osiak Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) Witam,Jak wyregulować nawoj linki w kołowrtoku tylkohamulcowym z klikaną szpulą.Dokładnie Stradic X 2500 GTM.W kolowrotkach przedniohamulcowych dokładam lub odejmuje podkładki pod szpulą, a tutaj jest ten bolec podtrzymujący szpule i podkladki dodac się nie da ... pzdr. Edytowane 8 Maja 2015 przez osiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) Musisz rozebrać szpulkę, odkręcając dekielek w którym jest przycisk do zdejmowania jej.Czasem trzeba użyć sporej siły by go odkręcić, albo użyć specjalnego do tego klucza...Po odkręceniu dekielka Twoim oczom ukarze się przycisk a pod nim podkładki i wygięty drucik który trzyma szpulkę.I teraz regulacja polega na odpowiednim usytuowaniu wygiętego drucika między podkładkami.Mam nadzieję, że zrozumiałeś moje wypociny Edytowane 8 Maja 2015 przez Arek X 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 wielkie dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Kiedyś miałem ten sam problem...teraz jest git! O ile dobrze pamiętam to..... W samej szpuli są podkładki regulacyjne , zazwyczaj 3.Gdy chcemy podnieść szpule do góry w przypadku zbyt dużego odkładania linki na górnej krawędzi szpuli ,to musimy ująć podkładkę lub dwie z dna szpuli i odwrotnie w przypadku zbyt dużego odkładania linki na dolną krawędzi szpuli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi