Skocz do zawartości
  • 0

Bolesław Uryn (Boleebaatar) - podróżnik, wędkarz, fotograf - wywiad - część I - nowy artykuł

admin

Pytanie

Witam,

W ostatnich latach zauważyć można zachodzące zmiany w polskim wędkarstwie. Z dotychczasowego modelu, wędkarza domowego, wędkującego jedynie w naszym rodzimym kraju, Polski wędkarz przeistacza się w globtrotera, odkrywcę. Coraz częściej podróżuje po całym świecie w poszukiwaniu przygód, rekordowych ryb. Marzy by w końcu zrealizować wyprawy w trudno dostępne, odludne, niekiedy dziewicze zakątki naszego globu. Źródłem takich transformacji jest chęć łowienia niespotykanych w naszym kraju gatunków ryb, bicia życiowych rekordów oraz obcowania z dziką, odmienną przyrodą i kulturą. Inspiracją natomiast dla wielu wędkarzy jest niewątpliwie Bolesław Uryn, doktor nauk przyrodniczych, ichtiolog oraz niezależny reporter. Autor wielu publikacji oraz książek opisujących wyprawy wędkarskie w nieznane. Propagator survivalu z ludzką twarzą, który razem z niemiecką Survival Akademie Velpke organizuje wyprawy. Fotograf, zdobywca nagród i wyróżnień na konkursach fotograficznych. Znawca kultury mongolskiej.

Zapraszam serdecznie do pierwszej części artykułu, wywiadu z podróżnikiem, wędkarzem, fotografem Bolesławem Urynem. W pierwszej części o podróżach oraz survivalu z ludzką twarzą. Korzystając z okazji zapraszam, już w dniu dzisiejszym, do drugiej części wywiadu. Kolejny odcinek zostanie opublikowany dokładnie za tydzień a poświęcony będzie przygodzie z wędką oraz aparatem fotograficznym.

Z wywiadem związany jest kolejny konkurs na jerkbait.pl. Tym razem do wygrania dwie najnowsze książki Bolesława Uryna Mongolia Wędkarski Survival oraz Mongolia spinning, tajmienie i szczury .... Obie z dedykacją oraz zabawnym drobiazgiem na szczęście - w postaci starolamajskiego, papierowego płatka modlitewnego o wym. 40x6cm. Nagroda zostanie rozlosowana w piątek 29.01.2010 wśród forumowiczów, którzy przyłączą się do dyskusji na temat pierwszej części wywiadu. Zapraszam serdecznie do dyskusji.

Nagrody:

Pozdrawiam

Remek

Modl.jpg

MWS.jpg

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Poniżej lista osób, które biorą udział w konkursie:

- Friko

- Hasior

- Tomek_N

- Pitt

- Kwasik

- Tarłoś

- Zanderix

- Grego

- Joker

- Pasiasty Irokez

- Mysha

- Mario

- Tofik

- Maynard

- Tommek

- Tpe1

- Jerry hzs

- Tornado

- Radzio

- Sławek

- Tomi78

- Hlehle

- Milupa4

- Pablom

- Jerzy

- Pawelekk

- SaNdAcZ ><\\\\*>

- Lesiewicz

- Sławek Oppeln Bronikowski

- Gorgol

- Archie

- Gumofilc

- ARMAGEDDON

- Mifek

Listę wysyłam do Pana Bolesława i ... czekam na wynik losowania.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Ogłaszam zwycięzcę?konkursu, a właściwie jego pierwszej części:

Witam Panie Remigiuszu,

Zauważyłem dzisiaj listę Osób wśród których kazał mi Pan wylosować zwycięzcę...

W związku z powyższym:

1. wydrukowałem listę...

2. pociąłem ja na paseczki - na każdym jedna osoba...

3. wrzuciłem kartki do czapki...

4. nie znalazłem żadnej sierotki, ale za to dziewczynę o urodzie Dody Robaczewskiej...

5. Poprosiłem ją o wylosowanie szczęściarza...

6. Wypadło na Mifek

cbdo

pozdrawiam i dziękuję...

Boleebaatar

Olsztyn dnia 29 stycznia 2010r.

Mifek - gratuluję!

Zapraszam do kolejnej edycji konkursu.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Witam Panie Remigiuszu,

Zauważyłem dzisiaj listę Osób wśród których kazał mi Pan wylosować zwycięzcę...

W związku z powyższym:

1. wydrukowałem listę...

2. pociąłem ja na paseczki - na każdym jedna osoba...

3. wrzuciłem kartki do czapki...

4. nie znalazłem żadnej sierotki, ale za to dziewczynę o urodzie Dody Robaczewskiej...

5. Poprosiłem ją o wylosowanie szczęściarza...

6. Wypadło na Mifek

cbdo

pozdrawiam i dziękuję...

Boleebaatar

Olsztyn dnia 29 stycznia 2010r.

Mifek - gratuluję!

Zapraszam do kolejnej edycji konkursu.

Pozdrawiam

Remek

Rafał jak zwykle okazał się dzieckiem szczęścia :D.

PS Chyba znowu mu zrobię łamańca 9 cm by wyciągnął jakiegoś pstrąga

• 0

o żesz kurcze, przyznam się szczerze, że jestem TOTALNIE zaskoczony... :D

to pewnie na pocieszenie po wczorajszym baaaaaaaaaardzo ciężkim dniu w pracy i kilku kolejnych ktorego nieublaganie nadchodza....

serdecznie dziękuję za los szczęścia...

Slawek - ale z tym lamancem to bys sie musial wyrobic do zlotu, na larseny gdzie ostatnio byly widziane dwa na prawde niezle kabany bylby jak w morde strzelil :mellow: