Skocz do zawartości
  • 0

Filmy o Street Fishingu ...

admin

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Niezły maraton :)

Myślę, że możemy być dumni z naszego Street Fishing Poland. Jak na działalność bez wsparcia finansowego wielkiej firmy zorganizowaliśmy we Wrocławiu nie mniejsze zawody (może nawet większe). Owszem na ten moment nie było dj'a i wielu wodotrysków ale ... Zarybiliśmy Odrę, zwiedziliśmy kawał miasta (czyli sama koncepcja gry miejskiej to coś więcej niż tylko łowienie ryb). Po obejrzeniu filmu myślę, że za rok będzie podobnie jeśli chodzi o oprawę ale ... my robimy coś więcej niż łowienie i zawody.

• Like 7

• 0

Film trzeba przyznać wyśmienity. To co podobało mi się w tym filmie:

- wiele osób jest poubierana na luzaka w dżiny, bluzy, sportowe obuwie ;) Czyli takie odejście od ubrań typowo wędkarskich.

- walizeczki na kółkach

A my realizujemy 24h we Wrocławiu to tak tytułem zapowiedzi ... choć mówiłem już o tym w filmie o planach na 2016.

• Like 1

• 0

Łososiowy street fishing w Wilnie . Dla kumających co nieco pa russki w drugiej części filmiku ciekawe informacje o średnich rozmiarach bałtyckich łososi pojawiających się w tamtejszych wodach ostatnimi czasy , plus dokumentacja wideo i foto . Nieprawdopodobne ryby ...

• Like 6

• 0

Jest i część druga wileńskich zmagań - trochę w mieście , trochę poza . I ryby coraz większe , już takie pod 30 kg potwory pokazane . I bez wrzodzienicy ... Dla kumających język dużo fajnych ciekawostek zarówno sprzętowych , jak i dotyczących zachowań tamtejszych łososi .

• 0

Nie oceniam w kategoriach C&R , bo się nie da . Choć sporo ryb zostało wypuszczonych , to początek filmu trudny , nie przeczę . Ale potencjał wody i rozmiary ryb robią wrażenie , dlatego pozwoliłem sobie wrzucić filmik . Wszak to nasze , bałtyckie łososie . A swoją drogą nie wiem , jak praktyka wypuszczania dużych łososiowatych wygląda nad naszymi rzekami pomorskimi , bo nie bywam i doświadczeń mi brak . Ciężko odnieść się do zachowań tamtejszych wędkarzy i oceniać je z perspektywy świadomego i nowoczesnego spinningisty , bo to inne realia i tradycje ( choć pewnie nie tak zupełnie nam obce :( ). Do zasobności wód i małej presji nad nimi , przynajmniej widocznej na filmie , już tak ...

Edytowane przez malinabar