tpe Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Co zrobić, jakie zastosować łożyska rolki, by wytrzymały dłużej niż kilka miesięcy łowienia w Atlantyku? Oryginały Shimano wytrzymują max. sezon. Te niby EZO padły po dwóch miesiącach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Tomek chyba ceramiczne na te Twoje atlantyckie warunki są w stanie wytrzymać dłużej. Może koledzy z solanek mają jakieś doświadczenia co włożyć w rolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Dobrze, że mam zapas tych niby EZO, mam kilka tygodni czasu, by ogarnąć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Te EZO to nierdzewka?Zasmaruj na gęsto dobrym smarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Tak powiedzieli mi w sklepie. Te wymieniał mi Jozi w styczniu, a on smaru nie żałuje Dziś wsadziłem następne, napakowałem jakiegoś czerwonego mazidła od Guza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Józek dobrze mówi. Ceramika nie ma co rdzewiec w nich .. przynajmniej tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ok. spróbuję ceramikę, ktoś pamięta jakie są rozmiary BB do rolki TPSW 4000? I gdzie szukać ceramicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 zapytaj bazyllosa on czasem cos ma jak nie to może mefisto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) 4x7x2,5 SW4000PG/XG 2009. MR74HZZ to oznaczenie EZO nierdzewki. Cena to 2 dyszki sztuka. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ok. na razie kupiłem w USA nierdzewki Boca za 16$ z przesyłką (10 szt). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Podaj linka do tych łożysk jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 http://www.ebay.com/itm/221413900028?_trksid=p2060353.m2749.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Czyli zwykłe. Ciekawe ile dni wytrzymają. Daj znać. Teoretycznie słona woda powinna je od razu załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Tomek wyj*** łożysko i wstaw tuleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Czyli zwykłe. Ciekawe ile dni wytrzymają. Daj znać. Teoretycznie słona woda powinna je od razu załatwić.Tyle ile kosztuja tzn szesnaście w porywach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 A może takie?http://www.ebay.com/itm/623-Full-Ceramic-Fishing-Reel-Ball-Bearing-3x10-623-/150232549726 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 A może takie?http://www.ebay.com/itm/623-Full-Ceramic-Fishing-Reel-Ball-Bearing-3x10-623-/150232549726 3x10x4 chyba deczko za duże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Mam nauczkę, będę teraz rozbierał, czyścił i smarował co tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 I to jedyne słuszne rozwiązanie. Ale przy zwykłych łozyskach to nie pomoże. Musiałbyś po każdym łowieniu płukać i smarować. Gehenna. Pójdź jednak w nierdzewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 3x10x4 chyba deczko za duże...Ale to przykład,są przecież inne rozmiary.Swoją drogą ciekawe,ile takie łożycho pohula,ich ceny nie są przyjaciółkami portfela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 nie wiem czy takie są, jak znajdziesz nierdzewne to najlepiej 440A, większość sprzedawanych jest 440C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam nauczkę, będę teraz rozbierał, czyścił i smarował co tydzień...a jakby po łowieniu wypłukać gorącą wodą żeby solanke wypłukać, mimo to zajrzeć po tygodniu co się tam dzieje:)wracając do łożysk to w tej maszynce są dwa łożyska rolki - jakby ktoś z czytających nie wiedział bo właściciel musi wiedzieć co wyjął http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02324.pdf Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 a jakby po łowieniu wypłukać gorącą wodą żeby solanke wypłukać, mimo to zajrzeć po tygodniu co się tam dzieje:)wracając do łożysk to w tej maszynce są dwa łożyska rolki - jakby ktoś z czytających nie wiedział bo właściciel musi wiedzieć co wyjął http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02324.pdf Dlatego nie bez kozery tytuł wątku to "Łożyska rolki.....", warto też zwrócić uwagę na ilość łożysk na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) poprawiłem się bo się rozpędziłem, że chodzi o łożysko no i zapomniałem że przecież jest fota z dwoma Nawiązując do problemu to w tym SW nie powinno mieć to miejsce, kurde sam mam SW i patrząc na zaistniałą sytuację shimano daje ciała skoro łożyska po słonej wodzie padają Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 poprawiłem się bo się rozpędziłem, że chodzi o łożysko no i zapomniałem że przecież jest fota z dwoma Nawiązując do problemu to w tym SW nie powinno mieć to miejsce, kurde sam mam SW i patrząc na zaistniałą sytuację shimano daje ciała skoro łożyska po słonej wodzie padają Shimano nie daje ciała,najczęściej ciała daje sam właściciel młynka który po połowie zostawia sprzęt sam sobie,często nie demontując kołowrotka.I tak leży sobie lub stoi cały zestaw za szafą lub co gorsza w piwnicy,a sól robi swoje. W instrukcjach Shimano jest dokładnie napisane co należy wykonać po zakończonym połowie. Odsyłam do lektury. PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi