Emson Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Witam serdecznie! Tak jak w temacie, jest problem z kołowrotkiem spro vanatec 9200fd. Odkurzyłem go niedawno, nasmarowałem licząc że po kilku latach leżakowanie będzie tak dobry jak wcześniej. Owszem przez parę wypadów z lekkim spinem dawał radę, ale coraz ciężej chodził i przycinał się raz po raz.Wczoraj zabrałem go na szczupaki i to już była masakra. Przy minimalnym oporze (przynęty) kołowrotek rzęzi niemiłosiernie i stawia opór jak bym kij po dnie ciągnął. Po paru rzutach się nieco rozruszał ale wciąż stawia opór, nie chodzi płynnie i ogólnie jest kicha.Stawiam, że posypało się któreś łożysko, ewentualnie przy smarowaniu i skręcaniu się gdzieś dupnąłem ;/Pytań mam zatem kilka:- jakieś sugestie co to może być?- gdzie znajdę schemat tego kręcioła?- czy jest opcja dostać w kraju części zamienne? Pozdrawiam gorąco,z góry ogromne dzięki za pomoc!Emson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi