popper Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Na pstrągach, najlepiej mi sprawdziła się "piąteczka", w wersji CD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Doskonały model, srebrny z ciemnym grzbietem , taki mały, chyba 6 cm idealny na pstrągi w głębokiej krótkiej szybkiej dziurze, Szybko nurkuje i bam!Duże modele są dobre w wolnym trolu na szczuble. Też srebrne, trzeba dość wolno prowadzić i uważać na zielsko na sterze. Sprawdzamy w trolu co jakiś czas czy wobler czysty -im energiczniejsza praca tym trudniej zauważyć, że coś nieteges.Moim ulubionym modelem Rapali jest 5 cm oryginal floating złoty z czarnym grzbietem na pstrągi. Optymalny takze do prowadzenia z pradem. Niekiedy, gdy szybko i głęboko no i zwaliska-zakładam na chwilę wspomnianego małego shada.pozdro - Rapale to najlepsze woblery na swiecie.Złota piąteczka łowiła 30 lat temu i łowi nadal. Natłukłem na to mnóstwo kleni i pstrągów. Kiedyś w pudełku miałem dwa woblery złotą pięteczkę i złotą z pomarańczowym grzbietem, jak jeden nie łowił to łowił drugi. To były piękne czasy kiedy prawie nikt nie łowił kleni i były traktowane jak chwast. Rok temu łowiłem na Wagu na Słowacji i po przerzuceniu kilkunastu woblerów w tym japonskich założyłem piątkę rapali w kolorze strzebli i złowiłem kilka ryb, bez tego woblera na rzekę się nie ruszam, mają coś w sobie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 No i trzeba zauważyć, że po podwyżkach cen u konkurenscji (i nie mam tu na myśli bieżącej inflacji) Rapale zaczęły też nieźle prezentować się cenowo. A biorąc pod uwagę relację cena-jakość to już w ogóle. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Rapala BX Minnow 10 cm i Orginal 9 cm na nocne narwiańskie sandacze i bolenie. Orginal 11 cm na letnie pstrągi z zarośniętej rzeki. Da się go poprowadzić kilka centymetrów pod powierzchnią, a do tego jest na tyle sporym kąskiem, że potrafi wystartować do niego spora ryba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 Orientuje się ktoś z Was jaki końcowy lakier Rapala używa na swoich wobkach? Zwłaszcza tych starych czyli z lat końca tamtego wieku (1990-2000). Dzięki za wszelkie info. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Chciałbym przetestować model twichin mullet 6cm, czy możecie podpowiedzieć gdzie da się je kupić w miarę szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Chciałbym przetestować model twichin mullet 6cm, czy możecie podpowiedzieć gdzie da się je kupić w miarę szybko?Ja kiedyś coś kupowałem na tej stronie. Pamiętam, że przyszło po 3, czy 4 dniach. Czyli pewnie środa, czwartek byś miał.https://www.tradeinn.com/waveinn/pl/rapala-x-rap-twitchin-mullet-ton%C4%85cy-stickbait-9g-60-mm/136991567/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=7753834&country=pl&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwzby1BhCQARIsAJ_0t5NBOS_i4jZaCvHmaLiXY6ALt_79-en6ln9Uege3227mcBTnov39OIEaAiiOEALw_wcB&gclsrc=aw.dsPozdrawiam. Bartek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 (edytowane) Ja kiedyś coś kupowałem na tej stronie. Pamiętam, że przyszło po 3, czy 4 dniach. Czyli pewnie środa, czwartek byś miał.https://www.tradeinn.com/waveinn/pl/rapala-x-rap-twitchin-mullet-ton%C4%85cy-stickbait-9g-60-mm/136991567/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=7753834&country=pl&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwzby1BhCQARIsAJ_0t5NBOS_i4jZaCvHmaLiXY6ALt_79-en6ln9Uege3227mcBTnov39OIEaAiiOEALw_wcB&gclsrc=aw.dsPozdrawiam. Bartek.Szpulę z tej strony dostałem po ok. 7-8 dniach.Wędka jechała od 29 września do 07 października. Edytowane 4 Sierpnia 2024 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipG2000 Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Czołem, ktoś łowi na Rapalę X-Rap Scoop, ma jakieś obserwacje, opinie ? Mam jedną, niestety bez kontaktu z rybą. Łowię na nizinnej rzece o średnim uciągu, mam problem z prezentacją przynęty, ciężko mi ją rozgryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Również probowalem bez brania bardziej sprawdzały mi się wahadła sebile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Rapala Shadow Rap 5cmŁowi tym ktoś?Znalazłem w pudle, nigdy tym nie łowiłem, gdyż zazwyczaj używam original i salmiaków, dla mnie trochę zbędne, więc może wrzucę je na giełdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Rapala Shadow Rap 5cmŁowi tym ktoś?Znalazłem w pudle, nigdy tym nie łowiłem, gdyż zazwyczaj używam original i salmiaków, dla mnie trochę zbędne, więc może wrzucę je na giełdęZnalazłem kiedyś na karczu,Łowiłem, okoń, kleń i bolo na wiśle, zamieniłem się z pewnym jegomościem z obfitym wąsem, ktoremu zaswiecily sie oczy na widok rapalki, na horneta 4cm BT , bo z sentymentu 99% używam horneta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Łowił ktoś tą Rapalką? X-rap pop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Co jest nie tak z Rapala Flat Rap?! Jakość mocowania steru woła o pomstę do nieba, wystarczy niewielki kontakt z przeszkodą i po nim????♂️Już dawno odpuściłbym je sobie gdyby nie fakt, że są piorunsko skuteczne i w zasadzie brak na rynku odpowiednika o zbliżonej akcji????♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Co jest nie tak z Rapala Flat Rap?! Jakość mocowania steru woła o pomstę do nieba, wystarczy niewielki kontakt z przeszkodą i po nim♂Już dawno odpuściłbym je sobie gdyby nie fakt, że są piorunsko skut modele eczne i w zasadzie brak na rynku odpowiednika o zbliżonej akcji♂. O jakim rozmiarze mowa ? Moje dziesiątki są OK. Ósemki ze starego wypustu też są w miarę trwałe.Modele w najnowszej szacie graficznej,faktycznie są "nierówne"- mam na myśli pracę woblera (brak ustawienia?). Rapali nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Edytowane 15 Czerwca przez Lepton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Co jest nie tak z Rapala Flat Rap?! Jakość mocowania steru woła o pomstę do nieba, wystarczy niewielki kontakt z przeszkodą i po nim????♂️Już dawno odpuściłbym je sobie gdyby nie fakt, że są piorunsko skuteczne i w zasadzie brak na rynku odpowiednika o zbliżonej akcji????♂️Dobrych 15 lat temu, znajomek opowiadał mi,że w jego.orginalach, które kupił w skandynawii, wypadają stery, podobnie jak swego czasu w gloogach Nike. Więc, nie jest to nic nowego, przy tak dużej produkcji, jak widać, i Rapali zdarzy się niedoróbka. Ja bym napisał do Rapali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Te stery sa takie sobie. Mase tego ulamalem na kamieniach. Kupuje sie nowe bo nie ma zamiennikow. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca . O jakim rozmiarze mowa ? Moje dziesiątki są OK. Ósemki ze starego wypustu też są w miarę trwałe.Modele w najnowszej szacie graficznej,faktycznie są "nierówne"- mam na myśli pracę woblera (brak ustawienia?). Rapali nigdy wcześniej się to nie zdarzało.Ósemki, ale w jednej dziesiątce też utraciłem... Te stery sa takie sobie. Mase tego ulamalem na kamieniach. Kupuje sie nowe bo nie ma zamiennikow.Niestety, ja też płaczę i płacę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi