Łukasz W Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Ostatnio szukając niewielkiego młynka pod lekki spinning postanowiłem zakupić Shimano Biomaster 11 2500 jdm.Posiadam już model 4000 i jestem bardzo zadowolony z tego kołowrotka.Po kontakcie z bardzo miłym japońskim sprzedawcą dostałem taką oto odpowiedź: Dear Lukas,Shimano will soon be replacing the 2011 Biomaster series with a new 2015 series. As such we are very low of stock. If you are not in a hurry we recommend waiting for the new model.Best regards,Ian W szybkim skrócie jak nie mam wielkiego ciśnienia na nowy kołowrotek to niedługo wychodzi nowy model na 2015 rok który bardzo polecają.Panowie wiadomo cokolwiek na temat tego młynka?Będzie podobnie jak z 11 w porównaniu do TP? Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Łukasz W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 podepne sie pod temat gdyz tez jestem nim zainteresowany, czy jest jakas znaczaca roznica miedy biomasterem a exsence, bo cenowo bardzo niewielka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Będzie podobnie jak z 11 w porównaniu do TP? Możesz trochę rozwinąć myśl?Nie czepiam się, pytam całkiem poważnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Chodziło mi że biomaster 11 to taka uboższa wersja twin powera.Podobny wygląd,zmienność szpul itd.Ciekaw jestem jak będzie wyglądał biomek 15.Czy będzie podobny konstrukcyjnie do tp 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Posłałem maila z zapytaniem o więcej informacji,także dam znać jak tylko odpiszą z Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Chodziło mi że biomaster 11 to taka uboższa wersja twin powera.Podobny wygląd,zmienność szpul itd.Ciekaw jestem jak będzie wyglądał biomek 15.Czy będzie podobny konstrukcyjnie do tp 15.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dla zainteresowanych dostałem odpowiedź z Japonii: Thank you for your reply.We are not yet completely sure when the new model will come out. If you like I can forward updated details when I hear more from Shimano.Best regards,Ian Dokładnej daty jeszcze nie znają ale mają mnie poinformować jak tylko dostaną jakąś konkretną odpowiedź od Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi