Skocz do zawartości

Łożyska rolki w kołowrotku SW

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nauczkę, będę teraz rozbierał, czyścił i smarował co tydzień...

a jakby po łowieniu wypłukać gorącą wodą żeby solanke wypłukać, mimo to zajrzeć po tygodniu co się tam dzieje:)

wracając do łożysk to w tej maszynce są dwa łożyska rolki - jakby ktoś z czytających nie wiedział :D bo właściciel musi wiedzieć co wyjął :D

http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02324.pdf

Edytowane przez ROOS

a jakby po łowieniu wypłukać gorącą wodą żeby solanke wypłukać, mimo to zajrzeć po tygodniu co się tam dzieje:)

wracając do łożysk to w tej maszynce są dwa łożyska rolki - jakby ktoś z czytających nie wiedział :D bo właściciel musi wiedzieć co wyjął :D

http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02324.pdf

Dlatego nie bez kozery tytuł wątku to "Łożyska rolki.....", warto też zwrócić uwagę na ilość łożysk na zdjęciu ;)

poprawiłem się bo się rozpędziłem, że chodzi o łożysko no i zapomniałem że przecież jest fota z dwoma :P

Nawiązując do problemu to w tym SW nie powinno mieć to miejsce, kurde sam mam SW i patrząc na zaistniałą sytuację shimano daje ciała skoro łożyska po słonej wodzie padają

Edytowane przez ROOS

poprawiłem się bo się rozpędziłem, że chodzi o łożysko no i zapomniałem że przecież jest fota z dwoma :P

Nawiązując do problemu to w tym SW nie powinno mieć to miejsce, kurde sam mam SW i patrząc na zaistniałą sytuację shimano daje ciała skoro łożyska po słonej wodzie padają

Shimano nie daje ciała,najczęściej ciała daje sam właściciel młynka który po połowie zostawia sprzęt sam sobie,często nie demontując kołowrotka.

I tak leży sobie lub stoi cały zestaw za szafą lub co gorsza w piwnicy,a sól robi swoje. W instrukcjach Shimano jest dokładnie napisane co należy wykonać po zakończonym połowie. Odsyłam do lektury.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• Like 1