Skocz do zawartości

Obrotówki HandMade by Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

WAŻNA INFORMACJA!

Wiele osób pisze do mnie o obrotówki, zazwyczaj z zamiarem ich kupienia.Oczywiście jest taka możliwość ale!... Jeśli ktoś chcę obrotówki pod zamówienie czyli: taki kolor, taka długość, taki chwost, koralik, tu takie a tam takie to nie będę komuś robił 4-6szt...

Minimum 12-15szt.Zawsze można się umówić z kolegami z forum i do dzieła  ^_^

To tak dla sprostowania sprawy  ;)

Jak na razie w planach mam obrotówki na korpusie ANOS

attachicon.gifmosiezne-roz-1_84.jpg

roz. 2,3,4 , najprostszy i najtańszy model jaki jest u mnie  :P

Kilkanaście będzie z czerwonym chwostem i czerwonym koralikiem a reszta w standardzie czyli koraliki różnego koloru :)

Inteligentnym strzemiączkiem zajmiemy się później  :D

Te z chowstem i koralikiem będą dobre na okonie i szczupaki :)

Mój kuzyn przed wczoraj złowił okonia 43cm na tą błystkę :) uzbroił ją w kotwice z czerwono-żółtym chwostem   ^_^

attachicon.gif087.jpg

Jednak dzisiejsza młodzież nie ogranicza się :) Popieram i tak trzymaj ;) Twoje korpusy z cyny są czy ołowiu ??? Chodzi mi o drut

Szymon, a gdzie się w niego zaopatrujesz?

Pozdrawiam,

Wojtek

Poszedł PW :)

PS: Chwila przerwy będzie bo musze mieć czas żeby połowić coś ;)

Może w następnym tygodniu będą nowe modele ;)

Póki co testujemy ;) Jakoś teraz na dniach będę robił zamówienie, jeśli ktoś chce jakieś obrotowki pisać ;)

pozdrawiam!

Dotarły dziś do mnie obrotówki od kolegi Szymona, oczywiście zgodnie z zamówieniem. Pozwoliłem sobie je uzbroić w kotwiczki od wszystkim znanego na forum kolegi KogutFishing i taki to uzyskałem efekt. Teraz tylko muszę je przetestować. Szymon wirówki są super.

post-57754-0-68622200-1432218827_thumb.jpg

• Like 1

Obrotówki łowne, ale już zostały mi tylko 2 sztuki  :wacko:

Trzeba zamówi nowe  :D  :D  :D

ja sobie dzisiaj ukręciłem coś takiego na duże okonie i pstrągi  ;)

post-59360-0-67856600-1432317228_thumb.jpg

Ja miotam i testuje moje obrotówki takim zestawem :) a Wy jakiego używacie do łowienia moimi obrotówkami? (pytam z ciekawości)

post-59360-0-71295200-1432317297_thumb.jpg

post-59360-0-22725700-1432317301_thumb.jpg

post-59360-0-88837000-1432317303_thumb.jpg

Każde nowe co pokazujesz to mi się podobają  :o

też jestem ciekawy jakie longi zrobisz :D

A ja łowie cormoran motala i daiwa legalis 2000SH :P

Z longami jeszcze troszkę poczekać muszę :)

Widzę że wszyscy korbami łowią :D nikt multikiem? :) ja już pół roku temu rzuciłem spina  :D

Chwilowo (najprawdopodobniej) będą złote roz. 2 na korpusach anos + czerwony koralik +  chwost czerwony :) i takie same tylko na paletkach srebrnych roz.3 :)

Chwosty będą oczywiście od kolegi Filipa :D

ew: jeśli ktoś chce longi to na zamówienie, bo jak na razie nie mam w planach ich robić :)

Edytowane przez Szymon3069

U mnie też duża woda  :angry:

Duża, brudna ale ryby są  :D

Są dni kiedy ryby biorą na woblery, w inny dzień na gumy, w jeszcze inny na obrotówki Ale! są takie dni kiedy ryba bierze tylko na Obrotówki HandMade by Szymon3069  :D  :lol:  :D  

miałem iść w dół rzeki ale dupa... nie przejdę (za wysoka woda) więc idziemy do góry mijam szybki nurt, wodospady i dochodzę do takiego zacisza  ;)  pierwszy rzut Salmo Bullhead 4 i ryba startuje ale nie uderza  ;)  szybka wymiana na moją obrotówkę drugi rzut i jest maluch  ;)

post-59360-0-13968900-1432382026_thumb.jpg

Później był jeszcze taki pod 40cm ale się spiął  :angry: Wieczorem ruszamy powtórnie  ^_^

post-59360-0-26446400-1432382089_thumb.jpg

I skończyło się łowienie :( woda, jej stan prawie powodziowy wiec... może w weekend coś potestuje nad stawami ;)

Jak na razie sam nie wiem jaka blaszkę robić ;) myślę nad czymś innym, nowym itd... może coś pomożecie?

Mam fajny pomysł :D

Kilku pierwszych użytkowników którzy napiszą jaka obrotowke chcą (jakie elementy) jakie zrobię (w razie czego będą mogli je odkupić) , jak nie to zostają dla mnie :P

Pozdrawiam!

Edytowane przez Szymon3069

Tak samo Białystok. Deszcz deszcz i deszcz. ????

W dzień nie pada, w nocy dopiero ... ale jest tego wszystkiego jeden plus! Zawsze po wielkiej wodzie przynajmniej u mnie są wielkie ryby ;) nie wiem przychodzą z wodą ? Może wtedy wykorzystują sytuacje i idą w górę rzeki ? Edytowane przez Szymon3069

Trzeba 3mac kciuki, żeby ta ryba szła w góre prosto w nasze miejscówki. :)

Tak się składa że za moim domem jest duża tama (sztuczny wodospad) tam zatrzymują się wszystkie ryby które płynęły w górę rzeki wiec jest ich pod dostatkiem (chodź jeszcze wyżej tez są) niektóre pokonują ten wodospad ;)