lukomat Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 @Lukomat jutro specjalnie dla Ciebie zrobię takie zdjęcia podczas spotkania j.pl PozdrawiamSlider No i jak tam, beda te fotki? @Gumo, tak cena troche zniecheca, szczegolnie dla pocztkujacego. Jakby ktos pytal, to w D300s podczas krecenia filmow jest autofocus - znalazlem to w jednej z recenzji. Znajomy troche mnie wyszydzil, jak mu powiedzialem o filmowaniu aparatem. Twierdzi, ze akumulatory szybko padna i nie wystarczy juz na focenie, chyba ze doloze do tego grip. Macie jakies w tym temacie doswiadczenie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 http://pitupitu.tivi.pl/ogladaj_57884,medium,odcinek_86_apar at_ii_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 @Lukomat jutro specjalnie dla Ciebie zrobię takie zdjęcia podczas spotkania j.pl PozdrawiamSlider No i jak tam, beda te fotki? @Luko przepraszam nie mam dostępu do internetu w domu usługodawca jaja sobie robi Spróbuje Tobie podesłać zdjęcia jak najszybciej, ale mogę od razu powiedzieć że ta funkcja nie jest podobna do efektu z szkłem typu fish eye Tragedia... PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 @lukomatMowimy o kwocie rzedu pod 5000zł. Mysle, ze tutaj nie chodzi o poczatkujacych tylko raczej o myslenie w aspekcie zarabiania na siebie tego obiektywu.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 http://pitupitu.tivi.pl/ogladaj_57884,medium,odcinek_86_apar at_ii_.html Aha, i to jest to co masz do powiedzenia w tym temacie @slider, wystarczy slowna recenzja. Czyli niepotrzebny bajer? @Gumo, ja nawet nie mysle o takim szkle. Jak juz wczesniej wspomnialem, najpierw jestem wedkarzem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 ...ta wada dotyczy w większości Tamronów z bagnetem pod Canona... Wspomnianą wadę bez najmniejszego problemu usuwa Foto-Technika. W ramach gwarancji wręcz błyskawicznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Tak zestawiajac mozliwosci body, to takie szklo jest w sam raz.. http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/647500_cena__mazowieck ie/ Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 @slider, wystarczy slowna recenzja. Czyli niepotrzebny bajer? Zdjęcia poglądowe podeślę Tobie kiedy indziej. Szczerze? Softwarowe rybie oko nigdy nie dorówna optyce. Funkcja rybie oko po prostu uwypukla środek zdjęcia. Zamiast bawić się programowo w takie efekty wolałbym zakupić manualnego Sangyanga 14mm lub 8mm który jest na stałym świetle.Jest to szkło manualne ale nie zmienia to faktu że bardzo łatwo wydobyć ostrość jak żyleta. Cena takiego szła to ok 640zł a jakość szkła jest porównywalna ze szkłami nikona które kosztują po parę tysięcy. Kiedy Sangyang wprowadzi do szkieł autofokus, a to jest wiadome(okres dwóch lat)będzie sporą konkurencją dla szkieł systemowych. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 @slider@ coś takiego masz na myśli. Ten efekt to tylko obróbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 popper zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 OK, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Jedyną zaletą funkcji Rybiego Oka w D90 jest to... że potrafi z bolenia zrobić mega jazia ...poza tym według mnie jest do niczego niepotrzebna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 To akurat powinno pojsc do Jerkbait sie smieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 @patuPomysl kupiony - maszynka do rekordowania ryb. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Panowie ,do NIKONA D90 z nikorem 18-105 jakie pozostałe szkło aby w miarę skompletować zestaw na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Wszystko zalezy co chcesz pukac.Albo pojsc w strone makro albo tele. Z tym ze jak masz tele to mozna wybrac cos zeby bylo i makro... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Powoli skompletujemy i makro i tele teraz myślę nad jakaś stałką do portretów nie ukrywam że dostała tą zabawkę moja 14 letnia wnuczka która chodzi na zajęcia foto do dobrego instruktora i coś nie co coś już potrafi.Sam wybrał bym Canona tak aby wykorzystać moje obiektywy ale moda zrobiła swoje .I może coś na temat lamp błyskowych może napiszecie.Najbardziej mnie interesuje czy lampy Nikona pasują do EOSów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Lampy nikonów nie pasują do canonów - inne systemy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Lampy nikonów nie pasują do canonów - inne systemy. PozdrawiamRemek Chyba że wyzwalane radiowo, albo przez fotocele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Tak to prawie wszystkie do wszystkiego pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Zależy co chcesz focić. Jak landshafty to coś szerokiego ( 10-20mm, 12-24mm) , do dalekich kadrów jakiegoś dobrego zooma do 300mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 No tak kaprysy panienki i moda zatrzymały moje szkiełka w futerałach 8)i tyle mojego bo inaczej już zmieniły by właściciela. Natomiast lampa mnie zmartwiła bo sądziłem że czasami się załapię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Tornado jesli chcesz makro to mozesz nawet kupic ta 50'tke potem tylko kupisz pierscien odwrotnego mocowania i przykrecasz do tego kita co masz, rezultat będzie coś w tym stylu jak poniżej PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 A nie ciekawszy by byl teleobiektyw a nastepnie odwrotnie np. wspomniana 50ka? Stalki to fajna rzecz, biorac pod uwage ze mozna za niewielkie pieniade miec b. jasny obiektyw. Ja tylko bym sie bal jednej(?) rzeczy...jak mamy np. do krajobrazow cos kolo 10-20 to okazuje sie, ze czasem potrzeba czegos wezszego..pozniej trabią ze do portretu tylko 50tka...itd.Ani sie obejrzymy i mamy szklarnie za calkiem pokazna sumke zainwestowana a na plecach worek jako zywo przypominajacy ksztaltem i ciezarem worek Czeresniaka z 4 pancernych... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Paweł, bo to chyba jak z wędkami. Kazdy ma swoje gusta, technikę, umiejętności wreszcie i .....potrzeby.Zdefiniowanie tego?Cóż. Zadałem pytanie laika na muchowym i teraz, to jakby wiem jeszcze mniej niż przed jego zadaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi