3d0 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Witam, Przychodzę ze standardowym pytaniem "co kupić?" ale z dosyć nietypowymi wymaganiami. W skrócie potrzebuję dobrego sprzętu, który będzie używany amatorsko i od święta. Ryba: głównie szczupak ale sprzęt raczej uniwersalny, bo mam zamiar posiadać tylko 1 wędkę na drapieżnikiŁowiska: jeziora mazurskie (łódka + pomost), mniejsze/większe stawy, WisłaCzęstotliwość: od święta (10x na rok) z sentymentu na dawne czasy;) Typ: spinning 2 częściowyDługość: 270cmCW: 10-30?Waga/ergonomia: coś co dobrze leży w łapie i tyle Cena: kołowrotek - max 400 z plecionkąkij: max 200 - zależy mi tylko, żeby był wygodny i się nie rozwalił po 2 latach przy moim użytkowaniu Z młynków wytypowałem:Penn Slammer 360/460 <-- chyba najbardziej mi pasuje a i trwały podobnoJaxon ZX Machine 400 <-- u jednego gościa przeżył 2 Penny:PPenn Spinfisher V 3500/4500 <-- fajny ale masa osób skarży się na niedoróbki fabryczneRYOBI Zauber / CF 3000/4000 <-- chyba najczęściej wybierany w tym przedzialeSpro Red Arc <-- kumpel z Mazur poleca (czytałem, że to kopia Ryobi!?) Będę jeszcze macał wszystko przed zakupem ale może na wstępie jest ktoś w stanie coś kategorycznie odradzić to będę miał mniejszy dylemat:) głównie nie wiem co z kijem, bo jest tego badziewia dużo a cena nie zawsze idzie z jakością niestety. Edytowane 5 Maja 2015 przez milupa kolor czcionki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Slamera 460 i Spinfisher 4500 odpuść sobie - to już sumowe ciężkie maszynki i do takiego patyczka 10-30 gram nie będą pasowały zupełnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3d0 Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Nie wiem jeszcze czy 10-30 czy 20-40, więc dałem z zapasem "lekkim":) w każdym razie rozważam póki co model a później się dobierze wielkość do patyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) zamiast Slammera 460 pomyśl o 260/360 a kijek to np SAVAGEAR PARABELLUM Spin 2,79 7-23g tyle że cenowo to dobre 700 zł i to bez plecionki i nie wiem czy wystarczy Ci taki na Wisłę. Zawsze możesz wziąć jakiś kręcioł z 5 letnią gwarancją, a teraz ich jest całkiem sporo i nie martwić się tak bardzo, że padnie po dwóch latach. No i te 600 to w PLN a nie w USD lub EUR, bo w tedy większy wybór Edytowane 5 Maja 2015 przez wuran Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Od siebie mogę polecić kijek Konger Stallion Sword Strike 2,44 8-28 lub 10-40. Fajny patyk za lekko ponad 200zł fuji po całości. Na łódkę i brzeg jest ok dolnik jest dobrego rozmiaru i spokojnie można brodzić. Co prawda testuje od pierwszego jest ok. Do tego kołowrotek Spro Red Arc i plecionka Power Pro USA 10LB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Mógłbyś pójść w kierunku Red Arca i do tego np. któryś z kijków z serii millenium od dragona np. Pike... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 "Ale to już było..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 "Ale to już było..."...i będzie wracać częściej . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3d0 Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Dzięki za typy... przejrzę i coś zadecyduję. Jeśli chodzi o powracające pytania co kupić (na każdym forum) to wszyscy się skarżą a wystarczy zrobić gotowe zestawy w kilku przedziałach cenowych i w przypiętym poście aktualizować co jakiś czas i o połowę mniej będzie takich pytań. Sam bym tak wybrał i nie wnikał w detale, bo ideału i tak nawet w najwyższej cenie nie da się skompletować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Witam, Skoro wiesz lepiej co zrobić żeby nie było pytań to po co zadajesz pytanie, przecież możesz to zrobić. Najpierw jednak zapraszam do lektury:http://jerkbait.pl/topic/3698-regulamin-jerkbaitpl/ Później wypadałoby się przywitać w tym wątku:http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-80 Na koniec polecam korzystać z zasobów forum, a pomóc w tym może wyszukiwarka: http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&search_in=forums 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi