Hubertus Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ogólnie wymienione w tytule "prawo Murphy'ego" sprowadza się do jednego, jak cos ma sie spier... to i tak sie spierd.... Z racji na fakt, iż zbliża sie długo wyczkiwany początek sezony boleniowo-szczupakowego, postanowiłemk zrobic przegląd sprzetu, przynęt itd. itp. ...i zajrzeć do karty wedkarskiej. Po karcie została się jdynie okładka, własnie przetrząsnąłem całe mieszkanie i nic, diabeł ogonem przykrył, weekendowe wędkowanie moge sobie wybić z głowy. I tu nasuwa się kolejne pytanie, w jaki sposób wyrobic wtórnik zagubionej karty, gdzie sie udac, czego potrzebuję itd. itp. Będę wdzięczny za wskazówki...a w weekend będe łowił sledzie z octu i popijał, co by mniej bolało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Sama karta wędkarska czy także zezwolenie na wędkowanie i legitymacja członkowska? Te dwie ostatnie jedynie w kole, ta pierwsza w gminie lub starostwie. Jutro urzędy są czynne więc jak się postarsz wyrobisz wtórnik. Musisz chyba mieć z koła informację, że zgubiłeś bo jak chcesz nową to musisz ponownie przedstawić zaświadczenie o zdaniu egzaminu. Tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Mi 100lat temu karta wypadla z kamuzelji i wpadla za szafe. W letnim domku kolegi. Znalazlem ja z 2 lata pozniej jak remont robilismy. Wyrobilem duplikat chyba tam gdzie znaczki placilem w zwiazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 ja wczoraj poszedłem napompować kółka do pontonu, i taki chu... zostawiałem je nad woda dzisiaj akcja na szybkiego kompletowanie materiałów żeby jak najszybciej się zwodować. Jak już coś zaczyna się sypać to wszystko ... Co do karty wyrobisz nowy egzemplarz w głównej bazie swojego okręgu, koszt kilka złotych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Trzeba udać się do swojego koła wędkarskiego , powinna tam znajdować się twoja karta/wtórnik. Na jej podstawie oraz rozdzielnika znajdującego się u skarbnika (chodzi o potwierdzenie opłaty w danym roku/ obecnym) powinni wydać wtórnik.A tak dokładniej to pewnie chodzi tobie o "LEGITYMACJE CZŁONKOWSKA" w której umieszcza/wkleja znaczki. Bo "KARTA WĘDKARSKA" to własnie tylko okładki koloru żółtego.Kartę wędkarską wydaje właściwy organ państwowy np: starostę i tam trzeba się udać po wyrobienie nowej lub wtórnika. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 W podobnym przypadku u mnie wystarczył telefon do skarbnika i na drugi dzień miałem kompletną kartę ..... tyle że zdjęcie musiałem donieśćale zachęcam jeszcze do cierpliwego szukania ..... często znajduję szukane rzeczy nie do końca tam gdzie się ich spodziewam .... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 tiaaa....tylko trzeba mieć jszcze woln w robocie a jak to wygląda w sytuacji gdzie, kart pierwotnie zdawałem w kole nr 1 w Łodzi, później należałem do koła nr 18 w Łodzi, a ostatnio z racji na fakt że nasze kochane łódzkie nie ma ani wody, ani sensownych porozumień, przepisałem sie do koła w sieradzu i tam opłacałem składki.I jak zadziałać z tym tematem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 tiaaa....tylko trzeba mieć jszcze woln w robocie a jak to wygląda w sytuacji gdzie, kart pierwotnie zdawałem w kole nr 1 w Łodzi, później należałem do koła nr 18 w Łodzi, a ostatnio z racji na fakt że nasze kochane łódzkie nie ma ani wody, ani sensownych porozumień, przepisałem sie do koła w sieradzu i tam opłacałem składki.I jak zadziałać z tym tematem??Znasz telefon skarbnika koła z Sieradza? On da ci wskazówki. Choć szczerze to mało czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Hubert zgubiłeś kartę wędkarską czy legitymację z wklejonymi znakami? bo to dwie różne i istotne rzeczy. Puknij tel do mnie, na priv kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 .......lub zaczekaj aż minie majówka i zrób na spokojnie a teraz opłać jednodniowe bądź trzydniowe. Jak ci zależy i się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Zawsze możesz opłacić składkę dla niezrzeszonych Telefon do skarbnika i powinni coś pomóc. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Karta od ręki w starostwie gdzie otrzymałeś oryginał, trzeba mieć jedno zdjęcie i dowód osobisty, koszt parę zł. Ps. sprawdź w samochodzie, garażu, kamizelkach itd. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Stary Baca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 sprawa ogarniętadzięki za pomc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Od tego są koledzy po kiju. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi