spinnerman Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) Panowie proszę o opinie użytkowników tej plecionki. Z góry dziękuję. Edytowane 6 Maja 2015 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Od kilku lat używam tylko tej plecionki . Uważam ,że jest lepsza od zwykłej PP. Jest bardziej okrągła , bardziej wytrzymała i cichsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 A jak z żywotnością? Nie wyciera się? Nie rozwarstwaia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Według moich doświadczeń na pewno wytrzyma więcej niż zwykła PP i pod względem innych parametrów też ją przewyższa. Lowie przede wszystkim na Wiśle. i tamtejsze kamienie dadza radę nawet nie zniszczalnej plecionce ( jeżeli taka jest) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) Używam od zeszłego roku 0,15 mm dosyć płaska,całkiem fajna w dotyku ,,śliska'' po roku używania troche pojedyńczych niteczek ,,wychodzi'' używam jej na szczupłego ogólnie mogę polecić :)z tym ,że jak się poplącze to jakoś ciężko mi ją odplątać lepiej odplątywanie wychodziło mi ze starsza wersją pp Edytowane 8 Maja 2015 przez pawcio449 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Kupiłem w zeszłym roku (październik). Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne śliska okrągła i bardzo cicho lata po przelotkach.Po zakończonym łapaniu (przeważnie troling kilka razy był mróz ) na końcu grudnia stwierdziłem postrzępienie w minimalnym stopniu. Jak na razie nie stwierdziłem pogorszenia parametrów wytrzymałościowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 A wg mnie jest od D...Y(podróby na pewno nie kupiłem!)po pierwsze strzępi się szybko,kolor traci jeszcze szybciej i to nie wina przelotek!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 posiadam takową , po 2 roku wytrzymałość kipska , ale cicha jest naprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Używam takiej od czerwca 2014 w kolorze Aqua Green i wytrzymałości 10 lb . Na drugiej szpuli mam zwykłą PP 20 lb. Wytrzymałości nie porównam , ale moim zdaniem jakościowo trochę gorsza . Cicha w początkowym okresie użytkowania . Niestety niezniszczalna nie jest . Odcinek narażony na otarcia strzępi się , co wyczuwalnie osłabia parametry. Jednak w porównaniu z produktami innych firm np: SG czy Kamatsu wypada dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Użytkownikiem nie jestem/byłem ale kumpel zajechał ją w niecały sezon na Wiśle. Z 274m zostało mu może 8 dych. Zresztą wcześniej mówiłem mu aby jej nie kupował, już po macanku w jednym sklepie nie podobała mi się. Jedyne jej plusy wobec "starej" PP to iż jest cichsza i bardziej śliska. Ale rozwarstwianie jest o niebo większe co potem wpływa na siepanie na kamyczkach. Stara lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Używam od roku PowerPro S8S 20LB. Nie zauważyłem pogorszenia wytrzymałości ale pojawiły się delikatne postrzępienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 A wg mnie jest od D...Y(podróby na pewno nie kupiłem!)po pierwsze strzępi się szybko,kolor traci jeszcze szybciej i to nie wina przelotek!.sporo przewinąłem pletek , ( na pewno nie wszystkie ) to poleć coś lepszego .Chętnie wypróbuje. PP nie jest ideałem na kamienie z Wisły, ale spośród tych używanych przeze mnie ta jeszcze była najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Ogolnie było sporo na temat pp8 wystarczy wpisać w wyszukiwarkę.Od zawsze urzywam pp w wersji 4 a od tego sezonu tez 8splotowej- na plus w porownaniu do starej: miękkość,nie szumi na przelotkach. Co do wytrzymałości porównywalna choć chyba bardziej strzepi sie końcowy odcinek ze względu na ilośc splotów. Miałem duela 8x i pp w mojej opini na wiślane łowy duzo lepsza- Japonce sa za delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 młody użytkownik za założenie nowego tematu za pewne został by już tu zlinczowany...było juz troche napisane o tej plecionce raczej nie nadaje się na rzeke i łowiska z zaczepami bo szybko się strzępi i traci na mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi