Skocz do zawartości

PowerPro S8S

spinnerman

Rekomendowane odpowiedzi

Używam od zeszłego roku 0,15 mm dosyć płaska,całkiem fajna w dotyku ,,śliska'' po roku  używania troche pojedyńczych niteczek ,,wychodzi'' używam jej na szczupłego ogólnie mogę polecić :)z tym ,że jak się poplącze to jakoś ciężko mi ją odplątać lepiej odplątywanie wychodziło mi ze starsza wersją pp :)

Edytowane przez pawcio449

Kupiłem w zeszłym roku (październik). Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne śliska okrągła i bardzo cicho lata po przelotkach.

Po zakończonym łapaniu (przeważnie  troling kilka razy był mróz ) na końcu grudnia stwierdziłem postrzępienie w minimalnym stopniu. Jak na razie nie stwierdziłem pogorszenia parametrów wytrzymałościowych.

• 2 tygodnie później...

Używam takiej od czerwca 2014 w kolorze Aqua Green i wytrzymałości 10 lb . Na drugiej szpuli mam zwykłą  PP 20 lb. Wytrzymałości nie porównam , ale moim zdaniem jakościowo  trochę gorsza . Cicha w początkowym okresie użytkowania . Niestety niezniszczalna nie jest .  Odcinek narażony na otarcia  strzępi się , co wyczuwalnie  osłabia  parametry. Jednak w porównaniu z produktami innych firm np: SG czy Kamatsu wypada dużo lepiej.

Użytkownikiem nie jestem/byłem ale kumpel zajechał ją w niecały sezon na Wiśle. Z 274m zostało mu może 8 dych. Zresztą wcześniej mówiłem mu aby jej nie kupował, już po macanku w jednym sklepie nie podobała mi się. Jedyne jej plusy wobec "starej" PP to iż jest cichsza i bardziej śliska. Ale rozwarstwianie jest o niebo większe co potem wpływa na siepanie na kamyczkach. Stara lepsza.

A wg mnie jest od D...Y(podróby na pewno nie kupiłem!)po pierwsze strzępi się szybko,kolor traci jeszcze szybciej i to nie wina przelotek!.

sporo przewinąłem pletek , ( na pewno nie wszystkie ) to poleć coś lepszego .Chętnie wypróbuje.  PP nie jest ideałem na kamienie z Wisły, ale spośród tych używanych przeze mnie ta jeszcze była najlepsza.

Ogolnie było sporo na temat pp8 wystarczy wpisać w wyszukiwarkę.Od zawsze urzywam pp w wersji 4 a od tego sezonu tez 8splotowej- na plus w porownaniu do starej: miękkość,nie szumi na przelotkach. Co do wytrzymałości porównywalna choć chyba bardziej strzepi sie końcowy odcinek ze względu na ilośc splotów. Miałem duela 8x i pp w mojej opini na wiślane łowy duzo lepsza- Japonce sa za delikatne.