Skocz do zawartości

Daiwa Ballistic

beton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nosze sie z zamiarem kupna kołowrotka Daiwa Ballistic 3000H pod bolenia. Kręcioł będzie współpracował z Batsonem ist 1144. W internecie opinii jest niewiele, także bardzo bym prosił osoby, które uzytkuja ten kołowrotek o udzielenie szczerych opinii.

Dzięki z góry za pomoc

Pozdrawiam.

Oczywiście chodzi Ci o nową odsłonę Ballistica EX? W starej wersji miałem rozmiar 3000 i nie powalał na nogi. Jakiś taki mały był (korpus od 2500 i powiekszona szpula) i przy cięższym boleniowaniu zaczynał ciężko pracować. U mnie był przypięty do Batsona XST 1144F. 

• 8 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Stałem niedawno nad sklepową ladą z Daiwą Ballistic w ręku, kręciła nawet przyjemnie, wygląd jak dla mnie ok, Sprzedawca nie miał nic ciekawego do powiedzenia o Ballisticu oprócz tego, że nie jest to zbyt popularny kołowrotek i mało się go sprzedaje (bynajmniej u niego) Ostatecznie nie nabyłem. Zdecydowałem się na Caldię (szukałem rozmiaru 2500/.3000) i póki co jestem zadowolony. Uważam, że warto dołożyć.

Ballistic rownież Zaion a +35g w rozmiarze 3000 dochodzi :) I znów plusik  dla Caldii (choć mi osobiście taka róznica wagi nie robi).

Ciekawy jestem czy kolega bony20 już zdecydował? Na zachodnich stronach ze sprzętem Ballistic zbiera dość pozytywne opinie, ale ogólnie niewiele ich wszystkich łącznie. Przeważnie w temacie tego modelu pojawiają się zdania "dołóż do caldii" lub stradic/rarenium. 

Ballistic rownież Zaion a +35g w rozmiarze 3000 dochodzi :) I znów plusik dla Caldii (choć mi osobiście taka róznica wagi nie robi).

Ciekawy jestem czy kolega bony20 już zdecydował? Na zachodnich stronach ze sprzętem Ballistic zbiera dość pozytywne opinie, ale ogólnie niewiele ich wszystkich łącznie. Przeważnie w temacie tego modelu pojawiają się zdania "dołóż do caldii" lub stradic/rarenium.

Dołożyłem do Stradica

Witam. Miałem ostatnio okazje w jednym sklepie pokręcić kilkoma Daiwami, od Ballistica po Luviasa, nie powiem bo co kołowrotek i większa cena tym kręcił przyjemniej, osobiście zdecyduje się na Ballistica EX2000, choć mam małą zagwozdkę bo chodzi mi również po głowie Shimano Rarenium 2500FB które sprowadza na forum kolega dawek bodajże.

Edytowane przez misie.k

• 1 miesiąc temu...

Mam pytanie do użytkowników Daiwa Ballistic, czy ktoś wymieniał plastikową tulejkę w rolce na łożysko kulkowe ? Robiłem coś takiego w Daiwa Caldia ale nie znam tego modelu i nie wiem czy taki gotowiec będzie pasował. Ewentualnie jaki łożysko dobrać ? 

LINK do schematu, chodzi o części 37 / 38 lub 40. 

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam !

• 3 miesiące temu...

Witam!

Ja w zeszłym roku dałem się skusić na Ballistica i jest tylko jedna rzecz która powoli mnie irytuje, choć sprzedawca zapewniał, że nie ma problema. Nie ma szans dostać do niego dodatkowej szpuli a mi trzeba jeszcze dwie:( Szukałem w Niemczech, szukałem u nas, no nie ma i basta

Poza tym jest genialny!