bazyloss Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Orientujecie się czy to realny problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariog1974 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Według mnie nie i można to dospawać aluminium oszlifować,pomalować i będzie git.A tak na marginesie Kamil jaka to Honda i jaka śruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Na pływanie to nie ma wpływu ,ale na pewno ma wpływ na samopoczucie i wygląd silnika. Przywaliłeś w czasie pływania czy transportu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 spawanie, to ewentualne późniejsze problemy z korozją raczej chodziło mi o to czy ma to jakiś wpływ na właściwości "nautystyczne", bo wg mnie chyba nie to Yamaha 15KM 4T, taka jasna wyszła od lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Na pływanie to nie ma wpływu ,ale na pewno ma wpływ na samopoczucie i wygląd silnika. Przywaliłeś w czasie pływania czy transportu ??? jak wyciągałem z bagażnika po serwisie, to mi się omsknął (ja trochę mały jestem) i tak centralnie narożem z 10-15cm w beton i pękło , a serce mi rozdziera i patrzeć na to nie mogę, to fakt Edytowane 1 Maja 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Dobrze że nie pękła spodzina i tym trzeba się cieszyć. Ten uszczerbek można przyspawać i zeszlifować, jeżeli bedzie to dobry fachowiec, to nawet śladu nie będzie. Faktem jest że , taki widok trochę przybija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 to nie była taka siła, raczej pechowe trafienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 ..nadspawać, oszlifowac, pomalować..dla dobrego spawacza to nie problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 chyba muszę takiego gdzieś znaleźć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 jak wyciągałem z bagażnika po serwisie, to mi się omsknął (ja trochę mały jestem) i tak centralnie narożem z 10-15cm w beton i pękło , a serce mi rozdziera i patrzeć na to nie mogę, to fakt Całe szczęście spodzina podczas wędkowania jest w wodzie i chociaż w tedy oglądać nie trzeba a jak rybki będą współpracowały to i umysł na czym innym się skupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Dobry spawacz TIG i będzie jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 dobrego spawacza TIG, to mam u siebie, ale On spawa nierdzewke ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 ..dobry spawacz..wszystko pospawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 pogadam, zobaczym, dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 ja to bym flexem taki fajny delikatny półłuk wyszlifował żeby przyzwoicie wyglądało i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 dobrego spawacza TIG, to mam u siebie, ale On spawa nierdzewke ...Najprościej spytać czy się podejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siacho73 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Myślę że kolegi pomysł z lekkim zaokrągleniem jest całkiem niezły. Dwa lata temu w mojej yamaszce ułamałem całe jak to nazwałeś żebro. Na pływanie nie ma to żadnego wpływu , ta stopka zabezpiecza raczej śrubę przed uderzeniem i uszkodzeniem. W twoim przypadku uszkodzenie jest minimalne, zaokrąglij i zapomnij.PozdrawiamSylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 W moim silniku odpadła cała płetwa prawie do śrubki spustu oleju i nic nie spawałem. Nawet na przeglądy gwarancyjne przyjmowali. Co do pływania to nie zauważyłem żadnych różnic.Myślę że u ciebie to jest znikomy uszczerbek. Jak kuje w oczy to oszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Pospawaj w osłonie z argonu nie będzie śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebson Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Mam taki sam problem ale większe uszkodzenie Osobiście myślałem o czymś takimniestety zaczynają się od 35hp spróbuję zlecić do frezera zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) zrobienie takiej "pochewki" na wymiar z nierdzewki, to banał, sposób montażu bardziej problematyczny, ciekawe ps, frezer, to akurat nie za dobry kierunek, raczej spawacz, wymierzyć, rozrysować, wyciąć, wyprofilować i zespawać Edytowane 12 Maja 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 u mnie to to chyba by wystarczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebson Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Moja płetewka zrobiona tak jak kolego wspominał frezer odpadł ale za to znajomy spawacz spisał się na medal jutro strzelę fotkę to wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 super, czekamy na foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebson Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Tak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 ale przyspawałeś to do spodziny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bazyloss
Orientujecie się czy to realny problem ?
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi