BOB1 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Bez przesady Luną 253L obsługuję wabie od 7 gr po 140 gr, linka i kij te same. Działa komfortowo (rzecz subiektywna, a jakże). Bez cyfrowego voodoo Podaj proszę nazwę tej linki (i grubość jakiej używasz) oraz nazwę kija?(w tym pytaniu jest tylko zwykła ciekawość ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Xzoga Taka-G 7 kg i Xzoga A8 40 lb. Teoretycznie lżejszy w zastosowaniu STX III generacji nie osiagał takich dystansów. Nie żeby to były jakieś rekordy - ot, odległości pozwalające efektywnie łowić ryby To trzeba samemu zobaczyć, więc ewentualne drwiny i niedowierzania na użytek własny ich autorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 To trzeba samemu zobaczyć, więc ewentualne drwiny i niedowierzania na użytek własny ich autorów Ja na serio nie pojmuję, czemu szczere pytanie, wynikające zw zwykłej chęci pozyskania wiedzy (co starałem się podkreślić w zdaniu a nawiasach) odbierane jest jako drwina?Pytałem również o nazwę i grubość/wytrzymałość stosowanej linki (to nie drwina/złośliwość itp)Dzięki za info o kijkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Absolutnie tak tego nie potraktowałem w Twoim przypadku Wiem jednak, że ktoś mógłby, łącznie ze mną, nim posiadłem ten zestaw I napisałem o wędce (Taka-G) i o lince (A8 o mocy 40lb) Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Jasne. OK Zaskoczyłeś mnie takimi możliwościami Xzogi 7 w górnych rejestrach. Czaję się od jakiegoś czasu na tę 8kg myśląc o wobach 120-150g.(ale nie będę zaśmiecał tematu więc jak coś skrobniesz mi na priv to będę wdzięczny) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 W tym temacie "niezniszczalne multiki" to chyba Robert powinien zostać naszym nadwornym guru, bo ma takie zbiory sprawnych i starchych multiplikatorów, ze głowa mała. Ps: Szkoda, ze xzoga 7kg jest tylko w wersji 2m, a nie ma klasycznie 1,83m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Pewnie można przyciąć. Klasycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Xzoga G-60 8 kg Pluton 200SHL Plećka mikado 0,3 mm .To dzisiejszy zestaw który testowałem przed zawodami z Sliderami 7,10 oraz Sweeperami 12,14 .Powiem że latało że hejOdległości z Sliderami 7 rzędu 15 metrów nie stanowiły problemu , Pozostałe jerki latały do max.25-30 m Xzoga Taka-G 7 kg i Xzoga A8 40 lb. Teoretycznie lżejszy w zastosowaniu STX III generacji nie osiagał takich dystansów. Nie żeby to były jakieś rekordy - ot, odległości pozwalające efektywnie łowić ryby To trzeba samemu zobaczyć, więc ewentualne drwiny i niedowierzania na użytek własny ich autorów Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Ostatnio wrzucałem przekładnie z Zilliona do Tatuli i jakoś nie zauważyłem, żeby była "podatna" na użytkowanie. Wyglądała bardzo solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 no to chyba nie wygląda tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Moze bedzie szybciej wiec zapytam w ten sposob... Komus zdarzylo sie zajechac multik ? Oczywiscie stosujac go wedlug zastosowan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Zdaje się, że kolega @fish28, skasował CU101D, użytkując w słonej wodzie, z przeznaczeniem uznanym powszechnie za nieodpowiednie, bo za ciężkie. W ostateczności zajechanie multika to najczęściej zgon przekładni, więc wymiana załatwia sprawę. Edytowane 1 Maja 2015 przez Krzysiek_W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Znajomy zajechał Scorpiona XT. Wymiana przekładni i łożyska piniona pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Xzoga Taka-G 7 kg i Xzoga A8 40 lb. Teoretycznie lżejszy w zastosowaniu STX III generacji nie osiagał takich dystansów. Nie żeby to były jakieś rekordy - ot, odległości pozwalające efektywnie łowić ryby To trzeba samemu zobaczyć, więc ewentualne drwiny i niedowierzania na użytek własny ich autorów Strzele off topa, Radek jaki zakres cw obsluguje ta twoja Xzoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Max. rozpiętość: od gumy 7 cm na 5 gr po jerki 140 gr. Więcej...też Efektywnie i przyjemnie: od gum 10 cm na 10 gr do 80-100 gr (choć dla mnie optimum w górnym zakresie to 70 gr). Rzucanie to jedno, aktywne prowadzenie wabia to drugie. Celowo o tym piszę, choć to oczywiste Niektóre lżejsze jerki wymagają więcej od kija niż ich znacznie cięższe towarzystwo. Edytowane 5 Maja 2015 przez Dienekes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Max. rozpiętość: od gumy 7 cm na 5 gr po jerki 140 gr. Więcej...też Efektywnie i przyjemnie: od gum 10 cm na 10 gr do 80-100 gr (choć dla mnie optimum w górnym zakresie to 70 gr). Rzucanie to jedno, aktywne prowadzenie wabia to drugie. Celowo o tym piszę, choć to oczywiste Niektóre lżejsze jerki wymagają więcej od kija niż ich znacznie cięższe towarzystwo. Dzieki, tak szczerze to myslalem ze pewnie rozpietosc bedzie tak 30-80, zaskoczyles troche tym 10g plus guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Luna pozwoliła obniżyć masę wabików w dolnym zakresie. STX nie dawał sobie tak rady. W skrócie, łowiąc, czy to z brzegu, czy to z łodzi, sięgam tam, gdzie są ryby Myślę, że ktoś sprawniejszy rzutowo miałby jeszcze większy zasięg. Ps. Często ciskam Predatorem Mannsa na 3 albo 5 gramach. Wymaga to większej precyzji, ale ryby daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Moze bedzie szybciej wiec zapytam w ten sposob... Komus zdarzylo sie zajechac multik ? Oczywiscie stosujac go wedlug zastosowan.A no mi się udało Tak jak pisze Krzysiek, czyli słona woda i troszkę cięższe przynęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) A no mi się udało Tak jak pisze Krzysiek, czyli słona woda i troszkę cięższe przynęty. RSCN0369.JPGDSC_0009.JPGDSC_0008.JPGTo Curado z alu przekładnią? Jesli tak to akurat te przekładnie szybko się zużywają.Poza tym nie jest to multik do solanki. Edytowane 6 Maja 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Tak, to była amelinowa przekładnia.Po wymianie na mosiężną curado hula jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 czyli upgrade na mosiadz zalatwil temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 tez wymienilem na mosiadz,orginalna przekladnia pracowala szorstko juz od samego poczadku,po wymianie mlynek zrobil sie troszke ciezszy ale za to pieknie pracuje,zasluga znanego nam w swiadku wszelkiej masci upgradu Mefiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Dawno nie zaglądałem na forum ..Latałem za szczupakiem, który niestety słabo coś gryzie.. Przynęt nie zdążyłem przetestować za to przetestowałem tego Plutona 200 .. Może i konstrukcja w środku jest niezniszczalna no i ten dodatkowy bajer w postaci zdublowanego antyrevers, ale co z tego jak przycisk od zwalniania szpuli plastikowy i nijaki .. Lekka awaria już po niedługim czasie użytkowania ...Ułamał mi się kawałek plastiku z boku owego przycisku ... Nie ma to większego wpływu bo dalej normalnie można użytkować ,jednak przycisk stracił trochę podpory i lekko się przechyla co będzie powodowało szybsze ścieranie ... Producent nie pomyślał że lepsza by była dobrze wyprofilowana blaszka z nierdzewki niż plastik.... Tak więc już po bezawaryjności ,a taki mocny , ładny i japoński...ehhh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallard Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Witam.od siebie dodalbym ten model do grona ''niezniszczalnych'', od siedmiu juz lat nie sprawia mi zawodu , a nawet pokusilem sie o jego zdublowanie ... co przy dzisiejszym wyborze multikow zakrawa juz na heretyzm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Mógłbyś podać średnicę szpulki tego mulyika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi