Skocz do zawartości

Woblery Rapala

szczuply_maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Rapala x-rap też ma wklejone oczka w ster i mocowanie kotwiczek. Na ten wobler całkiem sprawnie i szybko wyciągnąłem suma 160+ z opaski.

Sprawdzałem wtedy wytrzymałość wędki.

O woblerze wtedy nie pomyślałem.

Dopiero w domu jak przyglądałem się temu styranemu woblerów to zauważyłem że oczka są klejone.

Lekko się spociłem wracając myślami do wcześniejszego holu jaki przeżył.

Nic mu nie jest, dalej będzie łowił.

Ale dla spokoju myśli lepiej szukać woblerów o pełnym stelażu.

Edytowane przez cinn

• 2 tygodnie później...

Chyba nie zrozumiałeś kolego o co chodzi . Obciążenie kotwicy i jajka ze śrucin nic tu nie dadzą chodzi o to żeby tak ustawić wobler aby nie wchodził w Twój brzeg na którym łowisz a dalej agresywnie pracował.Przy tych woblerach oczko minimalnie wystaje ze steru i nie da się go przeciągnąć tak jak na tej focieustawianie_woblera__5_.jpg51MkNhkuZbL._AC_SL1000_.jpg

• 2 tygodnie później...

U mnie original sie sprswdzil ale minusem jest slaby zasieg .kiedys killerem byl shallow shad rap ale jakies 5 lat nie mialem na niego ryby .na rzeki u mnie numerem 1 jest dorado

Na ten sezon kupilem deep tail dancer ale i tak mysle ze 5 hornet i ciezej 9cm zrobia lepszs robote .

A i super sprawdzal mi sie wahadlowa z grzechotka i antyzaczepem natomiast wersja antyzaczepowa z kopytkiem okazala sie nie lowna .

Piekne przynety wygladaja na lowne ale zawsze konkurencja ma w ofercie cos lepszego czasami tez tanszego .

Rapala to u mnie bardziej do szuflady, ale tylko made in Finland i Ireland. Z tych do łowienia to x-rapy, magnum shad rap, flat rapy i shad rapy w wersji tonącej. Czasami trafi się coś trudno dostępnego i nieprodukowanego już jak CM i pytam czy ktoś na to łowi.

Countdown Magnum 18 i 14 łowiony około 75% czasu trollingowego. 14CDMAG często też z rzutu. W tym roku szanse dostanie Sliver 13 i 18, aczkolwiek jest bardziej pod trollingową bałtycką troć.

Countdown 9 w kolorze Perch w majówkę rok temu złowił 12 z 14 szczupaków :)

Na moim ulubionym jeziorze Countdown 7 w

kolorze Gold na zmianę z Mepps 4 Comet srebro stanowi podstawę łowienia szczupaków. Z resztą lata temu ojciec identycznym zestawem kosił od maja do listopada.

No ale Whitefish 13 i 18 oraz Perch 12SDR wcale nie odstają od Rapali.

Kiedyś Rapala Rattlin w kolorze metalicznego złota dzielnie kosił szczupłe, ale został gdzieś na zaczepie...

Edytowane przez Kamil_Olsztyn

Lowilem tez na biale x rapy dwa najmniejsze rozmiary okonie wydawaly sie spoko przyneta dopoki nie poznalem twitchow lucky john oraz mega bass .

Podobnie fajnie sprawdzal mi sie mini popperek od nich ale nie ma zasiegu pod zerujace pod powierzchnia okonie .

A to jest podstawa sukcesu lowienia powierzchniowych ryb .a nie rozmiar od razu mowie ze skitter pop nie dal mi zadnej ryby bo jest wiekszy .

Kupilem tez smukle woblerki z serii mini

Myslalem ze jak w opisie beda fajne na bolki nie trzymaly sie zupelnie nurtu .

Za to mini fat rap w kolorze fire tiger kosil szczupaki i okonie doskonale nie stety urwalem .

Edytowane przez jacob1993

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...