Skocz do zawartości
  • 0

KŁUSOWNICY!!

jacavip

Pytanie

Wczoraj nad Wisła za Konstancinem widzialem juz jakichs idiotow ktorzy dziarsko sobie spinningowali wydawalo mi sie ze poluja na szczupaka ale pewny nie jestem bo nie bylem zbyt blisko. Czy ludzie naprawde nie mysla??!! Czy nie moga dac sie rybie w spokoju wytrzec?? Ale na szczescie wydaje mi sie (mam nadzieje) ze teraz szczupak nie bierze i wrocili o kiju.... Co zakraj, co za ludzie...

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kolego Wojtkowski

Post dotyczył kłusownictwa, a ja tylko odpowiedziałem na Twoje pytanie.

Fakt, że kłusowałeś na jeziorze Asunden jest oczywisty:

Wielokrotne łowiłeś bez zezwolenia na części jeziora, za którą nie zapłaciłeś.

A przede wszystkim zabijałeś i zabierałeś ryby w ilościach większych niż przyjęte na tym jeziorze limity. (mroziłeś, a później nie chciałeś ich zabrać do Polski).

Pamietaj, że nie byliśmy na tym wyjeździe sami.

Co do reszty to nie jest temat na tym forum tylko na innych.

Cezary Pacocha

@ heniutek - Przepraszam

• 0

Panowie,

Jeśli macie jakieś nierozwiązane sprawy, zaszłości, z innych forów proszę przenieść dyskusję na inny poziom. Być może dobrym rozwiązaniem będą prywatne wiadomości. Szczerze mówiąc nie mam ochoty czytać przepychanek w takim stylu - również w innych wątkach. To forum o wędkarstwie a nie ring bokserski.

Pozdrawiam

Remek

• 0

@cezorator

Kolego Pacocha !!!

Wypraszam sobie robienia chamskich i do tego nieprawdziwych komentarzy pod moim adresem.

Niestety widzę, że chamstwo to twoja natura, co udowodniłeś juz kilka razy na innych forach w postaci bezczelnych komentarzy. Obrażasz ludzi nie mając do tego prawa, ani żadnych podstaw, inni użytkownicy WCWI także zwrócili uwagę na twoje kąśliwe wypowiedzi. Szydzenie, ośmieszanie i drwiny to dla ciebie codzienność, dla mnie jest to objaw infantylności.

Odnoszę wrażenie, że ty nawet nie znasz definicji kłusownictwa skoro za okazyjne łowienie poza strefą(z czystej ciekawości i chęci poznania reszty zbiornika)nazywasz mnie i Krzyśka(też łowił poza strefą) kłusownikami. Jesteś strasznie sztywno myślącym człowiekiem, kurczowo trzymającym się prawa, którego i tak dobrze nie znasz. Na szczęście ja nie mam tak nieelastycznej konstrukcji psychicznej jak ty i co prawda nie czułem się całkowicie komfortowo łowiąc tam gdzie nie powinienem, ale do kłusowania to jest jeszcze daleka droga.

Jeśli juz musisz komuś dosrać i dopiec to przynajmniej przedstaw jakieś twarde dowody. Ja tobie udowodniłem całkowity brak wiedzy na temat legalności dzikiego zarybiania w EU, poparłem swoją wypowiedż przepisami dyrektywy wodnej i prawem europejskim....czarno na białym tam jest napisane co jest legalne!!!......dziwi mnie tylko to, że ty jako ekolog, człowiek zajmujący sie ochroną przyrody w Polsce, nie znasz tak podstawowych aktów prawnych.......to jest kompromitacja !!!........ ale niestety takich własnie urzędasów mamy w naszym kraju.

Napisałem również o twoim irracjonalnym zachowaniu na łodzi, gdzie dostałeś kompletnego mentalnego odjazdu na widok 50cm fali na j.Asunden i prawie zacząłeś mnie lać wiosłem w amoku i panice. Może i to jest dla niektórych zabawne, ale uwierz mi, że zarówno mnie jak i Krzyśkowi do śmiechu wtedy nie było, byliśmy mocno przerażeni twoją, jakby nie mówić psychopatyczną reakcją.

