BreederGoulda Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Na Warcie rybaków nie ma od dziesiatków lat , podobnie na innych dobrze znanych mi akwenach . I jest pustynia jeszcze większa jak za byłych PGR-ów , albo spółdzielni rybackich . Na Sulejowie , podobnie na Mazurach smażalnie jadą pełną parą na lokalnej rybie . Ludzie lubią jeść ryby . I będą jedli dalej .. Skąd się ona w nich bierze ? Czyż likwidacja legalnego rybactwa nie jest zaproszeniem dla wszelkiej maści kłusownictwa ? Jesteś bardzo nie w temacie skoro twierdzisz że na Warcie nie ma rybaków. Ci co pływają po zbiorniku Jeziorsko i odławiają resztki ryb to kto to niby? Jeziorsko też jest na Warcie. Jest tak jałowe w rybostan że porównując do tego co było 10 lat temu a teraz to jak by białe do czarnego porównać. Nie dość że na zbiorniku owi rybacy odławiają wszystko co wejdzie w siatki niezależnie czy ma czy nie ma wymiaru o okresach ochronnych nawet nie wspominam bo te łamią notorycznie to do tego stado ptaszysk, kormoranów wyżera resztki ryb na tym zbiorniku. Jak ma być ryba w Warcie w górę od Jeziorska? Nie ma prawa jej być bo została wykłusowana przez rybaków na zbiorniku Jeziorsko za przyzwoleniem zarządu PZW w Sieradzu który to dysponuje obecną wodą. Nim rybacy i kormorany się na zbiorniku na dobre rozpanoszyły z byle jakiego brzegu mogłeś złowić leszcza, gruntowe płocie, wzdręgi po 30 cm, metrowe szczupaki czy podobnej wielkości sandacze o karpiach po 15 i więcej kilogramów czy amurach nie wspominam. Teraz możesz pomarzyć tylko o tych rybach. Na Sulejowie z tego co słyszałem wprowadzono zakaz odłowów sieciowych i bardzo dobrze, pochwalam to a kłusoli jak się złapie powinno się im wytłumaczyć ręcznie że mają zakaz łowienia siatkami bo to działa narazie lepiej niż nasze sądownictwo. Nie pomyślałeś też o tym że smażalnie mogą kupować ryby z gospodarstw hodowlanych? Takich jakie zajmują się hodowlą ryb pod handel z smażalniami i pod odsprzedaż zarówno narybku, kroczka jak i wymiarówek na zarybienia jakie prowadzi PZW (przynajmniej na papierkach). I proszę Cię nie pisz więcej o rybakach i o tym że są potrzebni bo wiem doskonale ile robią złego dla jakiejkolwiek wody na której by się znaleźli, dobrych stron niestety nie ma i nigdy nie będzie. Takie petycje powinny iść non-stop w każdym okręgu po to by wreszcie ten beton z PZW zrozumiał że wody są dla wędkarzy a związek jest wędkarski a nie rybacki. Że całe to pzw istnieje bo ludzie płacą składki bo bez nich umarło by to śmiercią naturalną wraz z tymi co robią pieniądze na wędkarzach i na rybakach za pieniądze wędkarzy. Tak więc Sławku podsumowując jak nie masz o czymś pojęcia to mnie pisz bo wystawiasz się na pośmiewisko a błazna jak będę chciał posłuchać to pójdę sobie co cyrku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Żenujący jest fakt, że petycję do ZG zaniósł człowiek który w dalszym ciągu przyznaje w swojej gazecie medale za zdechłe ryby. Szczyt hipokryzji co z resztą nie zmieniło się w WŚ od kiedy ta gazeta weszła na rynek. Czymś trzeba wydanie zapełnić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Jeziorsko akurat jest świetnym przykładem mienia porzuconego , wody niczyjej , na której brak jest najzwyczajniej pod słońcem gospodarza , a złodziejskie praktyki prowadzą w ten sam sposób wędkarze organizowani przez zo Sieradz - bo Sieradz najlepszy w kraju jest w organizowaniu presji , rybacy legalni i nielegalni , ludność okoliczna i ekologicznie nawiedzeni osobnicy z całej okolicy . I proszę nie rozpowszechniaj na tym forum tych wyjatkowo popularnych , acz prymitywnych mniemanologii , bo nie tylko wystawiasz na publiczny szwank swój intelekt , ale również forum deprecjonujesz .Na Sulejowie nie jest git , kłusownictwo i wyrybienie jest zupełnie prównywalne . Żle słyszałeś Rybaka nie ma od conajmniej dwudziestu lat . A wiesz strażniku społeczny , ile lat gnije motorówka na lądzie w Skęczniewie ? Wiesz ile lat Rudy nie sieje popłochu pomiędzy rozpasaną hołotą na Jeziorsku ? Wiesz jakie rzezie odbywają się regularnie na terenie Natura 2000 ?Ze dwadzieścia ..Rybacy są ok .. To fachowcy , a nie łatwe do uwiedzenia oszołomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Widzę Sławku że jednak nie mam o czym z Tobą rozmawiać bo nie wiesz jednak o czym piszesz albo sam się oszukujesz ale nie mnie to oceniać. Moim zdaniem Ty po porodzie upadłeś lekarzowi z rąk na podłogę, uderzyłeś się w głowę i tak już Ci zostało. Nie dyskutuję z Tobą więcej bo nie zamierzam kopać się z koniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 No to poczułem prawdziwą ulgę po tej deklaracji . Bo mogłem się przecież niesprawiedliwie pomylić .. Wiem kim jesteś .. Mądrym człowiekiem z Sieradza - oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi