hykasy Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Cześć! Jestem Bartek, zajmuję się spinningiem ultra lekkim od dłuższego czasu. Teraz chciałbym spróbować czegoś nowego. Potrzebuję wędki, którą będę mógł łowić z łodzi, pontonu na zbiornikach zaporowych i rzekach. Przynęty to duże woblery, blachy, gumy dedykowane dużym rybom i może jakieś koguty. Cena wędki dobrze gdyby nie przekroczyła 500zł. Czy casting, czy tradycyjny sam nie wiem. Polećcie co by było najlepsze. Co do reszty zestawu to pewnie jakiś mocny młynek/multik i plecionka, myślę że tak 0.30 będzie ok? Celem będą sumy, duże sandacze i szczupaki. Da się to "zrobić" jednym kijem? Jestem zielony w tym temacie. Jakieś wskazówki?Pozdrawiam Edytowane 7 Maja 2015 przez hykasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Wiam kolegę mam fajne kije na blanku lemax pod sandacza na ponton w sam raz moc 17lb długość 183 cm szybkie o szczytowej akcji fotki i opis znajdziesz w moim temacie filser rodbuilding jak pasuje to zapraszam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hykasy Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Hmm dziękuję za propozycję, zgłoszę się być może niedługo ale najpierw chce się lepiej zorientować w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Wiam kolegę mam fajne kije na blanku lemax pod sandacza na ponton w sam raz moc 17lb długość 183 cm szybkie o szczytowej akcji fotki i opis znajdziesz w moim temacie filser rodbuilding jak pasuje to zapraszam na pw.Witam, kolego filser czy nie uważasz , że takie zachwalania własnego sprzętu powinno mieć miejsce w wiadomościach prywatnych ? Tym bardziej , duże gumy i blachy to powyzejj 50 gr a czasem bliżej 100 , czy te 17 lb Twoim zdaniem obsłuży taki ciężar ? A co do wędek, które podołają to możesz spróbować jakiegoś kija do jerkowania, albo powiedzmy mb 844 od mhx Edytowane 7 Maja 2015 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hykasy Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 A coś z seryjnych? Raczej na takie patrzę niż na blanki same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Przepraszam kolege Kustom63 ale wyraźnie napisałem pod sandacza. mhx mb844 12-20lb proponujesz koledze do 50czy nawet 100g ha ha. Edytowane 8 Maja 2015 przez filser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Takie wymagania mógłby spełnić SkyBlade Adrenalin 5-100g,ale on nie kosztuje 500 zeta...Można szukać Jakiegoś Beastmastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Jednym kijem nie ogarniesz wszystkiego. Podziel to na 2. Pod sandacza/szczupaka i pod suma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Ugly Stick do 40 czy 45g da radę. Nie każdy sum ma 2 metry długości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Jeżeli o komfort łapania to 500 zł jest nierealne przy łapaniu na multik + wędka.Idz raczej w kierunku spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi