marszall Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Czy ktoś łowi na Wełnie i mógłby mi udzielić jakiś rad na PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 masz info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marszall Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Przeczytałem, dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Cześć,Jeżeli nic nie stoi na przeszkodzie bardzo proszę o jakiekolwiek informacje o odcinku rzeki Wełny od Jaracza do okolic Obornik z pominięciem chronionych obszarów. Planuję w tym roku próbować swoich sił. Byłem nawet pooglądać rzekę w marcu (bez wędki) i wygląda bardzo ciekawie. Cel: kleń. Pytanie, czy warto go tam szukać? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Warto na klenia zapolować, lecz łatwo nie będzie, mała rzeka, uczęszczana (wędkarze, kajakarze), ryby płochliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam troche naciągne watek,chciałbym się wybrać na Wełne poszukac pstragów,raz tam kiedyś byłem ale nic niepołowiłem,jest szansa aby je tam złowić,interesuje mnie odcinek od Jaracza do ujścia,może nie wtych miejscach szukałem,może ktoś z was mi troche podpowie,za wszelkie informacje bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Witaj.Przepiękna rzeczka, bardzo urokliwa..ale niestety z rybostanem słabiutko.. Na pstrąga baaardzo nikłe szanse, klenie można "wychodzić" są ale niechętnie biorą..Uwielbiam tą rzeczkę ze względu na bardzo malowniczy charakter ale połowić tam to sztuka.. Edytowane 3 Lutego 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Niektóre odcinki bardzo malownicze. Wraz z kolegom spędziliśmy raz calutki dzień nad wełną (jaracz, rożnowice) Złowiłem jednego klenia , natomiast miałem mnóstwo nie wciętych brań, oraz jedno atomowe Świetne miejsce, bardzo dużo klenia, lecz 3/4 bardzo płochliwa, i nie skora do "współpracy" .. Pozdrawiam i życzę połamania kija ! Piotrek Edytowane 2 Lutego 2016 przez Vrpona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Klenie zazwyczaj płochliwe Ale, tak jak pisałem, na Wełnie trzeba jeszcze bardziej się zakamuflować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 a klenie przewaznie jakich rozmiarów się trafiają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Klenie przeważnie 20-30 cm, mój największy miał chyba 42 cm,Jest miejsce gdzie wielokrotnie widziałem też takie klenie po prawie 50 cm ale... widziałem tylko z daleka i krótko Moim zdaniem o pstrągu można zapomnieć, podobno trafiają się jeszcze ale... jak nie zobaczę to nie uwierzę Trafiłem na Wełnie na spinning: klenia, okonia, szczupaka, jazia, jelca Edytowane 3 Lutego 2016 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 dodaj jeszcze trocie , brzany ,certy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Jak jest więcej takich miejsc jak na fotce powyżej to musi być ryba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 dodaj jeszcze trocie , brzany ,certy trocie to były jak nie było Mewek. Teraz ... pozostał tylko żal i zgrzytanie zębów... TPRW walczy o przywrócenie tego gatunku Wełnie (choćby poprzez udrożnienie przepławki w Obornikach) ale rzeczywistość jest taka, że ostatnią troć widziano w Wełnie chyba w 2012 roku? O certach też nie słyszałem, natomiast brzanki się zdarzają. pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 to fakt że ta MEW-ka skutecznie zablokowała dalszą wędrówkę ryb , o trociach wiem że się zdarzały i były nią zarybiane , z pstrągiem też jest za ciekawie , ale jest , natomiast certy złowiłem w zeszłym roku na małego woblerka , a brzany stały praktycznie w każdych głębszych wlewach , można było je obserwować przez okulary - woda była bardzo niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 kilka fotek sprzed lat letnia zimowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemba Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Choć dawno tam nie byłem, chętnie wracam gdy jestem w pobliżu i czas pozwala bo rzeka jest urokliwa, malownicza i chwilami, aż pachnie rybą. Udało mi się skusić do współpracy okonie, szczupaki, klenie. Widziałem też brzany i pstrągi, ale było to kilka lat temu. Warto jechać nawet dla samych widoków, a rybki może będą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Uważajcie nad Wełną na stada dzikich wściekłych, agresywnych... nie wiem jak to nawet nazwać,opętanych? psów...nie wahają się i nie boją człowieka,atakują bez sumienia ...Już dwóch znajomych pogryzły..Najlepsze jest to ,że jedne znikają a pojawiają się inne... Edytowane 7 Lutego 2016 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 znajomy miał podobnie nad wartą , teraz nóż i gaz nasi przy sobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 No jest tam trochę jakichś bezpanskich psów, ale z tymi wściekłymi to bez przesady. Trzeba zachować ostrożność i schodzić z drogi to nic nie zrobią. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 No jest tam trochę jakichś bezpanskich psów, ale z tymi wściekłymi to bez przesady. Trzeba zachować ostrożność i schodzić z drogi to nic nie zrobią. PozdrNo tak Bartuś..Bo żeś akurat trafił na te "ugodowe"... Inni nie mieli tyle szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Idzie baca i niesie zdechłego psa. Spotykają go turyści: - Baco? Coście zrobili z tym psem? - No dyć zabiłem go! - Ooo, to musiał być wściekły...!? - No zachwycony to on nie był! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Uważajcie nad Wełną na stada dzikich wściekłych, agresywnych... nie wiem jak to nawet nazwać,opętanych? psów...nie wahają się i nie boją człowieka,atakują bez sumienia ...Już dwóch znajomych pogryzły..Najlepsze jest to ,że jedne znikają a pojawiają się inne...Bobesku chyba chce Wełnę na wyłączność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Trochę z tą wścieklizną podkoloryzowałem ...No,ale Wełna jest jak fajna dziewczyna ..--> piękna i czasem niebezpieczna.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Psy jak psy idzie dobrze odstraszyć ale z dzikami to już gorzej jak się je napotka z młodymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi