Minibam Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Jaka długość wędki byłaby najbardziej optymalna na odcinku od Jaracza w stronę Obornik? Edytowane 8 Lutego 2016 przez Minibam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Jaka długość wędki byłaby najbardziej optymalna na odcinku od Jaracza w stronę Obornik?co 200-300m inna... (poważnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dłuższej niż 270 nie potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Z wiosny planuje zrobić sobie wypad nad tą rzekę. Mam tylko pytanie. Czy można tam spokojnie łowić bez spodniobutów czy bez nich niema co tam startować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Spokojnie bez spiochow oblowisz od Jaracza w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmgg Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Czy ktoś z Kolegów otwierał już sezon 2016 na Wełnie? Jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Jaka długość wędki byłaby najbardziej optymalna na odcinku od Jaracza w stronę Obornik?Ja każdy odcinek obsługuję kijaszkiem 2,13m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Chcę się jutro wybrać Wełnę gdzieś pomiędzy Jaraczem a Obornikami. Mam pytanie gdzie można bezpiecznie zostawić auto w miarę blisko rzeki? A druga sprawa to czy są na tym odcinku jakieś strefy ochronne z zakazem połowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 1. Jaracz, Kowanówko2. Tak http://www.poznan.pzw.org.pl/cms/4149/obreby_ochronne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmgg Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Chcę się jutro wybrać Wełnę gdzieś pomiędzy Jaraczem a Obornikami. Mam pytanie gdzie można bezpiecznie zostawić auto w miarę blisko rzeki? A druga sprawa to czy są na tym odcinku jakieś strefy ochronne z zakazem połowu? Czy udało się dojechać na Wełnę? Powiedz proszę jakie wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Byłem w sobotę. Z wody wyjąłem tylko pare niewymiarowych okoni. Klenie wielokrotnie odprowadzały mi przynęty, ale na atak się nie decydowały. Parę razy tylko skubnęły smużaka, ale o zacięciu nie było mowy. Ryby tam są bardzo ostrożne. Woda ciekawa z tym że następny razem muszę się wyposażyć w śpiochy. Jedynie co mnie wkurzało to ilość śmieci na brzegu. Im bliżej Obornik tym było gorzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Byłem w sobotę. Z wody wyjąłem tylko pare niewymiarowych okoni. Klenie wielokrotnie odprowadzały mi przynęty, ale na atak się nie decydowały. Parę razy tylko skubnęły smużaka, ale o zacięciu nie było mowy. Ryby tam są bardzo ostrożne. Woda ciekawa z tym że następny razem muszę się wyposażyć w śpiochy. Jedynie co mnie wkurzało to ilość śmieci na brzegu. Im bliżej Obornik tym było gorzej.Szedłeś w dół (od Jaracza)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Byłem tuż za Obornikami jeszcze przed Kowanówkiem i szedłem w dół. Następnym razem zacznę gdzieś od Jaracza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Według mnie to ciekawszy odcinek! (Ten od Jaracza)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Jak czas pozwoli to jeszcze we wrześniu wyskoczę na ten odcinek o ktorym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Może wyskoczymy razem?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Nie ma sprawy ???? Dogadamy się na priv co do terminu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Według mnie to ciekawszy odcinek! (Ten od Jaracza)...Jak czas pozwoli to jeszcze we wrześniu wyskoczę na ten odcinek o ktorym piszesz.Może wyskoczymy razem?... http://www.poznan.pzw.org.pl/cms/4149/obreby_ochronne"Tarlisko ryb łososiowatych na rzece Wełnie od spiętrzenia wody w miejscowości Jaracz do ujścia rzeki Flinty w okresie od 1 września do 31 stycznia. (Uchwała Nr 35/13 ZO z dnia 28.11.2013r.)" Edytowane 13 Września 2016 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Coś nie mogę edytować poprzedniego postu. Patrzyłem tylko w wykaz obrębów ochronnych a do tych tarlisk nie doczytałem. Więc pozostaje narazie nam odcinek od ujścia Flinty do spiętrzenia w Obornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Nie ma sprawy Dogadamy się na priv co do terminuhttp://www.poznan.pzw.org.pl/cms/4149/obreby_ochronne"Tarlisko ryb łososiowatych na rzece Wełnie od spiętrzenia wody w miejscowości Jaracz do ujścia rzeki Flinty w okresie od 1 września do 31 stycznia. (Uchwała Nr 35/13 ZO z dnia 28.11.2013r.)"Czyli proponuję wstępny termin na 2-3 marca 2017... (Dzięki @Jano za czujność! )Kolego @Lewy013, w sobotę prawdopodobnie będę łowił na Antoninach (poniżej Obrzycka) - jak chcesz, to dogadamy wspólne wędkowanie na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Cześć,Dzisiaj w tym roku pierwszy raz odwiedziłem rzekę Wełnę pomiędzy mostem w Jaraczu a ujściem Flinty. Ryb niestety nie byłem godzien uświadczyć (moim celem był kleń i jako przyłów okoń). Wyprawę podzieliłem na dwa odcinki. Pierwszy etap: lewa strona od mostu w Jaraczu - do cypla (tam, gdzie kończy się pole i jest ostry zakręt), drugi etap: prawa strona od okolic ujścia Flinty - do wspomnianego wcześniej zakrętu. Rzeka sprawiała wrażenie martwej. Woda czysta, ale nurt chyba nieco za wartki. Woblerki 2.5-3cm oraz wirówki 0-1 były ignorowane. Nie widziałem nawet oczkujących płotek czy uklejek. Ale nie to było najważniejsze. Super widoki, cisza i klimat. To jest to. Na pewno będę tam wpadał częściej od maja (jedynie obawiam się liczby kajaków na wodzie). Rzeczka ma potencjał. Przyroda powoli się budzi z zimowego snu (owady już latały nad lustrem wody). Mam nadzieję, że w wytypowanych miejscach w cieplejszych miesiącach będę miał przyjemność spotkać Pana Klenia (przynajmniej ujrzeć zanim odpłynie). Po drodze spotkałem kilku sympatycznych wędkarzy ze spiningami (też zeszli bez brania). Poniżej kilka fotek. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Cześć,Dzisiaj w tym roku pierwszy raz odwiedziłem rzekę Wełnę pomiędzy mostem w Jaraczu a ujściem Flinty. Ryb niestety nie byłem godzien uświadczyć (moim celem był kleń i jako przyłów okoń). Wyprawę podzieliłem na dwa odcinki. Pierwszy etap: lewa strona od mostu w Jaraczu - do cypla (tam, gdzie kończy się pole i jest ostry zakręt), drugi etap: prawa strona od okolic ujścia Flinty - do wspomnianego wcześniej zakrętu. Rzeka sprawiała wrażenie martwej. Woda czysta, ale nurt chyba nieco za wartki. Woblerki 2.5-3cm oraz wirówki 0-1 były ignorowane. Nie widziałem nawet oczkujących płotek czy uklejek. Ale nie to było najważniejsze. Super widoki, cisza i klimat. To jest to. Na pewno będę tam wpadał częściej od maja (jedynie obawiam się liczby kajaków na wodzie). Rzeczka ma potencjał. Przyroda powoli się budzi z zimowego snu (owady już latały nad lustrem wody). Mam nadzieję, że w wytypowanych miejscach w cieplejszych miesiącach będę miał przyjemność spotkać Pana Klenia (przynajmniej ujrzeć zanim odpłynie). Po drodze spotkałem kilku sympatycznych wędkarzy ze spiningami (też zeszli bez brania). Poniżej kilka fotek.Zjawiskowo! ...A ja się wahałem czy pojechać na rybki!... Ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Wełna ma klenie na rekord Polski... ale pieruńsko trudno jest je złowić. Kiedyś w okolicy Kowanówka trafiłem na fajne brania złowiłem kilka kleni w okolicy 40 cm...uśmiech miałem na gębie, że hej... ale potem podniósł mi się z dna u boot... przynęty nawet nie tknął. Wracając zacząłem sobie wmawiać, że to pewnie był amur. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Wełna ma klenie na rekord Polski... ale pieruńsko trudno jest je złowić. Kiedyś w okolicy Kowanówka trafiłem na fajne brania złowiłem kilka kleni w okolicy 40 cm...uśmiech miałem na gębie, że hej... ale potem podniósł mi się z dna u boot... przynęty nawet nie tknął. Wracając zacząłem sobie wmawiać, że to pewnie był amur. Niech tak zostanie. Niech te kloce będą niedostępne lub bardzo trudne do złowienia Twoje wyniki na taką rzeczkę to już jest sukces. Osobiście wolę wiedzieć, że w danej wodzie pływają piękne okazy ale trudne je złowić, niż zastanawiać się czy coś zostało po "obfitych" kilku sezonach. Niestety sądząc po ilości pustych puszek od kukurydzy nie wróżę za dobrze na przyszłość. Czy jazie i klenie mogą aż tak smakować? Czy idąc w dół od rzeki Flinty jest ciekawiej lub nurt jest wolniejszy? No i jak z dostępem do wody. W letnich miesiącach przydadzą się wodery/śpiochy? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi