Skocz do zawartości
  • 0

Street Fishing Challenge Poland 2015

admin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Stara PRL-owska szkoła, brać co się da bo zara nie będzie. Na szczęście coraz więcej młodych wypuszcza ryby.

Teraz zauważyłem że tylko ci starsi "wędkarze" zabierają ryby a młodzi wypuszczają :) Byłem świadkiem jak małolat ok. 13-15lat  wypuszcza szczupaka 70+ mówiąc "buzi i do wody jak rex hunt" :)

• Like 1

• 0

To zawody czy po prostu ktoś dał sygnał że mięso bierze?

Tak to wygląda cały listopad i grudzień bo sandaczyków jest od cholery. Jak snadacz bierze to spora część województwa się zjeżdża a i lokalni menele mają żniwa. Widziałem nawet kiedyś taką pijaną ledwo trzymającą się na nogach babę która ze starym teleskopem dygała na drop shota.

Edytowane przez Pawgas

• 0

Tak to wygląda cały listopad i grudzień bo sandaczyków jest od cholery. Jak snadacz bierze to spora część województwa się zjeżdża a i lokalni menele mają żniwa. Widziałem nawet kiedyś taką pijaną ledwo trzymającą się na nogach babę która ze starym teleskopem dygała na drop shota.

Też się tam w zeszłym roku dwukrotnie wybraliśmy, aby poczuć te pstryki bo u nas ich jak na lekarstwo :(

Rzeczywiście trochę tych rybek jeszcze tam pływa ale ilość wędkujących przeraża.

To co dobre, że przy drugim wypadzie zaliczyliśmy kontrolę PSR co u nas raczej miejsca nie ma.

Ale wracając do tematu myślę, że to naprawdę dobre miejsce do zorganizowania tego typu imprezy.

Dużo miejsca i przede wszystkim duże szanse na spotkanie z rybką... :P

• 0

Teraz zauważyłem że tylko ci starsi "wędkarze" zabierają ryby a młodzi wypuszczają :) Byłem świadkiem jak małolat ok. 13-15lat  wypuszcza szczupaka 70+ mówiąc "buzi i do wody jak rex hunt" :)

Też się u nas takie zjawisko obserwuje...jest szansa, że idzie to w dobrym kierunku B)

Edytowane przez noname

• 0

Warszawa... Hmmm port czerniakowski, kanał przy faelbet, port praski, port na kanale żerańskim.

Gadu gadu a może by tak już się sptkać nad wisłą w wawie? Oczywiście team warszawa chłopaki z innych miadt też mogą wpaść oczywiście.

Remek co ty na to by zrobić towarzyskie zawody?

Klasa l i ul?

• Like 1

• 0

Spotkanie w W-wie organizujemy. Będzie w czerwcu (druga połowa) albo na początku lipca ... proszę o chwilę cierpiwości bo my za chwilę (w piątek) wyruszamy do Szwecji na zlot jerkbait.pl i po prostu nie potrafimy się jeszcze sklonować i zrównoleglić ...

• 0

Warszawa... Hmmm port czerniakowski, kanał przy faelbet, port praski, port na kanale żerańskim.

Gadu gadu a może by tak już się sptkać nad wisłą w wawie? Oczywiście team warszawa chłopaki z innych miadt też mogą wpaść oczywiście.

Remek co ty na to by zrobić towarzyskie zawody?

Klasa l i ul?

Bardzo dobry pomysl, zrobimy pilota. Klasa wagowa tez ok;)
  • Like 1

• 0

Takie zagęszczenie wędkarzy to jeszcze luz. Czasami jest ludź przy ludziu. Nie ma jak się wcisnąć. A najlepsi są dziadkowie, przezbrajają swoje 3 metrowe teleskopy i cisną z żyłką na DS :D Ach szczecin...

Szczecin do dobre miejsce na taką impreze, chociaż ja widziałbym to w innych trochę bardziej spokojnych miejscach. Np. Odcinek między mostem na parnicy przy złomie aż do kanału rybnego(bez skojarzeń...ryb tam jak na lekarstwo)

• Like 2

• 0

Witam koledzy.

Myślę, że ten projekt będzie pomyślny w formie festiwalu.

Gdy ludzie spotykają się połączone wspólną pasją .

Miejsce na przeprowadzenie chyba lepiej wybrać aby można było nie tylko łowić ryby ,ale i wygodnie byłoby porozmawiać.

Zabrać ze sobą rodzinę.W ramach festiwalu można zorganizować zawody.

Od siebie gotów dać nagrodę za największe złowione ryby .I pomóc w organizacji cateringu

Pozdrawiem Jaroslaw

• Like 3

• 0

Witam Panowie

Za chwilę plany przyjmą rozmiary drugiego zlotu szkierowego JB.

Powoli.

Każdy z Kolegów zna swoje miasto i ew może podpowiedzieć miejscówki, ok.

Dla mnie osobiście byłoby frajdą połowić z Koleżankami no i w ostateczności z Kolegami :D  ;)  ;)  w obcym mieście, a nie zaczynać od swojego.

Wrocław, Kraków, Szczecin...ok. A jest może coś mniejszego i równie fajnego???

Druga sprawa, która mnie kręci od dawna to Urban Fishing w Holandii...ktoś coś bliższego mógłby zapodać?

Krzyżakolandia a i owszem też, czymu nie...zróbmy drugi Grunwald, i pytanie...ktoś coś bliżej mógłby zapodać?

A Paryż...w przerwie między bagietką i ...

A Duńczycy, co myślą?

I chyba lepiej by to w Obcolandii wyglądało, kejby wiadomo było, że to urbanfiszerzy z PL, mocarni i, może nie husaria z chorągwiami, ale zorganizowani.

Pozostaje odwieczne pytanie finansowe.

Proponuję dotknąć tematu ew wstępnych kosztów jednostkowych na terenie PL, ale również w H, FR, czy Krzyżakolandii.

Pozdrawiam

Alek

• 0

Cześć,

Realizacja II zlotu szkierowego nabrała już sporego tempa. By pojechać w odpowiednim terminie i w odpowiednie miejsce trzeba planować już teraz. Na ten moment powrót do Gamleby lub dwa dodatkowe miejsca (wstępnie rozmawialiśmy już na ten temat z partnerem - przekazaliśmy też informację zwrotną na temat organizacji tegorocznej wyprawy). Termin 2016 praktycznie jest już znany. Dwa tygodnie wcześniej. Plan również posiadamy, dogadujemy szczegóły z partnerami oraz ... ale ... to za jakiś czas i w odpowiednim wątku (jak już wszystko ustalimy).

Temat dwóch imprez SF w 2015 będziemy wewnętrznie omawiać w czwartek. Tak sobie zaplanowaliśmy. Mamy ambitny plan prostego spotkania w Wwie oraz zrobienia szerszej imprezy SF na jesień tego roku (wstępnie Wrocław ale niekoniecznie). Wszystko zależy od stopnia skomplikowania projektu - niestety mamy ograniczone zasoby. Dlatego jeśli ktoś chce nam pomóc w kwestii SF i organizacji imprez - zapraszam, każda para rąk będzie bardzo pomocna.

Bardzo chętnie poznam Wasze opinie na temat tej większej imprezy. Gdzie? Jak? Co ... itd. To pomoże nam w czwartkowej dyskusji.

Co do finansów - potrzebni są sponsorzy, partnerzy. W ramach projektu określimy też kwestie finansowe. Mierzymy z imprezą na październik (druga połowa). Wszystko jednak zależy od stopnia skomplikowania projektu oraz dostępności zasobów (osób wspierających jak i finansów). Plany i marzenia jednak są. A jak to mawiają ... marzenia są po to by je realizować. 

Pozdrawiam

Remek

• Like 2