Skocz do zawartości

Woblery Rapala

szczuply_maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc Thymallus

Co to znaczy ,co masz na mysli piszac pojecie z PRL`u ? To sformulowanie juz slyszalem tylko nie wiem do czego to przytrzepic.

Co do HJ-10 i HJ-12 to uzywam ich na codzien i jak juz zauwazyles sa to suspenda.Lataja zle,ale w porownaniu z Rapala Orginal Fl. to bulka z maslem.Obecnie najlepsza alternatywa ,mi osobiscie znana, na HJ jest Arnaud-100(17,3g) rozprowadzany przez ILLEX?a.Niestety cena powala na kolana

ps.szkoda ze nie byles na ostatnim zjezdzie,byloby jeszcze ciekawiej.

Daro

• 7 lat później...
  • 4 tygodnie później...

Ciekawa praca.

Tak se myślę, czy nie dałoby się tego zrobić z tradycyjną kotwiczką, ja rozumiem, że antyzaczep ale jakoś mam obawy co skuteczności zacięcia z powodu tego pręta.

Ale nieźle chodzi, naprawdę fajnie.

Spokojnie, trzeba sprawdzić. Też miałem takie obawy przy minnow spoon ale raz dwa szczupaki przekonały mnie że nie ma co się martwić :)

Mam spoony rapali i od strony haka metal a z drugiej strony strasznie kruchy plastik.
Dwie o filar mostu rozbiłem.

Dzisiaj dotarły i do mnie Weedles Shad i plastik ten sam co w spoonach :( trzeba będzie trzymać się z daleka od betonu

Edytowane przez pacek222

• 2 tygodnie później...

Myślę, że tak co do zasady, to każdą przynętą trzeba omijać przęsła mostu. ;) Takim crash testem można nawet wahadłówce przemodelować sposób pracy :)  Ciekawa ta nowa przynęta tak jakby zainspirowana gumowym riperem. W połączeniu z pojedynczym zabezpieczonym hakiem w sam raz na zarośniętą miejscówkę.