tpe Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Kupię łożysko rolki kabłąka Stradic 4000 FH. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 to powinnio pomóc moim ziomkom dawało rade trezba tylko dokładnie zmierzyc (lub znać rozmiar ) zepsutego sa naprawde dobre. http://www.albeco.com.pl/?i=magazyn&symbol=&nazwa=&a mp;sr_wewn=6&sr_zewn=13&szerokosc=4&nazwa_symbol =on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 to powinnio pomóc moim ziomkom dawało rade trezba tylko dokładnie zmierzyc (lub znać rozmiar ) zepsutego sa naprawde dobre. http://www.albeco.com.pl/?i=magazyn&symbol=&nazwa=&a mp;a mp;sr_wewn=6&sr_zewn=13&szerokosc=4&nazwa_symbol =on Dzięki, tylko nie mam jak go dokładnie zmierzyć....Może zna ktoś wymiary tego łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Czesc Tomek, W Shimano Sustain 2500 jest to 4x7x2,5 pierwszy wymiar to srednica wewdrugi srednica zewostatni to szerokosc (grubosc) lozyska Z takimi trzema wymiarami mozna udac sie do sklepu i pozyskac co nalezy. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Czesc Tomek, W Shimano Sustain 2500 jest to 4x7x2,5 pierwszy wymiar to srednica wewdrugi srednica zewostatni to szerokosc (grubosc) lozyska Z takimi trzema wymiarami mozna udac sie do sklepu i pozyskac co nalezy. Guzu Dzięki Guzu, będę szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 w moim stradicu 4000fh jest łożysko 5 x 8 x 2do sustaina tak jak napisał Guzu jest 4x7x2,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 w moim stradicu 4000fh jest łożysko 5 x 8 x 2do sustaina tak jak napisał Guzu jest 4x7x2,5 Dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 w moim stradicu 4000fh jest łożysko 5 x 8 x 2do sustaina tak jak napisał Guzu jest 4x7x2,5 Dzięki !!! Znalazłem w Krośnie łożysko 5 x 8 x 2,5 (x 2 nie mają). Jadę sparawdzić, czy będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Pewnie bedziesz musial dolozyc podkladke - na te brakujace 0.5 mm w grubosci lozyska...albo kupic lozysko o wymiarach fabrycznych Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Pewnie bedziesz musial dolozyc podkladke - na te brakujace 0.5 mm w grubosci lozyska...albo kupic lozysko o wymiarach fabrycznych Guzu Guzu ono jest grubsze o 0,5 mm, dlatego, ze jest kryte, z dekielkiem jak powiedział sprzedawca Tak, czy inaczej pasuje Okazało się, że stare jest do wyrzucenia, całe jest skorodowane. Dziwne, bo czyściłem i smarowałem go stosunkowo niedawno. Cóż zrobić, Atlantyk jest mocno zasolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Czyli tak zwane flanged bylo Dobrze ze jest juz nowe i w pelni sprawne Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Rolka chodzi jak masło, dla zainteresowanych symbol łożyska MR85 ZZ, koszt 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Tomek a gdzie kupowałeś w Krośnie łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Czyli tak zwane flanged bylo nie, to nie było flanged. takie łożysko się nie nadaje i pozatym trzyma dany wymiar.np. łożysko otwarte ma 4x8x2mm a wersja kryta metalowymi czy gumowymi osłonami jest 0,5mm szersza właśnie ze względu na te uszczelnienia(bieżnie są minimalnie szersze a wnętrze jest takie samo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Tomek a gdzie kupowałeś w Krośnie łożyska? Tutaj: Metal-Mart Marta Chuchra, Kazimierza Pużaka 18, 38-400 Krosnotel. 13 436 88 35 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Tomek dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 tak przy okazji podpowiem że takie łożysko i zasadzie każde inne można nabyć w http://www.bocabearings.com/default.aspxwypominane łożysko występuje tam w kilkunastu wariantach( zwykłe, ceramiczne ect.)ceny od $2.75pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 teraz ja mam prosbe zeby nie robic nowego wątku .kupiłem STRADICA 4000 GTM i chcialem mu dołozyc łożysko do podparcia korby czy zna ktos moze wymiar tego łozyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Prawdopodobne wymiary to 7x13x4.Powinno być takie jak pod shimano 4000 x, super aero.Wyciąnij śizg i go zmierz suwmiarką- masz 100 % pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Dzieki ale tam nawet śrubki nie dotkne , z moimi paluchami i to jedynie kilof i kamienie łupać.ale przynajmniej mam ogólne namiary..(wymiary ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Dzieki ale tam nawet śrubki nie dotkne , z moimi paluchami i to jedynie kilof i kamienie łupać.ale przynajmniej mam ogólne namiary..(wymiary ) No to jak wymienisz ślizg na łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 heheh dobre pytanie ;ja mam poznac wymiar i kupić łożysko a mam chlopa co mi wymieni ale własnie on tez dokładnie co do mikrometra nie zna wymiaru a gadał ze on sie nie bedzie trudził z kupnem ja kupuje i wysyłam młynek łozysko i wtedy oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Rolka chodzi jak masło, dla zainteresowanych symbol łożyska MR85 ZZ, koszt 30 zł@tpe1, czy w Twoim przypadku jeśli chodzi o wymianę samego łożyska w (rolce kabłąka) Stradic FH, poskutkowało to tym , ze szum zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Rolka chodzi jak masło, dla zainteresowanych symbol łożyska MR85 ZZ, koszt 30 zł@tpe1, czy w Twoim przypadku jeśli chodzi o wymianę samego łożyska w (rolce kabłąka) Stradic FH, poskutkowało to tym , ze szum zniknął Drugi rok chodzi jak masełko Stare łożysko było otwarte, moment skorodowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Dobrze,że zajrzałem w wątek.Też wymienie w swoim FH bo te szmery mnie rozpraszaja.Dzięki Tpe1 za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi