale wciąga i jedynie kwestia czasu jak będę śmigał 20m ,  we wiater nawet :D

• Like 1

Dwa popołudnia , wietrznie i dalej nie mogę osiągnąć 15m . kilka razy się udało.  Za chwilę jadę trzeci raz i zaczyna dmuchać już :rolleyes:  Uczę się sam narazie na 9wt . Napewno nie jest to proste ale wciąga i jedynie kwestia czasu jak będę śmigał 20m ,  we wiater nawet :D

15 metrow to juz dobrze jest. Nie pamietam kiedy ostatni raz ryba wziela mi dalej niz 15 metrow ode mnie. Wszystkie spod nog mi biora ;-)

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Hej, podepnę się pod temat...

Zastanawiam się podobnie nad wyborem:

Taimen STX 9' #8 z kołowrotkiem Taimen STX 7-8 lub Taimen XV6-9

lub

Airflo Delta Classic 9' #8-9 z kołowrotkiem Airflo Airtec 7-9 lub jakiś inny kręcioł który polecicie

Oba sznur Sznury:

Airflo 40+ Cold Saltwater Intermediate (#8 czy #9????)

Airflo 40+ Cold Saltwater WF (tak samo #8 czy #9????)

Będę łowił na zbiornikach o głębokości od 1,5 do 2,5m, szczupaki raczej do 70 cm.    

A także od czasu do czasu na wakacjach nad morzem coś będę chciał pomachać z brzegu, a Airflo jest 3częściowa więc długość transportowa wzrasta, co jest nie bez znaczenia przy transporcie samolotowym.

Edytowane przez Bugi86