Niestety ty się kompletnie nie nadajesz do łowienia z łodzi.

Krótka rada dla ciebie.......zrejestrowałeś się na jerkbait.pl dopiero w lutym tego roku, liczba postów 19, to nie jest twoje prywatne forum, oprócz ciebie są setki innych użytkowników tak jak ty mających wady i zalety, nie pouczaj tej społeczności co i jak ma pisać, bo to po prostu nieelegancko, ty starasz się dbać o poprawną polszczyznę, inni nie dbają, smutne to jest, ale różni są ludzie i trzeba to uszanować.......niestety ty tego nie potrafisz.

*** do Admina

Remku, przepraszam za te wycieczki osobiste i ostre słownictwo, wiem, że to powinno pójść na priva, ale niestety nie mogę po raz kolejny tolerować obrażających mnie postów autorstwa @cezoratora, to się staje niesmaczne i upierdliwe, dlatego też postanowiłem umieścić ten tekst w wątku. Przynajmniej ostrzegę innych przed wspólną wyprawą na ryby z w/w . Myślę, ze się nie obrazisz, że tak właśnie zrobiłem. Jest to równiez ostatni mój post w tym wątku.

Pozd.

• 0

Witaj Marku!!!

Niestety mimo ze napisales ze jest to twój ostatni komentrz jestem zmuszony tez zabrac glos w tej dyskusji mi?dzy tob? a

Czarkiem gdyz uzyles mojej osoby jako swiadka ,a wi?c musz? dla wyjasnienia napisac jak bylo .

Otóz piszesz ze prawo jest elastyczne i to co robiles na Asunden to nie bylo klusownictwo.Musz? temu zaprzeczyc mimo ze dwa razy bylem z tob? w strefie za któr? zesmy nie zaplacili(kierowala mn? ciekawosc po opwiesciach twoich jakie to metrówki ci si? urywaly czego tez i do dzisiaj zaluj? )i NIESTETY TO BYLO KLUSOWNICTWO. gdyz przepisy mówi? wyraznie co wolno a czego nie .PRAWO TO NIE GUMA OD MAJTEK DO NACI?GANIA W KAZD? STRON? JAK KOMU PASUJE

To jest odpowiedz na twoje pierwsze wyjasnienie .

Co zas tyczy si? zachowania Czarka na lodzi to sam sobie jestes winny i bardziej przerazala mnie twoja upartosc i zlosliwos niz niespodziewana reakcja Czarka lub akcja pod nazw? WIOSLO

Ten czlowiek wyraznie mówil ze boi si? duzej fali i prosil ciebie dobre pól godziny zebys plywal mi?dzy wyspami gdzie woda byla spokojna lub odstawil go na brzeg czego ty niestety nie zamierzales respektowac .

Wielkim tez nieporozumieniem jest ostrzegac kolegów przed wspólnymi wyprawami w pszyszlosci z Cezarym .

Mysl? ze ten problem glównie dotyczy Ciebie samego i zmien si? chlopie bo wkrótce zabraknie Ci znajomych z samochodem na wspóln? wypraw? jak tak dalej b?dziesz post?powal .

pozdrawiam !!!

krzysztof

ps.

mysl? ze wyjsnilismy sobie wszystkie w?twpliwosci i juz do tej sprawy powracac nie b?dziemy

• 0

Drogi Krzysztofie prosiłem o zaprzestanie takich działań ... prawda? Jeśli chcecie udowadniać sobie kto kłusuje a kto nie ... proszę przejść na priv, a nie tutaj roztrząsać wszelkie swoje frustracje. Jest mi troszkę przykro, że mimo moich próśb postanowiłeś kontynuować tą martwą dyskusję. Zamykam zatem ten wątek w nadziei, że dalsze rozmowy będą o wędkarstwie i rybach.

Remek