passat16 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 W czerwcu na zamówienie kupiłem w troci szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
passat16 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Kołowrotek świetny faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 A ma lozysko w rolce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
passat16 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Mój jaki wystawiłem do sprzedania ma w rolce dwa łożyska ezo nierdzewne bo zamieniłem te plastkowe tulejki na łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 A ma lozysko w rolce? tam trzeba dać dwa łożyska by wyeliminować tulejki i by rolka właściwie pracowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam!Ja w zeszłym roku dałem się skusić na Ballistica i jest tylko jedna rzecz która powoli mnie irytuje, choć sprzedawca zapewniał, że nie ma problema. Nie ma szans dostać do niego dodatkowej szpuli a mi trzeba jeszcze dwie:( Szukałem w Niemczech, szukałem u nas, no nie ma i bastaPoza tym jest genialny!Bez problemu idzie to dostać w Daiwie. Widocznie dla gościa w sklepie nie chce się zapytać U PH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodacz7 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 No mówi, że przynajmniej raz w miesiącu zgłasza to temu PH. Gościa ze sklepu znam od takiego;) także tu raczej ok. Pewnie PH na Podkarpacie ma to zwyczajnie w nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Jest ich czterech na kraj. Na stronie Daiwy znajdziesz do niego kontakt, zawsze możesz napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc89 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Czy korbka od nowego ballistic'a EX podpasuje do każdej daiwy R4, bo widziałem na yt że ma również korbkę wkręcaną w przekładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc89 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 A mógłby ktoś zeskanować schemat ballistic'a EX? Na necie niestety nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Odgrzeję trochę temat z pytaniem odnośnie konkretnie modelu Daiwa Ballistic EX-H. Czy ktoś użytkuje takowy młynek w jakimkolwiek rozmiarze? Na allegro koszt niespełna 700zł wydaje się całkiem przyzwoitą ceną czy jednak nie jest wart tych pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Używa ktoś Daiwa BALLISTIC FW i mógłby kilka słów napisać ? Najbardziej interesują mnie opinie o BALLISTIC FW LT2500 S - C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Jak dobrze pamiętam Ballistic FW jest klonem Ballistic LT przeznaczonym na rynek JDM - ładniejsza kolorystyka i rotor wykonany z Zaionu.Nie kojarzę atomiast aby były jeszcze jakeś różnice, które usprawiedliwiałyby różnicę w cenie. Ogólnie fajne i lekkie młynki z ery przed MQ. Obudowa z Zaionu, dobre łożyska, uszczelnienie Magseal i wysokiej jakości frezowane przekładnie alu/mosiądz. Przyjemniejsze w odbiorze niż starsze Daiwy ze średniej półki z którymi miałem do czynienia. Wciąż używam dwóch bliźniaczych konstrukcji, z tym że bez Magseal, Prorex LT i Tatula LT. Lekkie, mocne i dzielnie zniosły kilka lat jigowania i wyjazdy na morskie łowienie ze skał średnio raz w roku. Miałem też krótko Prorexa 2500D do lekkiego łowienia i dobrze go wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Aleks balistic fw magsealed nie ma. Wersja, o której chciałbym się więcej dowiedzieć czyli LT2500 S - C waży 165 gram. Przynajmniej tyle wyczytałem z ofert. Gdzieś urwali te ponad 30 gram. Będę miał trochę czasu to po necie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Ten JDM faktycznie nie ma uszczelnieia Magseal i ma rotor z Zaionu - stąd niewielka różnica w wadze.Mechanicznie będzie to bliźniacza konstrukcja 17 Prorex'a LT, który w rozmiarze 2500 waży niecałe 175g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Zgodnie z zapowiedziami, taki cukierek będzie dostępny niedługo na europejskim rynku.Aluminiowy korpus, obudowa jak Cerata, no i ten rotor który sie naprawdę fajnie sprawdza w nowych Daiwach. Ciekawe czy przekładnia będzie jak z wyższych modeli. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Bardzo ciekawie się prezentuje, znacznie przyjemniejsza wizualnie niz nową Caldia. Ciekawe jak będzie wychodzić cenowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Nowa caldia wizualnie… pasuje do fioletowych kijów z ali ????Jeśli w okolicach 8-9 stów to można przemyśleć, jeśli ponad tysiaka to pewnie większość osób już pomyśli o jakimś Made in Japan. Edytowane 20 Lutego przez GroPerch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Zgodnie z zapowiedziami, taki cukierek będzie dostępny niedługo na europejskim rynku.Aluminiowy korpus, obudowa jak Cerata, no i ten rotor który sie naprawdę fajnie sprawdza w nowych Daiwach. Ciekawe czy przekładnia będzie jak z wyższych modeli. IMG_1759.jpegA jeszcze ostatniej Caldii nie zdazylem zajechac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Ciekawy jestem ceny w PL,bo wygląda bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Na razie mam dwa Ballistic's. Obydwa z przełącznikiem wstecznym. Jeżeli to usuną, to dzięki za następne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Ja już się do braku przełącznika przyzwyczaiłem, na początku było bolesne - teraz nie mam już z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Ja już się do braku przełącznika przyzwyczaiłem, na początku było bolesne - teraz nie mam już z tym problemu Upierdliwe, gdy koniec linki „ wlezie” pod szpulę, i owinie się na osi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi