Skocz do zawartości

Daiwa Ballistic

beton

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ja w zeszłym roku dałem się skusić na Ballistica i jest tylko jedna rzecz która powoli mnie irytuje, choć sprzedawca zapewniał, że nie ma problema. Nie ma szans dostać do niego dodatkowej szpuli a mi trzeba jeszcze dwie:( Szukałem w Niemczech, szukałem u nas, no nie ma i basta

Poza tym jest genialny!

Bez problemu idzie to dostać w Daiwie. Widocznie dla gościa w sklepie nie chce się zapytać U PH.

• 2 lata później...
  • 4 lata później...

Jak dobrze pamiętam Ballistic FW jest klonem Ballistic LT przeznaczonym na rynek JDM - ładniejsza kolorystyka i rotor wykonany z Zaionu.

Nie kojarzę atomiast aby były jeszcze jakeś różnice, które usprawiedliwiałyby różnicę w cenie.

Ogólnie fajne i lekkie młynki z ery przed MQ. Obudowa z Zaionu, dobre łożyska, uszczelnienie Magseal i wysokiej jakości frezowane przekładnie alu/mosiądz. Przyjemniejsze w odbiorze niż starsze Daiwy ze średniej półki z którymi miałem do czynienia.

Wciąż używam dwóch bliźniaczych konstrukcji, z tym że bez Magseal, Prorex LT i Tatula LT. Lekkie, mocne i dzielnie zniosły kilka lat jigowania i wyjazdy na morskie łowienie ze skał średnio raz w roku. Miałem też krótko Prorexa 2500D do lekkiego łowienia i dobrze go wspominam.

Aleks balistic fw magsealed nie ma. Wersja, o której chciałbym się więcej dowiedzieć czyli LT2500 S - C waży 165 gram. Przynajmniej tyle wyczytałem z ofert. Gdzieś urwali te ponad 30 gram. Będę miał trochę czasu to po necie popatrzę.

• 1 rok później...

Zgodnie z zapowiedziami, taki cukierek będzie dostępny niedługo na europejskim rynku.

Aluminiowy korpus, obudowa jak Cerata, no i ten rotor który sie naprawdę fajnie sprawdza w nowych Daiwach. Ciekawe czy przekładnia będzie jak z wyższych modeli.

post-74264-0-43209700-1740060610_thumb.jpeg

• Like 3

Nowa caldia wizualnie… pasuje do fioletowych kijów z ali ????

Jeśli w okolicach 8-9 stów to można przemyśleć, jeśli ponad tysiaka to pewnie większość osób już pomyśli o jakimś Made in Japan.

Edytowane przez GroPerch
  • Like 1

Zgodnie z zapowiedziami, taki cukierek będzie dostępny niedługo na europejskim rynku.

Aluminiowy korpus, obudowa jak Cerata, no i ten rotor który sie naprawdę fajnie sprawdza w nowych Daiwach. Ciekawe czy przekładnia będzie jak z wyższych modeli.

attachicon.gif IMG_1759.jpeg

A jeszcze ostatniej Caldii nie zdazylem zajechac  :lol: 

• Like 1