Lewy013 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Też już w tym roku odwiedziłem tą rzekę. Jakieś dwa tygodnie temu. Woda była wysoka i dość mętna. Ryb nie było. Poczekam, aż jeszcze trochę opadnie i uderzę na początku kwietnia. Woda będzie cieplejsza i ryby pewnie bardziej aktywne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzidaPN Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Witam. Odświeżę temacik w tym roku wybieram sie z zaprzyjaźnionym wędkarzem na rzekę Wełnę. Planujemy wyruszyć jakoś na początku kwietnia może w święta wszystko zależy od pogody. Mam pytanie czy rezerwat cięgnie się od ujścia do ulicy Chłopskiej czy dalej w górze rzeki do kolejnej tamy czy młyna aż się nie zrobi zwężka na rzece ? Pierwszy raz wybieramy się nad Wełnę kiedyś spływałem po niej kajakiem ale nie zwróciłem akurat na to uwagi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weedmasta Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 To ja odnawiam w kolejnym roku.Czy ktoś jest chętny na wyprawy nad Wełnę? Na tej rzeczce sam złapałem swoją rekordową kluskę - 45 cm i szczupaka 71cm.Na smużaka udawało mi się łapać nawet ładne płotki. Co do charakteru rzeki.... Nawet jak nic nie bierze to jest zajebiście. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Witam!W tym sezonie planuje wybrać się nad Wełnę na cześć okręgu poznańskiego.Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniem i podpowiedzieć od którego odcinka zacząć i na jakie gatunki się nastawiać?Z góry dziękuję za podpowiedzi Wiktor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Czasami wędkuję na odcinku od Jaracza w dół. Ze spinem ciężka sprawa. Trafi się klenik. Z muchówką na suchara jest zdecydowanie lepiej. Kleniki, jelce, płotki i ukleje. Ryby może niezbyt duże ale zabawa przednia. Są też duże klenie ale bardzo cwane i pewnie dlatego dalej tam pływają. Spodniobuty lub wodery się przydadzą, szczególnie w letnich miesiącach. Jak zaczną się spływy kajakowe to robi się ciasno. Ryby przyzwyczajone ale co chwilę trzeba robić pauzę. Woda raczej z tych trudnych technicznie. Krzaki, gałęzie, wysokie trzciny itd.Ps. Na pstrąga czy tym bardziej lipienia nie licz. Nie widziałem ani nie słyszałem aby przez ostatnie lata ktoś je złowił. Tablica informującą o krainie pstrąga i lipienia to jakaś farsa. Chyba zapomnieli, że je postawili a zakazy okresowe dalej obowiązują. Chyba, że ma wyglądać na "bogato"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Dzięki za informacje,próbuje z mikro przynętami i zobaczymy co się będzie działo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi