Skocz do zawartości

okoniówka o akcji fast bez wklejki

Bachamut

Rekomendowane odpowiedzi

Jak masz czas i chęci to można teraz dostać tanio blanki mhx w takiej gramaturze ...Są szybkie i jak dobrze pokombinujesz, sam zrobisz to troszkę tylko przekroczysz budżet .. Będziesz miał fajny kijek:) Sam jak tylko będę miał czas i kaskę wolną to poeksperymentuję na tych blankach ...

Przeglądnij poprzednie tematy w tym dziale. Jest cała masa pytań o kija na okonie.

Z nudy coś Ci znalazłem. Miłego czytania.

http://jerkbait.pl/topic/52041-jaki-polecacie-spinning-na-okonie-o-d%C5%82ugo%C5%9Bci-do-21-metra-na-%C5%82%C3%B3dk%C4%99/#entry1603394

Tutaj masz temat do 300 zł. Jednak może coś dla siebie znajdziesz???http://jerkbait.pl/topic/49445-dobry-kijek-okoniowy-z-masowej-produkcji/#entry1566920

Edytowane przez Rafus

Na blanku mhx jakbyś sam robił to 400 powinno wystarczyć.

Piotrek o stówkę przy mało.Blank około 300zł+ dobre przelotki około 100zł + jakiś uchwyt,pianka lub korek,nici,lakier i inne drobne po pierdółki 100zł.Po drugie blank o takich parametrach z MHX to raczej trudno.

Edytowane przez PablovelLoco

Co do MHX to pewnie by znalazł ale nawet jak by robił sam to 400 pln to tak na styk w wersji eko no i  wiadomo trzeba poswięcić czas :) ale bespiecznie napisać że 500 :) bo przesyłka . Ja własnie pod okonia będe próbował sobie ukręcic S721

Edytowane przez FOEWROCLAW
  • Like 1

Jak masz szansę to pomachaj Cormoran TX4 Lungan. Ma co prawda 1.98 m ale jest taka kosa, że szok. Ryby nie spadaja, czuć każde trącenie. Pod rybą pracuje pięknie. Używam go właśnie na okonie. Zabieram też na małe ciurki gdzie ta długość jest optymalna do rzucania spod każdego krzaczka bez haczenia o gałęzie. Miał jeden minus- przelotke szczytową, którą zmieniłem na sic.

Edytowane przez marszall

Filser na pewno się pochwale nawet jak nie będzie specjalnie czym bo to będzie  pierwszy ale najgorsze mam już za sobą . Tak za sobą bo dla mnie najgorsze było przebrnąć przez skompletowanie maneli , ale to zmotywowało mnie do pochłaniania wiedzy i nocnego kopania w internecie (żona dała mi ksywkę kret :/ ) 

Tylko, że ten Konger kosztuje chore pieniądze i nie jest wart takiej kasy. Jeżeli masz możliwość kupna w "hurcie" to OK, ale w przeciwnym razie ... Uważam, że albo kupić za stodziesiąt pln Mikado Lexus Spahire - wklejkę, ale bardzo elektryczną i dobrze pracującą, i cieszyć się fajnym kijem, posiadającym jednak liczne mankamenty, albo dozbierać na kij pracowniany. Wybór okoniowych nie wklejek jest dość ubogi niestety.