Skocz do zawartości

...prawo Murphy'ego

Hubertus

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie wymienione w tytule "prawo Murphy'ego" sprowadza się do jednego, jak cos ma sie spier... to i tak sie spierd....

Z racji na fakt, iż zbliża sie długo wyczkiwany początek sezony boleniowo-szczupakowego, postanowiłemk zrobic przegląd sprzetu, przynęt itd. itp. ...i zajrzeć do karty wedkarskiej.  :huh:  :o  :unsure:

Po karcie została się jdynie okładka, własnie przetrząsnąłem całe mieszkanie i nic, diabeł ogonem przykrył, weekendowe wędkowanie moge sobie wybić z głowy. :angry:

I tu nasuwa się kolejne pytanie, w jaki sposób wyrobic wtórnik zagubionej karty, gdzie sie udac, czego potrzebuję itd. itp.

Będę wdzięczny za wskazówki...a w weekend będe łowił sledzie z octu i popijał, co by mniej bolało :(

Sama karta wędkarska czy także zezwolenie na wędkowanie i legitymacja członkowska?

Te dwie ostatnie jedynie w kole, ta pierwsza w gminie lub starostwie. Jutro urzędy są czynne więc jak się postarsz wyrobisz wtórnik. Musisz chyba mieć z koła informację, że zgubiłeś bo jak chcesz nową to musisz ponownie przedstawić zaświadczenie o zdaniu egzaminu. Tak mi się wydaje.

ja wczoraj poszedłem napompować kółka do pontonu, i taki chu... zostawiałem je nad woda :( dzisiaj akcja na szybkiego kompletowanie materiałów żeby jak najszybciej się zwodować.  Jak już coś zaczyna się sypać to wszystko ...

Co do karty wyrobisz nowy egzemplarz w głównej bazie swojego okręgu, koszt kilka złotych 

• Like 2

Trzeba udać się do swojego koła wędkarskiego , powinna tam znajdować się twoja karta/wtórnik. Na jej podstawie oraz rozdzielnika znajdującego się u skarbnika (chodzi o potwierdzenie opłaty w danym roku/ obecnym) powinni wydać wtórnik.

A tak dokładniej to pewnie chodzi tobie o "LEGITYMACJE CZŁONKOWSKA" w której umieszcza/wkleja znaczki. Bo "KARTA WĘDKARSKA" to własnie tylko okładki koloru żółtego.

Kartę wędkarską wydaje właściwy organ państwowy np: starostę i tam trzeba się udać po wyrobienie nowej lub wtórnika.

Edytowane przez miramar69

W podobnym przypadku u mnie wystarczył telefon do skarbnika i na drugi dzień miałem kompletną kartę ..... tyle że zdjęcie musiałem donieść

ale zachęcam jeszcze do cierpliwego szukania ..... często znajduję szukane rzeczy nie do końca tam gdzie się ich spodziewam .... trzymam kciuki  :good:

tiaaa....tylko trzeba mieć jszcze woln w robocie

a jak to wygląda w sytuacji gdzie, kart pierwotnie zdawałem w kole nr 1 w Łodzi, później należałem do koła nr 18 w Łodzi, a ostatnio z racji na fakt że nasze kochane łódzkie nie ma ani wody, ani sensownych porozumień, przepisałem sie do koła w sieradzu i tam opłacałem składki.

I jak zadziałać z tym tematem??

tiaaa....tylko trzeba mieć jszcze woln w robocie

a jak to wygląda w sytuacji gdzie, kart pierwotnie zdawałem w kole nr 1 w Łodzi, później należałem do koła nr 18 w Łodzi, a ostatnio z racji na fakt że nasze kochane łódzkie nie ma ani wody, ani sensownych porozumień, przepisałem sie do koła w sieradzu i tam opłacałem składki.

I jak zadziałać z tym tematem??

Znasz telefon skarbnika koła z Sieradza? On da ci wskazówki. Choć szczerze to mało czasu....