Skocz do zawartości
  • 0

Street Fishing Challenge Poland 2015

admin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Super pomysł. Tylko kurczę u nas trochę mniej takich typowych streetfishingowych brzegów jak w Paris... Ale też damy radę;-)

A może miejski odcinek Krakowskiej Wisły? oglądając ten film mam wrażenie jakby własnie tam był realizowany . Kiedyś na bulwarach regularnie odbywały się  wędkarskie imprezy , Niemal o każdej porze dnia i nocy można było spotkać kogoś z wędką ,ryby były . Ach ! rozmarzyłem się .

• Like 4

• 0

Wrocław też pod tym względem ma spory potencjał.

myślimy o Wrocławiu właśnie :) Tyle mogę zdradzić. Zrobiłem rozpoznanie teraz dogadujemy się z Francuzami jak to wykombinowali - reguły, regulaminy itd. Chciałbym by kiedyś polska ekipa reprezentowała nas u nich na imprezie .... a jerkbait.pl będzie wsparciem dla naszej ekipy 

• Like 4

• 0

myślimy o Wrocławiu właśnie :) Tyle mogę zdradzić. Zrobiłem rozpoznanie teraz dogadujemy się z Francuzami jak to wykombinowali - reguły, regulaminy itd. Chciałbym by kiedyś polska ekipa reprezentowała nas u nich na imprezie .... a jerkbait.pl będzie wsparciem dla naszej ekipy

Super, to jest naprawdę fajna i ciekawa inicjatywa, trzymam kciuki i wspieram.

• 0

Wrocław chyba nadaje się najbardziej, ciężko wskazać inne polskie miasto z takim potencjałem. Dwie odnogi Odry, kanały, porty etc. Typowy Urban Fishing:)

ps: może ewentualnie Szczecin który także ma sporo basenów portowych przy stoczni choć nie wiem jak z dostępem.

• 0

Super, ze wypowiadacie się w tym temacie. Piszcie jak najwiecej bo to i motywuje i przynosi fajne pomysły.

Wrocław dla mnie top1 i tam chciałbym zacząć. Takie mam marzenie. Szczecin fajna propozycja.

Ze sponsorami już rozmawiamy. Na razie zróbmy pierwszy krok. Organizacja pierwszej tego typu imprezy i przede wszystkim dobrej zabawy, na luzie, z fajną atmosferą. W każdym razie bez spinki.

• Like 2

• 0

Wrocław chyba nadaje się najbardziej, ciężko wskazać inne polskie miasto z takim potencjałem. Dwie odnogi Odry, kanały, porty etc. Typowy Urban Fishing:)

ps: może ewentualnie Szczecin który także ma sporo basenów portowych przy stoczni choć nie wiem jak z dostępem.

Stocznia, a raczej jej smutne gruzy, to teren całkowicie zamknięty. Miejsc u nas sporo tylko należy pamiętać, że w połowie terenów portowych mamy podział wody na PZW i wody morskie. Jesienią na sandaczach (a w ostatnim roku sandaczykach) przy takiej imprezie, absolutnie każdy uczestnik by coś złowił.  

• Like 2

• 0

Bralem 2 razy udzial w zawodach Street fishing really w 2010 i 2011 roku. Zawody odbywaly sie we Frankfurcie i Hamburgu z inicjatywy czasopisma Rute & Rolle oraz Pure fishing Deutschland. Sam pomysl jak najbardziej ciekawy, organizacja troche kulala ale bylo to mile doswiadczenie. Idea tego calego przedsiewziecia bylo ukazanie innego wizerunku wedkarz i wedkarstwa jaki dotad znali. Uwazam inicjatywe Jerkbait.pl za super pomysl i zycze tym samym powodzenia na premierowej imprezie ktora miejmy nadzieje zagosci na stale na planie imprez. W Niemczech z organizacja nie jest latwo bo ograniczaja to bezssensowne przepisy typu, obowiazku zgloszenia jesli grupa wedkujacych wynosi wiecej jak 7 osob. Oprocz tego sprzeczne z przepisami C&R . W tym roku jak i w zeszlym bodajze w Amsterdamie jest organizowane street fishing przez Pezon Michel. Oprocz tego za kilka dni odbywaja sie zawody WPC 2015 (World predator classic) w 3 kategoriach w tym takze street fishing. Zawody odbywaja sie rowniez w Holandi. Jak widac pomysl jak najbardziej na czasie i moze kiedys bedzie mi dane wziasc udzial w Polskiej edycji.

Zdr

• Like 4