Skocz do zawartości

Sum, sandacz, szczupak

hykasy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Jestem Bartek, zajmuję się spinningiem ultra lekkim od dłuższego czasu. Teraz chciałbym spróbować czegoś nowego. Potrzebuję wędki, którą będę mógł łowić z łodzi, pontonu na zbiornikach zaporowych i rzekach. Przynęty to duże woblery, blachy, gumy dedykowane dużym rybom i może jakieś koguty. Cena wędki dobrze gdyby nie przekroczyła 500zł. Czy casting, czy tradycyjny sam nie wiem. Polećcie co by było najlepsze. :) Co do reszty zestawu to pewnie jakiś mocny młynek/multik i plecionka, myślę że tak 0.30 będzie ok? Celem będą sumy, duże sandacze i szczupaki. Da się to "zrobić" jednym kijem? Jestem zielony w tym temacie. Jakieś wskazówki?:)

Pozdrawiam

Edytowane przez hykasy

Wiam kolegę mam fajne kije na blanku lemax pod sandacza na ponton w sam raz moc 17lb długość 183 cm szybkie o szczytowej akcji fotki i opis znajdziesz w moim temacie filser rodbuilding jak pasuje to zapraszam na pw.

Witam, kolego filser czy nie uważasz , że takie zachwalania własnego sprzętu powinno mieć miejsce w wiadomościach prywatnych ? Tym bardziej , duże gumy i blachy to powyzejj 50 gr a czasem bliżej 100 , czy te 17 lb Twoim zdaniem obsłuży taki ciężar ?

A co do wędek, które podołają to możesz spróbować jakiegoś kija do jerkowania, albo powiedzmy mb 844 od mhx

Edytowane przez kostom63