Skocz do zawartości

Obrotówki HandMade by Szymon3069

Rekomendowane odpowiedzi

Szymonie wiróweczki zapowiadają się obiecująco, myślę jednak że by zbytnio Cię nie chwalić to i muszę trochę zganić. Te dolne oczka gdzie zakładasz kotwiczki są za wielkie. Braki mi na tych wirówkach koralika czerwonego lub pomarańczowego  na drucie nad kotwicą lub chwosta w takichż barwach na kotwicy.

Szymonie wiróweczki zapowiadają się obiecująco, myślę jednak że by zbytnio Cię nie chwalić to i muszę trochę zganić. Te dolne oczka gdzie zakładasz kotwiczki są za wielkie. Braki mi na tych wirówkach koralika czerwonego lub pomarańczowego na drucie nad kotwicą lub chwosta w takichż barwach na kotwicy.

hej!

Nowe będą we czwartek a tam już będą koraliki i nowy korpus ;) jak i stożki i beczulki ;) ale najważniejsze że są łowne ;) oczywiście nad estetyką popracuje ;)

Edytowane przez Szymon3069

Zrób takie małe wielkości 1 czy 2 w paletce, ale cięższe w korpusie z 15 gram by miały, daj koralik czerwony, mniejsze oczko przy kotwicy i na okonie będzie git. Kwestia tylko jeszcze jedna czy korpusy i drut nie rdzewieją z czasem? bo to dość istotne biorąc pod uwagę materiał z jakiego wykonujesz wirówki. ;)

• Like 1

Zrób takie małe wielkości 1 czy 2 w paletce, ale cięższe w korpusie z 15 gram by miały, daj koralik czerwony, mniejsze oczko przy kotwicy i na okonie będzie git. Kwestia tylko jeszcze jedna czy korpusy i drut nie rdzewieją z czasem? bo to dość istotne biorąc pod uwagę materiał z jakiego wykonujesz wirówki. ;)

15 gramowy korpus i skrzydełko 1,2 ??? Marno to widzę ... nie będzie się kręcić ;) na pewno ;) co do kolorów to robie je pod pstrągi dla siebie no ale wiadomo ze na inne też będą ;) jak na razie będą z pomarańczowym i żółtym koraliki em :)

Cześć!

To nowe obrotówki jak wspominałem ostatnio ;) te na żółtych a na pomarańczowych się robią ;) niestety jeszcze nie mam gotowych strzemiaczek ( komplikacje ) ale myślę że w poniedziałek będą ;) na 100% :D zrobiłem jedną pracuje znakomicie ;) nawet przy przerwie i bardzo wolnym zwijaniu ;) no i nowe kotwice VMC ;) BARDZO OSTRE !!! ;)

j8T3Bl.jpg

xo6uW7.jpg

• Like 2

Przed chwilą wróciłem do domu bo byłem nad wodą i stwierdziłem, że dziś łowię tylko na Twoje obrotówki  :D

Złowiłem 3 jazie, 2 klenie i uklejkę  :rolleyes:  a brań ile było..  :o i jeszcze niestety jedną już urwałem  :angry:  jeszcze kiedyś zamówie na pewno bo podeszły mi bardzo  :wub:

Panowie pytanie teraz do was ;)

Co myślicie o obrotówce, która będzie posiadać strzemiączko które się "otwiera" można wymieniać paletki (blaszki) na inne ;) np ze złotej na srebrną itd... ???

Pomysł niezły choć ja wolałbym byś opatentował możliwość zmiany kotwiczek, bo to się jakieś kolanko złamie a to chwost zniszczy i pasowało by wymienić kotwicę a na stałym oczku raczej bez rozbierania wirówki niespecjalnie się da. ;) Chętnie zamówiłbym takowe gdybyś zrobił. Dla mnie liczy się wielkość paletki by była nr. 2, wzór łuska, srebrna, obowiązkowo czerwony koralik na końcu przed oczkiem, korpus ten gładki co pokazywałeś wcześniej i by ważyła cała obrotówka minimum 15 gram.

Pomysł niezły choć ja wolałbym byś opatentował możliwość zmiany kotwiczek, bo to się jakieś kolanko złamie a to chwost zniszczy i pasowało by wymienić kotwicę a na stałym oczku raczej bez rozbierania wirówki niespecjalnie się da. ;) Chętnie zamówiłbym takowe gdybyś zrobił. Dla mnie liczy się wielkość paletki by była nr. 2, wzór łuska, srebrna, obowiązkowo czerwony koralik na końcu przed oczkiem, korpus ten gładki co pokazywałeś wcześniej i by ważyła cała obrotówka minimum 15 gram.

Jeśli chodzi o możliwość wymiany kotwicy to nie rozumiem problemu ;) kotwica się zegnie, uszkodzi, chwost się uszkodzi, tniemy kotwica i zakładamy nową na kółeczku łącznikowym ;)

Nie ma możliwości aby obrotowka roz 2 ważyła 15 g ;) te ważą coś koło 5g ;) jestem właśnie w pracowni i dalej robie korpusy ;)

Co do tego strzemiączka postaram się zrobić może w następnym tygodniu albo za 2...

Roz 4 srebrne łuska będę miał w poniedziałek te będą ważyć około 15 ;) ps: długość skrzydełka roz.4 to 3,2cm wiec nie tak dużo i będzie ze złotym koralikiem ;)

Będę potrzebował testerów kilku do nich aby je przetestowali na szczupaka ;) ale niestety za darmo ich oddać nie mogę ;)

Ja nie mogę ich testować na razie bo mam wędkę do 140g ;) wiec. ..

Ps: myślę aby dodać do nich czerwony chwost ;) i za prośbą kolegi CarIvan te będą z kółeczkiem łącznikowym

Pozdrawiam!

Łukaszu dostałem od kolegi Sebastiana na pierwszym naszym spotkaniu obrotówkę z paletkę nr.1 i ważyła 12 gram, niestety odciął mi ją szczupak. Potrzebny byłby 12 gramowy korpus, do tego drut, paletka nr. 2 w wzór łuski, czerwony koralik i malutkie oczko na końcu, kółeczko założyłbym już swoje bo mam odpowiednio mocne, kotwiczki z chwostami będę miał w poniedziałek. Takie obrotówki mi potrzebne dlatego by nimi daleko rzucić, pięciogramową to można sobie na pletce 20 lb machnąć 8 metrów. ;) Łowię głównie szczupaki więc i większe też mogę przetestować ale muszą ważyć by nimi daleko rzucić na stojącej wodzie, co innego rzeka gdzie można sobie puścić z nurtem wirówkę i zacząć zwijać jak odpłynie na 30 metrów. ;)

Edytowane przez CarIvan

Prosty korpus uzyskasz z oliwki przelotowej :) korale , drut o odpowiedniej grubości oraz jego długość pozwoli dodatkowo zmienić środek ciężkości w obrotówce.Szymon masz już na tyle wprawy że pora zacząć robić własne 100 % hand made :) Pozdrawiam Tomek

Koniecznie zobacz całość

http://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-paweł-kasperowicz/page-3

Edytowane przez rybson

Prosty korpus uzyskasz z oliwki przelotowej :) korale , drut o odpowiedniej grubości oraz jego długość pozwoli dodatkowo zmienić środek ciężkości w obrotówce.Szymon masz już na tyle wprawy że pora zacząć robić własne 100 % hand made :) Pozdrawiam Tomek

Koniecznie zobacz całość

http://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-paweł-kasperowicz/page-3

Dzięki obejrzę ;)
  • Like 1