danek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 WitamMam pytanie na temat tego produktu: http://www.szopeneria.pl/index.php?products=product∏ _id=2644 czy ktoś z was kolegów ma cośik takiego bądź podobne ustrojstwo? Zamierzam sobie takiego urządzenie nabyć do mojej łodzi ( Michał), jednak mam kilka pytań: - jak to się spisuje-ile wytrzyma akumulator-jaką to ma żywotność PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witaj Danek Aku starczy Ci na 10godzin zakładając że masz 100Amg i winda będzie szła na maksa Ale ja widzę inne wady.1]25lbs może być zdecydowanie za mało szczególnie jak złapiesz zaczep na dnie. 2] Nie podają jaka tam jest linka, stalowa jak i z tworzywa. Jak się tylko zluzuje zacznie się odwijać i plątać jak na multiku,dlatego prawdziwe windy kotwiczne działają na zasadzie przewija linki, łańcucha a nie nawijanie.Taka wyciągarka jest fajna do lawet o ile tylko da radę wciągnąć łajbę sam właśnie taką sobie robię bo już 2 fabryczna mi się rozleciała.Pozdrawiam Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Polecam miałem takie na dwóch poprzednich łodziach.Działają poprawnie i nic się nie plącze.Ja na swoich łodziach napęd chowałem w bakistach a sterowanie w kokpicie.Opuszczanie nie jest bezwładnościowe jak sugeruje @ Tornado tylko kotwicę opuszcza silnik po zmianie kierunku obrotu przycisk uruchamiasz tylko raz.Natomiast kotwica w górę przycisk masz cały czas pod kontrolą palca.tak miałem to u siebie.Problemu z prądem nie miałem bo silnik miał ładowanie. Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Przypuszczenia teoretyczne nie zawsze idą z praktyką,Jans podaj trochę więcej danych bo temat ciekawy;jaką miałeś moc na lince jaką linkę miałeś tam nawiniętą.I na jak ciężkiej łodzi było to zainstalowane ,proszę o te dane bo ciekawi mnie czy na swojej byłbym w stanie to zamontować.Bo za bardzo sam tego nie widzę,linka stalowa nie wchodzi w rachubę [za sztywna]jakaś dakronowa żeglarska dla mnie za słaba aby moją łódź utrzymać w nurcie Odry czy jak wieje na zalewie [za ciężka i za duża]co się działo na kompletnej flaucie kiedy linka robiła się luźna podczas zwijania,Uwierz nie piszę tego złośliwie bo sam miałem zamiar coś takiego zainstalować ale koledzy wybili mi to z głowy , a tym bardziej że podczas wszystkich manewrów nie miałbym dostępu na bieżące poprawki liny.To jest temat którym na pewno interesują się koledzy z późno jesięnnych polowań z łajby.Pozdrawiam Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 To jest temat którym na pewno interesują się koledzy z późno jesięnnych polowań z łajby.Pozdrawiam Tornado Dzięki Tornado za odpowiedzDokładnie bo jesienią czy zima jest to udręka.Oglądałem też Minn Koty ale są potwornie drogie.W tej która podałem jest sznurek .Są tez inne modele ale cena oczywiście wyższa. @Jans czy piszesz właśnie o tej kotwicy która podałemPozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Nie ma za co Danek to twój temat,ale mnie samego interesujący, obawiałem się tego sznurka w nawoju z góry to przekreśla moje zastosowanie chyba że bym znalazł jakąś super linkę kewlarową co by i tak śmiesznie wyglądała z moja kotwicą.Jako Krajan i stały bywalec tej samej wody co Ty nie sposób nawzajem se nie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yacaré Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Ciekawe uzadzenia, a i cena przystepna...Szukalem w zeszlym roku czegos takiego w necie, ale nie znalazlem nic podobnego (pomijajac profesjonalny osprzet do jachtow)...Mialem zamiar pokombinowac z wyciagarkami jakie spotyka sie na terenowkach, ale w wersji mini do quadow - niestety maja nieodpowiednie parametry - niepotrzebnie duza sila, zbyt mala predkosc nawijania/odwijania...To by bylo dobre do mojej aluminiowej lupiny - chyba nie ma warunkow, gdzie by jej 5-cio kilogramowa kotwica nie utrzymala Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Obie łodzie stały na ZZ i tylko o tym akwenie mogę powiedzieć że jest mało zaczepowy.Rzeka jest dla mnie zupełnie obca , chociaż moim marzeniem i celem jest odbyć spływ z W-wy do Bałtyku. Linka jest żeglarska o śr. 6 mm .Z dwuch zaczepów uwalniałem się za pomocą silnika spalinowego żeby nie męczyć tego od windy.Nigdy nie miałem poplątanej linki może dlatego że u nas na zalewie płynie zawsze wyczuwalny prąd wody albo wiatr ustawiał łódz też na napiętej llinie.Ogólnie przy zwijaniu przy flaucie też starałem sie ustawić tak łódz aby linka była napięta/silnik/.Waga łodzi wyposażonej jedna ok.600kg / Odeon/ druga ok 800kg /Cortina/. Mam nową łódz już trochę cięższą i tam zamontuję wyciągarką przewijającą łańcuchowo-linową.Może tylko uściślę że na pierwszej łodzi miałem 12 letną MinnKote a na drugiej tą z linku i kupowana w tym sklepie.Obie są dobre ze wskazaniem na MK.To tyle jak macie jeszcze jakieś pytania to proszę. Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Dzięki Jans, ja bym się nie odważył powiesić swojej kotwicy na lince 6mm nawet gdyby łajba ważyła 200kilo, za duża strata 7,5 kg fabrycznego nierdzewu, zawału bym dostał jakby odpadła 8)Ale nad wyciągarką już zaczynam myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Kiedyś z powodu że nie było na czym holowałem taką linką Poloneza i ani razu na 10 km. nie zerwała się pomimo szarpnięć.Ale traktuj to jako ciekawostkę. Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam Czy może używa ktoś windy kotwicznej elektrycznej i może, przekazać swoje spostrzeżenia odnośnie takiego wynalazku na łodzi wędkarskiej. Z racji tego, że czasem pływa się po prostu samemu na łodzi uważam to za pewne udogodnienie, szczególnie przy silnym wietrze i większej fali. Napływając na miejsce operując silnikiem dobrze było by mieć coś takiego pod ręką, bez potrzeby przechodzenia na dziób. Może ma ktoś jakieś namiary / linki / fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaccoo1 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Odbierz maila na privat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) ok, jak możesz to będę jeszcze chwilkę - chat. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez francisco scaramanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) niektore humminbirdy maja obsluge takiej windy przez interface jestem idiota. to nie pierwszy raz dostrzeglem tylko czasami zapominam mialem na mysli windy do trola Edytowane 7 Stycznia 2013 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 bardzo ciekawe, a samą windę jaką byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 minn kotakolega ma i jest to nieocenione urządzenie szczególnie jak na drugim końcu wisi 14kg i jest w okolicy 0'C i głębokość ok 10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 minn kotakolega ma i jest to nieocenione urządzenie szczególnie jak na drugim końcu wisi 14kg i jest w okolicy 0'C i głębokość ok 10m a jaki czas potrzebuje na pdniesienie 14 kg z 10 m?? Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 chwilkę.nie mierzyłem ale ok15stempo porównywalne z szybkim wyciąganiem ręcznietrzeba sprawdzić w danych technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Do wyboru http://www.szopeneria.pl/pl/c/Windy-kotwiczne-elektryczne/214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 shorty Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Rzeczywiście musi być to bardzo przydatne urządzenie na niskie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MIGOTKA Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Mi sie podoba ta minn kota. Widzialem na ebay-u po 270-280 dolarow. Chyba sie szarpne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 najważniejsze żeby była stabilnie zamocowana bo jak powiesisz 14kg i polecisz w ślizgu po falach to może niezłe spustoszenie zrobić jak si,ę urwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Doman Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 WitamTylko ,że linka z tego co widziałem fi 6mm .Dla mnie deko niepewna a szkoda zostawic kotwice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 nie wiem jakiej jest średnicy ale kolega ma fabryczną linkę gdzie na ciężarku 14kg kotwiczy dużą łódź aluminiową oraz pływa z tym po falach 50km/h i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusrom Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Mam tą windę z Szopenarii - używałem jej przez cały poprzedni sezon (bez zastrzeżeń). Linka 6 mm wystarczająca - moja łódź waży ok. 800 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
danek
Witam
Mam pytanie na temat tego produktu:
http://www.szopeneria.pl/index.php?products=product∏ _id=2644
czy ktoś z was kolegów ma cośik takiego bądź podobne ustrojstwo?
Zamierzam sobie takiego urządzenie nabyć do mojej łodzi ( Michał), jednak mam kilka pytań:
- jak to się spisuje
-ile wytrzyma akumulator
-jaką to ma żywotność
Pozdrawiam
Danek
Top użytkownicy dla tego pytania
8
5
5
5
Popularne dni
10 Kwi
7
28 Sty
7
11 Kwi
6
7 Sty
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Tabor 8 odpowiedzi
kruz 5 odpowiedzi
majster222 5 odpowiedzi
paawelek83 5 odpowiedzi
Popularne dni
10 Kwi 2019
7 odpowiedzi
28 Sty 2010
7 odpowiedzi
11 Kwi 2019
6 odpowiedzi
7 Sty 2013
6 odpowiedzi
Popularne posty
Tapirro
No dobrze, to merytorycznie, chociaż to nie wątek o cechach wind. Nie wiem którą omawianą windę omawiasz, bo w skasowanych wpisach wystąpiły ze 3 różne ale tak czy inaczej: - jeśli na 11 osób jedna
Tabor
Moja winda za 500 pln .
paawelek83
najważniejsze żeby była stabilnie zamocowana bo jak powiesisz 14kg i polecisz w ślizgu po falach to może niezłe spustoszenie zrobić jak si,ę urwie
Opublikowane grafiki
85 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi