Skocz do zawartości

Obrotówki HandMade by Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Szymek... jest sprawa... przyszły mi obrotówki od Ciebie... wielkość szczupakowa. Ale drut na stelaż jak z kleniowej. Sugestia.... zastosuj grubszy drut...

Pracy jeszcze nie sprawdzałem. Ciekawi mnie bardzo...

Edytowane przez Tomasz eS

Szymek... jest sprawa... przyszły mi obrotówki od Ciebie... wielkość szczupakowa. Ale drut na stelaż jak z kleniowej. Sugestia.... zastosuj grubszy drut...

Pracy jeszcze nie sprawdzałem. Ciekawi mnie bardzo...

Moim zdaniem jest ok ;) 0,8 to taki uniwersał :D

Praca nie ma co się zastanawiać :) bajka :D

Szymon3069 Widzę że moje okolice i nawet rocznik podobny :D

Błystki bardzo mi się podobają :)

Wiem jakie są pstrągi koło Sącza lubią takie zwykłe (skuteczne) obrotóweczki

Pozdrawiam i oczywiście OBSERWUJE 

Edytowane przez seba2210

W weekend fajnie połowiłem małe pstrągi na twoją obrotówkę. Złota paletka, i dlugi korpus. Po operacji splaszczenia paletki kręciła się jak szalona :P Wcześniej była do ,,dupy'' Dawaj do nich bardziej płaskie paletki bo na prawde są łowne.

Wkrótce zgłoszę się po następne :)

W weekend fajnie połowiłem małe pstrągi na twoją obrotówkę. Złota paletka, i dlugi korpus. Po operacji splaszczenia paletki kręciła się jak szalona :P Wcześniej była do ,,dupy'' Dawaj do nich bardziej płaskie paletki bo na prawde są łowne.

Wkrótce zgłoszę się po następne :)

Teraz już sam klepie i są idealne ;) mam małą przerwę bo dużo jestem na rybach ;)

• 4 tygodnie później...

Prace napewno sprawdzę i opiszę ... jednak do grubości drutu... cóż mamy inne zdania :D nie lubię jak obrotówki wyginaja się łatwo

Prace sprawdziłem razem z kumplem (połowę dałem jemu) ... Powiem tak.. Kręcą się jak by chciały a nie mogły...

Reasumując szału nie ma d**y nie urywa...

Prace sprawdziłem razem z kumplem (połowę dałem jemu) ... Powiem tak.. Kręcą się jak by chciały a nie mogły...

Reasumując szału nie ma d**y nie urywa...

zanim zacząłem robic obrotki ,moje pierwsze wyglądały tak jak Szymona(bez urazy) i wszystkie moje pierwsze rozebrałem na czesci  poniewaz (jak Tomek napisał) one nie kręciły się.. do robienia paletek  najlepiej posiadac wykrojnik. jezeli nie masz wykrojnika- miec jakies szablony, temat rzeka..

Edytowane przez russian80
  • Like 1

Mam obrotówki od Szymona i co zauważyłem to super latają, kręcą słabiej, może to wina złego profilu skrzydełka, może drutu, nie wiem, nie znam się, zauważyłem też  że nie startują odrazu po zakręceniu korba i co gorsze byle kawałek roślinności całkowicie je stopuje z seryjnymi nie mam takich problemów a raczej miałem i miał nie będę bo pozbywam się wszelkich obrotówek, jednak woblery i wahadła są mniej zawodne.

100% kształt paletki psuje wszystko... w tym przypadku..

Też mi się tak wydaje zły kształt paletki plus to ze wg mnie jest zbytnio przeciążona....

Sęk w tym ze są sprzedawane jako super przynęty... A takimi w moim odczuciu nie są....

Przynajmniej narazie....

A stwierdzenie twórcy

"no to szkoda:(" w tym wypadku mnie rozwaliło całkiem.

• Like 2

kolega kiedys chciał te obrotki zamówic, ja mu odradz

Też mi się tak wydaje zły kształt paletki plus to ze wg mnie jest zbytnio przeciążona....
Sęk w tym ze są sprzedawane jako super przynęty... A takimi w moim odczuciu nie są....
Przynajmniej narazie....

A stwierdzenie twórcy
"no to szkoda:(" w tym wypadku mnie rozwaliło całkiem.

kiedys kolega chciał zamowic te blaszki,a ja mu odradziłem z powodu za duzego korpusu... bo poprostu blaszki na spokojnej wodzie "toną" przy wolnym prowadzeniu.. i nie myliłem sie... przerobiłem wszystko we własnym garażu :D

I poprawić wykonanie, każdy się uczy i uczył na błędach i uwagach innych (uwagach w dobrym słowa znaczeniu, nie jako niezdrowa krytyka) więc trzeba to przyjąć na klatę i działać dalej poprawiając efekt swojej pracy.

i tu się zgadzam, ale po co pisać, ze sa super-hiper, sprzedawac a później wychodzi, ze to zwykla kicha

trzeba uczciwie napisac, ze wirówki się nie kreca a nie naciagac kupujących

mnie "twórca" łaskawie doradził popukać młotkiem w skrzydełko,  buahahhahaha

Edytowane przez razor73