Skocz do zawartości

Woblery Rapala

szczuply_maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Doskonały model, srebrny z ciemnym grzbietem , taki mały, chyba 6 cm idealny na pstrągi w głębokiej krótkiej szybkiej dziurze, Szybko nurkuje i bam!

Duże modele są dobre w wolnym trolu na szczuble. Też srebrne, trzeba dość wolno prowadzić i uważać na zielsko na sterze. Sprawdzamy w trolu co jakiś czas czy wobler czysty -im energiczniejsza praca tym trudniej zauważyć, że coś nieteges.

Moim ulubionym modelem Rapali jest 5 cm oryginal floating złoty z czarnym grzbietem na pstrągi. Optymalny takze do prowadzenia z pradem. Niekiedy, gdy szybko i głęboko no i zwaliska-zakładam na chwilę wspomnianego małego shada.

pozdro - Rapale to najlepsze woblery na swiecie.

Złota piąteczka łowiła 30 lat temu i łowi nadal. Natłukłem na to mnóstwo kleni i pstrągów. Kiedyś w pudełku miałem dwa woblery złotą pięteczkę i złotą z pomarańczowym grzbietem, jak jeden nie łowił to łowił drugi. To były piękne czasy kiedy prawie nikt nie łowił kleni i były traktowane jak chwast. 

Rok temu łowiłem na Wagu na Słowacji i po przerzuceniu kilkunastu woblerów w tym japonskich założyłem piątkę rapali w kolorze strzebli i złowiłem kilka ryb, bez tego woblera na rzekę się nie ruszam, mają coś w sobie.

• Like 7

Rapala BX Minnow 10 cm i Orginal 9 cm na nocne narwiańskie sandacze i bolenie.

Orginal 11 cm na letnie pstrągi z zarośniętej rzeki. Da się go poprowadzić kilka centymetrów pod powierzchnią, a do tego jest na tyle sporym kąskiem, że potrafi wystartować do niego spora ryba.

• Like 1

• 1 rok później...
  • 7 miesięcy temu...

Chciałbym przetestować model twichin mullet 6cm, czy możecie podpowiedzieć gdzie da się je kupić w miarę szybko?

Ja kiedyś coś kupowałem na tej stronie. Pamiętam, że przyszło po 3, czy 4 dniach. Czyli pewnie środa, czwartek byś miał.

https://www.tradeinn.com/waveinn/pl/rapala-x-rap-twitchin-mullet-ton%C4%85cy-stickbait-9g-60-mm/136991567/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=7753834&country=pl&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwzby1BhCQARIsAJ_0t5NBOS_i4jZaCvHmaLiXY6ALt_79-en6ln9Uege3227mcBTnov39OIEaAiiOEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Pozdrawiam. Bartek.

• Like 1

Szpulę z tej strony dostałem po ok. 7-8 dniach.

Wędka jechała od 29 września do 07 października.

Edytowane przez popper
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
Gość Umbra

Rapala Shadow Rap 5cm

Łowi tym ktoś?

Znalazłem w pudle, nigdy tym nie łowiłem, gdyż zazwyczaj używam original i salmiaków, dla mnie trochę zbędne, więc może wrzucę je na giełdę

Rapala Shadow Rap 5cm

Łowi tym ktoś?

Znalazłem w pudle, nigdy tym nie łowiłem, gdyż zazwyczaj używam original i salmiaków, dla mnie trochę zbędne, więc może wrzucę je na giełdę

Znalazłem kiedyś na karczu,Łowiłem, okoń, kleń i bolo na wiśle, zamieniłem się z pewnym jegomościem z obfitym wąsem, ktoremu zaswiecily sie oczy na widok rapalki, na horneta 4cm BT , bo z sentymentu 99% używam horneta.

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Co jest nie tak z Rapala Flat Rap?! Jakość mocowania steru woła o pomstę do nieba, wystarczy niewielki kontakt z przeszkodą i po nim????‍♂️

Już dawno odpuściłbym je sobie gdyby nie fakt, że są piorunsko skuteczne i w zasadzie brak na rynku odpowiednika o zbliżonej akcji????‍♂️

Co jest nie tak z Rapala Flat Rap?! Jakość mocowania steru woła o pomstę do nieba, wystarczy niewielki kontakt z przeszkodą i po nim‍♂

Już dawno odpuściłbym je sobie gdyby nie fakt, że są piorunsko skut modele eczne i w zasadzie brak na rynku odpowiednika o zbliżonej akcji‍♂

.

O jakim rozmiarze mowa ?

Moje dziesiątki są OK. Ósemki ze starego wypustu też są w miarę trwałe.Modele w najnowszej szacie graficznej,faktycznie są "nierówne"- mam na myśli pracę woblera (brak ustawienia?). Rapali nigdy wcześniej się to nie zdarzało.

Edytowane przez Lepton

Co jest nie tak z Rapala Flat Rap?! Jakość mocowania steru woła o pomstę do nieba, wystarczy niewielki kontakt z przeszkodą i po nim????‍♂️

Już dawno odpuściłbym je sobie gdyby nie fakt, że są piorunsko skuteczne i w zasadzie brak na rynku odpowiednika o zbliżonej akcji????‍♂️

Dobrych 15 lat temu, znajomek opowiadał mi,że w jego.orginalach, które kupił w skandynawii, wypadają stery, podobnie jak swego czasu w gloogach Nike. Więc, nie jest to nic nowego, przy tak dużej produkcji, jak widać, i Rapali zdarzy się niedoróbka. Ja bym napisał do Rapali.

.

O jakim rozmiarze mowa ?

Moje dziesiątki są OK. Ósemki ze starego wypustu też są w miarę trwałe.Modele w najnowszej szacie graficznej,faktycznie są "nierówne"- mam na myśli pracę woblera (brak ustawienia?). Rapali nigdy wcześniej się to nie zdarzało.

Ósemki, ale w jednej dziesiątce też utraciłem...

Te stery sa takie sobie. Mase tego ulamalem na kamieniach. Kupuje sie nowe bo nie ma zamiennikow.

Niestety, ja też płaczę i płacę ????