jacob1993 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Czy deep tail dancer 13cm wytrzyma suma nie ma chyba stelazu tylko oczko zatopione w ster , czy raczej pod sumka szukac innych wobkow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Czy deep tail dancer 13cm wytrzyma suma nie ma chyba stelazu tylko oczko zatopione w ster , czy raczej pod sumka szukac innych wobkow ?Wpisz w google nazwę wobka i dodaj "sum" lub "catfish". Najlepsza recenzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Rapala x-rap też ma wklejone oczka w ster i mocowanie kotwiczek. Na ten wobler całkiem sprawnie i szybko wyciągnąłem suma 160+ z opaski.Sprawdzałem wtedy wytrzymałość wędki.O woblerze wtedy nie pomyślałem.Dopiero w domu jak przyglądałem się temu styranemu woblerów to zauważyłem że oczka są klejone.Lekko się spociłem wracając myślami do wcześniejszego holu jaki przeżył.Nic mu nie jest, dalej będzie łowił. Ale dla spokoju myśli lepiej szukać woblerów o pełnym stelażu. Edytowane 20 Marca 2020 przez cinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Woblery Rapala shad dancer 5 mają oczko zatopione w sterze i właściwie nie możliwa jest jakakolwiek korekta odchodzenia woblera w prawo lub w lewo (odchodzenie od brzegu w nurcie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Mozna zawsze obciazyc brzuszna kotwice lub doklejic jajka ze srucin fajnie stabilizuja wobler . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Chyba nie zrozumiałeś kolego o co chodzi . Obciążenie kotwicy i jajka ze śrucin nic tu nie dadzą chodzi o to żeby tak ustawić wobler aby nie wchodził w Twój brzeg na którym łowisz a dalej agresywnie pracował.Przy tych woblerach oczko minimalnie wystaje ze steru i nie da się go przeciągnąć tak jak na tej focie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Zawsze mozesz rzucac w poprzek lub pod wiekszym katem . A sruciny zawsze cos dadza mniej bedzie wykladal sie i zminimalizujesz ten efekt . Jak rozumiem mowimy tu o szybkim nurcie A do takiego nie wszystkie woblery sie nadaja . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Mówimy tu o łowieniu troci w pomorskich rzekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Cześć, czy łowi ktoś z Was na Rapalę Clackin Minnow 9-11cm? Gdzie i na co się najbardziej sprawdza? Szukam jeszcze opinii o Clackin Crank 74.Czy Clackin Minnow jest równie skuteczny jak Flat Rap czy to zupełnie inny rodzaj pracy? Dzięki za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Koledzy naprawdę nikt nie używał Clackin Minnow? Napiszcie coś o efektach i czy wam się sprawdziły te woblery? Na forum niewiele informacji o tym modelu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Mam tylko jedną sztukę, nigdy nic na niego nie złowiłem. Praca tego woblera nie przypadła mi do gustu stąd niezbyt często daję mu szansę. Nie znam też osób, które używają CM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Ogolnie rapalki malo lowne sa w moim odczuciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Ogolnie rapalki malo lowne sa w moim odczuciu .Ja np zbieram Salmo i czasem na nie łowie (3-4 modele). Ale najczęściej na agrafce jest Countdown, Original, Magnum czy Trolls i to one robią robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 U mnie original sie sprswdzil ale minusem jest slaby zasieg .kiedys killerem byl shallow shad rap ale jakies 5 lat nie mialem na niego ryby .na rzeki u mnie numerem 1 jest dorado Na ten sezon kupilem deep tail dancer ale i tak mysle ze 5 hornet i ciezej 9cm zrobia lepszs robote .A i super sprawdzal mi sie wahadlowa z grzechotka i antyzaczepem natomiast wersja antyzaczepowa z kopytkiem okazala sie nie lowna .Piekne przynety wygladaja na lowne ale zawsze konkurencja ma w ofercie cos lepszego czasami tez tanszego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Rapala lubi wolniejsze prowadzenie. Prowadzona szybko nie łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Rapala to u mnie bardziej do szuflady, ale tylko made in Finland i Ireland. Z tych do łowienia to x-rapy, magnum shad rap, flat rapy i shad rapy w wersji tonącej. Czasami trafi się coś trudno dostępnego i nieprodukowanego już jak CM i pytam czy ktoś na to łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Rapala to u mnie bardziej do szuflady, ale tylko made in Finland i Ireland. Z tych do łowienia to x-rapy, magnum shad rap, flat rapy i shad rapy w wersji tonącej. Czasami trafi się coś trudno dostępnego i nieprodukowanego już jak CM i pytam czy ktoś na to łowi.Countdown Magnum 18 i 14 łowiony około 75% czasu trollingowego. 14CDMAG często też z rzutu. W tym roku szanse dostanie Sliver 13 i 18, aczkolwiek jest bardziej pod trollingową bałtycką troć. Countdown 9 w kolorze Perch w majówkę rok temu złowił 12 z 14 szczupaków Na moim ulubionym jeziorze Countdown 7 wkolorze Gold na zmianę z Mepps 4 Comet srebro stanowi podstawę łowienia szczupaków. Z resztą lata temu ojciec identycznym zestawem kosił od maja do listopada. No ale Whitefish 13 i 18 oraz Perch 12SDR wcale nie odstają od Rapali. Kiedyś Rapala Rattlin w kolorze metalicznego złota dzielnie kosił szczupłe, ale został gdzieś na zaczepie... Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Kamil_Olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Lowilem tez na biale x rapy dwa najmniejsze rozmiary okonie wydawaly sie spoko przyneta dopoki nie poznalem twitchow lucky john oraz mega bass .Podobnie fajnie sprawdzal mi sie mini popperek od nich ale nie ma zasiegu pod zerujace pod powierzchnia okonie .A to jest podstawa sukcesu lowienia powierzchniowych ryb .a nie rozmiar od razu mowie ze skitter pop nie dal mi zadnej ryby bo jest wiekszy . Kupilem tez smukle woblerki z serii miniMyslalem ze jak w opisie beda fajne na bolki nie trzymaly sie zupelnie nurtu .Za to mini fat rap w kolorze fire tiger kosil szczupaki i okonie doskonale nie stety urwalem . Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Magnumy idzie kupić nówki w sklepach. Będą gryzione, i nie tylko one Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Kamil_Olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Najstarsza wersja Countdown Magnum 18 z oryginalnym łącznikiem do przyponu ze stali nierdzewnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Cześć, rapala skitter pop 5cm ma w sobie grzechotke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Cześć, rapala skitter pop 5cm ma w sobie grzechotke?Nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Cześć, czy ktoś z Was łowił na Rapale Flat Rap 16cm? Da się tym rzucać czy tylko trolling? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zdaje się, że Paweł @gaweł łowił nimi 'z rzutu' na Żarnowcu. Podpytaj go. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Podpytam. Dzisiaj jeszcze takie Rapalki CDJ 11cm znalazły się w moim posiadaniu. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi