BreederGoulda Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Szymonie wiróweczki zapowiadają się obiecująco, myślę jednak że by zbytnio Cię nie chwalić to i muszę trochę zganić. Te dolne oczka gdzie zakładasz kotwiczki są za wielkie. Braki mi na tych wirówkach koralika czerwonego lub pomarańczowego na drucie nad kotwicą lub chwosta w takichż barwach na kotwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Dobrze kolega prawi Zna się na chwostach [emoji184] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Szymonie wiróweczki zapowiadają się obiecująco, myślę jednak że by zbytnio Cię nie chwalić to i muszę trochę zganić. Te dolne oczka gdzie zakładasz kotwiczki są za wielkie. Braki mi na tych wirówkach koralika czerwonego lub pomarańczowego na drucie nad kotwicą lub chwosta w takichż barwach na kotwicy.hej!Nowe będą we czwartek a tam już będą koraliki i nowy korpus jak i stożki i beczulki ale najważniejsze że są łowne oczywiście nad estetyką popracuje Edytowane 11 Maja 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 To ja też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Zrób takie małe wielkości 1 czy 2 w paletce, ale cięższe w korpusie z 15 gram by miały, daj koralik czerwony, mniejsze oczko przy kotwicy i na okonie będzie git. Kwestia tylko jeszcze jedna czy korpusy i drut nie rdzewieją z czasem? bo to dość istotne biorąc pod uwagę materiał z jakiego wykonujesz wirówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Sorki pomyliłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Zrób takie małe wielkości 1 czy 2 w paletce, ale cięższe w korpusie z 15 gram by miały, daj koralik czerwony, mniejsze oczko przy kotwicy i na okonie będzie git. Kwestia tylko jeszcze jedna czy korpusy i drut nie rdzewieją z czasem? bo to dość istotne biorąc pod uwagę materiał z jakiego wykonujesz wirówki. 15 gramowy korpus i skrzydełko 1,2 ??? Marno to widzę ... nie będzie się kręcić na pewno co do kolorów to robie je pod pstrągi dla siebie no ale wiadomo ze na inne też będą jak na razie będą z pomarańczowym i żółtym koraliki em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Drut nierdzewny korpus ? Tez nierdzewny ale myślałem nad takim który rdzewieje ... widziałem u kolegi stare blachy zerdzewiale i wyglądały super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Cześć! To nowe obrotówki jak wspominałem ostatnio te na żółtych a na pomarańczowych się robią niestety jeszcze nie mam gotowych strzemiaczek ( komplikacje ) ale myślę że w poniedziałek będą na 100% zrobiłem jedną pracuje znakomicie nawet przy przerwie i bardzo wolnym zwijaniu no i nowe kotwice VMC BARDZO OSTRE !!! Edytowane 13 Maja 2015 przez Szymon3069 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Kosiarka przestala dzialac wiec wybralem sie na testy cala zlota przyniosla mi oto takiego klenia zdjecie moze troche slabe ale straszna trawa byla. Obrotowki pracuja elegancko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Fajny chyba taki średniaczek i juz się przekonałes o ich łowności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Miał może jakieś 35cm bo nie mierzyłem odwracałem zdjęcie a mimo to dodało do góry :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Zapomniałem jeszcze napisać, że to nowe wyglądają ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 W poniedziałek będą szczupakowe roz.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Mój zestaw, dzisiaj przyszedł pocztą jeszcze nie testowany ponieważ uciąłem sobie popołudniową drzemkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Przed chwilą wróciłem do domu bo byłem nad wodą i stwierdziłem, że dziś łowię tylko na Twoje obrotówki Złowiłem 3 jazie, 2 klenie i uklejkę a brań ile było.. i jeszcze niestety jedną już urwałem jeszcze kiedyś zamówie na pewno bo podeszły mi bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Moje też dotarły. Wyglądają super, w weekend testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Ciesze się ze wam się podobają i łowicie z efektami na nie Ja też coś tam łowię na te nowe z żółtymi koralikami wczoraj pstrąg 37cm a dzisiaj rano pstrąg 27 cm i kleń 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Panowie pytanie teraz do was Co myślicie o obrotówce, która będzie posiadać strzemiączko które się "otwiera" można wymieniać paletki (blaszki) na inne np ze złotej na srebrną itd... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Z chęcią bym wytestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Panowie pytanie teraz do was Co myślicie o obrotówce, która będzie posiadać strzemiączko które się "otwiera" można wymieniać paletki (blaszki) na inne np ze złotej na srebrną itd... ??? Pomysł niezły choć ja wolałbym byś opatentował możliwość zmiany kotwiczek, bo to się jakieś kolanko złamie a to chwost zniszczy i pasowało by wymienić kotwicę a na stałym oczku raczej bez rozbierania wirówki niespecjalnie się da. Chętnie zamówiłbym takowe gdybyś zrobił. Dla mnie liczy się wielkość paletki by była nr. 2, wzór łuska, srebrna, obowiązkowo czerwony koralik na końcu przed oczkiem, korpus ten gładki co pokazywałeś wcześniej i by ważyła cała obrotówka minimum 15 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Pomysł niezły choć ja wolałbym byś opatentował możliwość zmiany kotwiczek, bo to się jakieś kolanko złamie a to chwost zniszczy i pasowało by wymienić kotwicę a na stałym oczku raczej bez rozbierania wirówki niespecjalnie się da. Chętnie zamówiłbym takowe gdybyś zrobił. Dla mnie liczy się wielkość paletki by była nr. 2, wzór łuska, srebrna, obowiązkowo czerwony koralik na końcu przed oczkiem, korpus ten gładki co pokazywałeś wcześniej i by ważyła cała obrotówka minimum 15 gram.Jeśli chodzi o możliwość wymiany kotwicy to nie rozumiem problemu kotwica się zegnie, uszkodzi, chwost się uszkodzi, tniemy kotwica i zakładamy nową na kółeczku łącznikowym Nie ma możliwości aby obrotowka roz 2 ważyła 15 g te ważą coś koło 5g jestem właśnie w pracowni i dalej robie korpusy Co do tego strzemiączka postaram się zrobić może w następnym tygodniu albo za 2... Roz 4 srebrne łuska będę miał w poniedziałek te będą ważyć około 15 ps: długość skrzydełka roz.4 to 3,2cm wiec nie tak dużo i będzie ze złotym koralikiem Będę potrzebował testerów kilku do nich aby je przetestowali na szczupaka ale niestety za darmo ich oddać nie mogę Ja nie mogę ich testować na razie bo mam wędkę do 140g wiec. .. Ps: myślę aby dodać do nich czerwony chwost i za prośbą kolegi CarIvan te będą z kółeczkiem łącznikowymPozdrawiam! Edytowane 14 Maja 2015 przez Szymon3069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Łukaszu dostałem od kolegi Sebastiana na pierwszym naszym spotkaniu obrotówkę z paletkę nr.1 i ważyła 12 gram, niestety odciął mi ją szczupak. Potrzebny byłby 12 gramowy korpus, do tego drut, paletka nr. 2 w wzór łuski, czerwony koralik i malutkie oczko na końcu, kółeczko założyłbym już swoje bo mam odpowiednio mocne, kotwiczki z chwostami będę miał w poniedziałek. Takie obrotówki mi potrzebne dlatego by nimi daleko rzucić, pięciogramową to można sobie na pletce 20 lb machnąć 8 metrów. Łowię głównie szczupaki więc i większe też mogę przetestować ale muszą ważyć by nimi daleko rzucić na stojącej wodzie, co innego rzeka gdzie można sobie puścić z nurtem wirówkę i zacząć zwijać jak odpłynie na 30 metrów. Edytowane 14 Maja 2015 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Prosty korpus uzyskasz z oliwki przelotowej korale , drut o odpowiedniej grubości oraz jego długość pozwoli dodatkowo zmienić środek ciężkości w obrotówce.Szymon masz już na tyle wprawy że pora zacząć robić własne 100 % hand made Pozdrawiam Tomek Koniecznie zobacz całość http://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-paweł-kasperowicz/page-3 Edytowane 14 Maja 2015 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Prosty korpus uzyskasz z oliwki przelotowej korale , drut o odpowiedniej grubości oraz jego długość pozwoli dodatkowo zmienić środek ciężkości w obrotówce.Szymon masz już na tyle wprawy że pora zacząć robić własne 100 % hand made Pozdrawiam Tomek Koniecznie zobacz całośćhttp://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-paweł-kasperowicz/page-3Dzięki obejrzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi