adashhh Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 MoldMax to klasa sama w sobie . Jeśli szukasz tańszego to no problem , ale nie licz ze będzie tak dobry czy lepszy . Kiedy jeszcze używałem silikonów to najbardziej pasował mi PA21 . PA21 Bardzo dobry sylikon do form dwuczęściowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 A jak z odwzorowaniem bardzo małych detali? Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 A jak z odwzorowaniem bardzo małych detali? Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaA co Daniel, będziesz robił samca i samiczkę? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Mieszańca Model już mam To będzie przełom w światowym lurebuildingu Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Qcyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Mieszańca Model już mam 01c4c8f7-e12c-4ea3-a0f3-c4a9bf518a74_470x.jpgczyli dwupak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Panowie czy silikon MM940 na wykonanie formy jednoczęściowej będzie wymagał odpowietrzenia? Potrzebuję zrobić formę nieco sztywniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Moim zdaniem wymaga odgazowania. 37 shore to już dużo i będzie z pewnością dosyć gęsty, a to wpływa na uwięzienie powietrza w trakcie mieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Panowie czy silikon MM940 na wykonanie formy jednoczęściowej będzie wymagał odpowietrzenia? Potrzebuję zrobić formę nieco sztywniejszą Używam tego silikonu. Na pewno będziesz musiał odgazować. Gorzej się odgazowuje niż ten miękki. Za to forma dużo więcej odlewów znosi. Ja robię 2-częściowe i sobie radzę bez odgazowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbo93 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Używam MM940, duże formy lepiej lać na 2 razy i dawac troche mniej katalizatora bo bardzo szybko gęstnieje, ja dodatkowo do form do robienia woblerów z piany daje drugą warstwe z wypełniaczem czyli drobny piasek z piaskarki, jeszcze bardziej zwiększa to twardość formy i mniej się odkształca przy zamykaniu na gumki recepturki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 ja po prostu mam docięte kawałki sklejki na gabaryt formy. Wtedy możesz zaciskać nawet stolarskimi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbo93 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 To spróbuje też może z tą sklejką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moryc Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Dziendobry i witam szanownych Panstwa Nie wiem czy winno sie znalezc to w tym dziale ale....Szukam kogos do wykonania 4/5 form woblerow.Kupilem troche ,,blankow,, w US (glownie typu squere bill, rattlin'rap, popery, jakies jerki) no i tak pomyslalem ze moze ktos by mi takie formy zrobil.Co w zamian?Oczywiscie procz $$$ ,zrobisz tez forme dla siebie (warto) moge tez udostepnic ew wykonac dla ciebie szablony do woblerow typu bill (okon/bass/rak)Szczegoly do dogadania przez pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi