tofik Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Spędzając ten jakże ciepły(-15C)wieczór na poszukiwaniu przynęt w sąsiedzkim USA natknąłem się na dwie firmy oferujące dość ciekawe (na pierwszy rzut oka) woblerki ,a mianowicie:http://www.banditlures.com/shop_product.asp?pid=7http://www.normanlures.com/products/view/2/55i mam w związku z nimi kilka pytań:1.czy ktokolwiek ich używał ,jeśli tak to których modeli ?2.jak się sprawowały ,jaka akcja ,lotność ,trwałość?3.czy warte są swoich cen?Generalnie szukam małych woblerków 4-5cm ale o wadze trochę odbiegającej polskim standardom czyli 6-8g w celu wabienia kleni i okoni w rzece nizinnej, bo mam wrażenie że ryby w pobliskiej rzece znają każdą moją przynętę i jakoś rzadziej dają się nabrać na salmo,rapalki czy rękodzieła polskich wędkarzy.wyżej wymienione marki chyba są dość popularne w US ponieważ zauważyłem dużo egzemplarzy custom czyli malowanych przez wędkarzy na różne kolory ,znacznie odbiegające od tych katalogowych więc można się domyślać że ich praca jest dobra ....czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 He he, tofiku, masz dobrego nosa powiem Ci tyle o szczegóły to możesz Gumofilca podpytać np. za parę dni jak wróci, myślę że parę ciekawych rzeczy Ci napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 @Friko ale mnie kusisz do kupna ,ale będę twardy i czekam aż @gumo coś napisze,chyba że uchylisz rąbka tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Tofik posiadam trochę woblerów tych dwóch firm.Woblery to typowe crankbaity, jedyną ich wadą są kotwice rdzewiejące w mgnieniu oka. Jak chcesz mogę Tobie je odsprzedać tylko musiałbym poszukać. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 normany sa mi znane, uzywalem i uzywam sporadycznie modelu DD 22, mam jakies niedobitki SDR'ow w pudle, praca agresywna taka zamaszysto-wyrazista, schodza rzeczywiscie gleboko i halasuja brutalnie ... byc moze takie cos na suma? normany sa z tworzywa sztucznego, wykonanie takie jak na USA przystalo (raz sie uda malpie lepiej, a raz gorzej), kotwice raczej mocne i ... z mojego doswiadczenia ... nierdzewiajace od byle kropli wody ... ale to moze tez przypadek ... mozna smialo powiedziec, ze sa rzeczywiscie lotne i osiaga sie nimi spore dystanse rzutowe, czy sa warte swoje ceny? trudno mi powiedziec, co jest dla kogos warte ceny, a co nie ... ja za swoje zaplacilem po okolo 5$ i wiecej bym ich ... raczej ... nie kupil podobne w charakterze, ale wykonane z drewna (jelutong) i znacznie cichsze sa SDR'y lee sisson, ktore polecam nie tylko ze wzgeldu na dobre i powtarzalne wykonanie, ale takze ze wzgledu na skutecznosc ... w moich lowiskach skutecznosc znacznie wyzsza niz powyzsze normany ... oczywiscie przy polowach na relatywnie duzych glebokosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 @slider- poszukaj,zrób fotki a się pomyśli @Pitt- dzięki za krótką i rzeczową odpowiedź. potwierdziłeś przede wszystkim że są lotne, a to moim przypadku rzecz bardzo potrzebna bo w tym sezonie nie będę już dysponował tak dobrym rzutowo multikiem jak w lata poprzednie no i napisałeś że jednak raz po raz ich używasz więc jednak coś w nich musi być wracając do ceny to 5$ jest chyba najczęściej spotykaną ceną na jaką trafiłem na ebay-u i innych sklepach,taka z reszta jest tez ich cena na stronach producentów ,jak dla mnie jest to cena do przełknięcia pod warunkiem jednak że się sprawdzą,bo wydawać 15 zł na gniota nie będę ,bo w tej cenie to i u nas takie gnioty można kupić tak więc mam nadzieję że nie skończy się na jednym zamówieniu tych przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi