Skocz do zawartości

Nikon D300 a D300s

Rekomendowane odpowiedzi

@Lukomat jutro specjalnie dla Ciebie zrobię takie zdjęcia podczas spotkania j.pl

Pozdrawiam

Slider

No i jak tam, beda te fotki?

@Gumo, tak cena troche zniecheca, szczegolnie dla pocztkujacego.

Jakby ktos pytal, to w D300s podczas krecenia filmow jest autofocus - znalazlem to w jednej z recenzji. Znajomy troche mnie wyszydzil, jak mu powiedzialem o filmowaniu aparatem. Twierdzi, ze akumulatory szybko padna i nie wystarczy juz na focenie, chyba ze doloze do tego grip. Macie jakies w tym temacie doswiadczenie?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@Lukomat jutro specjalnie dla Ciebie zrobię takie zdjęcia podczas spotkania j.pl

Pozdrawiam

Slider

No i jak tam, beda te fotki?

@Luko przepraszam nie mam dostępu do internetu w domu usługodawca jaja sobie robi :angry: :angry: Spróbuje Tobie podesłać zdjęcia jak najszybciej, ale mogę od razu powiedzieć że ta funkcja nie jest podobna do efektu z szkłem typu fish eye Tragedia...

Pozdrawiam

Slider

Aha, i to jest to co masz do powiedzenia w tym temacie :wacko:

@slider, wystarczy slowna recenzja. Czyli niepotrzebny bajer?

@Gumo, ja nawet nie mysle o takim szkle. Jak juz wczesniej wspomnialem, najpierw jestem wedkarzem.

Pozdrawiam

@slider, wystarczy slowna recenzja. Czyli niepotrzebny bajer?

Zdjęcia poglądowe podeślę Tobie kiedy indziej.

Szczerze? Softwarowe rybie oko nigdy nie dorówna optyce. Funkcja rybie oko po prostu uwypukla środek zdjęcia. Zamiast bawić się programowo w takie efekty wolałbym zakupić manualnego Sangyanga 14mm lub 8mm który jest na stałym świetle.Jest to szkło manualne ale nie zmienia to faktu że bardzo łatwo wydobyć ostrość jak żyleta. Cena takiego szła to ok 640zł a jakość szkła jest porównywalna ze szkłami nikona które kosztują po parę tysięcy. Kiedy Sangyang wprowadzi do szkieł autofokus, a to jest wiadome(okres dwóch lat)będzie sporą konkurencją dla szkieł systemowych.

Pozdrawiam

Slider

Powoli skompletujemy i makro i tele teraz myślę nad jakaś stałką do portretów nie ukrywam że dostała tą zabawkę moja 14 letnia wnuczka która chodzi na zajęcia foto do dobrego instruktora i coś nie co coś już potrafi.Sam wybrał bym Canona tak aby wykorzystać moje obiektywy ale moda zrobiła swoje B).I może coś na temat lamp błyskowych może napiszecie.Najbardziej mnie interesuje czy lampy Nikona pasują do EOSów.

A nie ciekawszy by byl teleobiektyw a nastepnie odwrotnie np. wspomniana 50ka?

Stalki to fajna rzecz, biorac pod uwage ze mozna za niewielkie pieniade miec b. jasny obiektyw. Ja tylko bym sie bal jednej(?) rzeczy...jak mamy np. do krajobrazow cos kolo 10-20 to okazuje sie, ze czasem potrzeba czegos wezszego..pozniej trabią ze do portretu tylko 50tka...itd.

Ani sie obejrzymy i mamy szklarnie za calkiem pokazna sumke zainwestowana a na plecach worek jako zywo przypominajacy ksztaltem i ciezarem worek Czeresniaka z 4 pancernych...

Gumo