mrufa8 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Witam,po ostatnim pstrągowaniu trafiła mnie kropkowa choroba i myślę, że czas sprawić sobie jakiś kijaszek.Będę wędkował głownie na wąskiej zakrzaczonej rzece o nazwie biała przemsza.Podstawowe parametry kijka:najlepiej żeby nie przekroczył długości 2m,CW. max. 6g(przeważnie 3g) plus guma, rzadziej wobki nie przekraczajace 4 cm.Preferuje szybkie kije. Zastanawiałem się nad STC Trout series i STC Panfish, tylko czy ktoś miał porównanie tych patyków ? i jak sie ma STC z wyrzutem 5.5 g do 7g? Jestem otwarty na propozycje, tak samo jak mój budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Jeżeli mogą być wędki custom to poleciłbym Phenixa FX601,661lub coś z Matagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Biała Przemsza wąska? i zakrzaczona? Chyba "u góry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 FX 701-1-BFX 661 I będzie pan zadowolony Ogarną wszystko główki 2-5g plus gumiś, jigi, wobki do 5cm, obrotówki 00 do 2, małe wahadełka. Blanki mają spory zapas mocy na spotkanie z większym kropkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 (edytowane) Witam,po ostatnim pstrągowaniu trafiła mnie kropkowa choroba i myślę, że czas sprawić sobie jakiś kijaszek.Będę wędkował głownie na wąskiej zakrzaczonej rzece o nazwie biała przemsza.Podstawowe parametry kijka:najlepiej żeby nie przekroczył długości 2m,CW. max. 6g(przeważnie 3g) plus guma, rzadziej wobki nie przekraczajace 4 cm.Preferuje szybkie kije. Zastanawiałem się nad STC Trout series i STC Panfish, tylko czy ktoś miał porównanie tych patyków ? i jak sie ma STC z wyrzutem 5.5 g do 7g? Jestem otwarty na propozycje, tak samo jak mój budżet Panfish nie jest szybki i nie ma zapasu mocy za dużo w mojej opinii, oglądałem różne długości. Prędzej trout Edytowane 7 Maja 2015 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Seeker SP652-S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Biała Przemsza wąska? i zakrzaczona? Chyba "u góry" mam pare "niewygodnych" miejscówek Dzieki za podpowiedzi. Po rozmowie z kolegą Skalkiem, będzie to blank suzuki, który sam Skalek przyozdobi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 mam pare "niewygodnych" miejscówek Dzieki za podpowiedzi. Po rozmowie z kolegą Skalkiem, będzie to blank suzuki, który sam Skalek przyozdobi Który model wybrałeś jeśli można wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Można 182 mono do 7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Można 182 mono do 7g Dzieki Mierzę w klasę niżej - do 5g.Jak będziesz miał kijek w ręce daj znać jak się zachowuje przy pracy z konkretnym woblerem (np. salmo, rapala itp.)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi