Witam. Po dzisiejszym wiosłowaniu mam już dość ...I teraz mam takie pytanie jakie silnik lepiej do łodzi: dziobowy sterowany nożnie i z pilota czy zwykły z maximizerem na tył.. Interesują mnie silniki firmy haswing bo minnkota to nie na moją kieszeń ...
Teraz podam przeznaczenie silnika :
-Łódź 3,2m -4,2m (na razie 3,2m)
- Zależy mi na zwrotności
-Troling ale aktywny czyli trzymam wędkę w łapie i dodatkowo nadaje ruchy
- rzutu z dryfującej łodzi nawet w wietrzną pogodę
Na chwilę obecną był by to jeden silnik przy łódce ... I teraz czy dziobowy też ogarnie zwykłe przemieszczanie się z punktu A do punktu B, czy są wieksze opory i akumulator szybko pada .. Jak pisałem wyżej zależy mina zwrotności, a z silnikiem z tyłu nie jest już tak zwrotnie..
Pytanie
darkonis
Witam. Po dzisiejszym wiosłowaniu mam już dość ...I teraz mam takie pytanie jakie silnik lepiej do łodzi: dziobowy sterowany nożnie i z pilota czy zwykły z maximizerem na tył.. Interesują mnie silniki firmy haswing bo minnkota to nie na moją kieszeń ...
Teraz podam przeznaczenie silnika :
-Łódź 3,2m -4,2m (na razie 3,2m)
- Zależy mi na zwrotności
-Troling ale aktywny czyli trzymam wędkę w łapie i dodatkowo nadaje ruchy
- rzutu z dryfującej łodzi nawet w wietrzną pogodę
Na chwilę obecną był by to jeden silnik przy łódce ... I teraz czy dziobowy też ogarnie zwykłe przemieszczanie się z punktu A do punktu B, czy są wieksze opory i akumulator szybko pada .. Jak pisałem wyżej zależy mina zwrotności, a z silnikiem z tyłu nie jest już tak zwrotnie..
Top użytkownicy dla tego pytania
11
7
5
5
Popularne dni
11 Maj
11
31 Paź
8
20 Maj
6
9 Maj
5
Top użytkownicy dla tego pytania
darkonis 11 odpowiedzi
nurek28 7 odpowiedzi
fefko 5 odpowiedzi
nrt80 5 odpowiedzi
Popularne dni
11 Maj 2015
11 odpowiedzi
31 Paź 2017
8 odpowiedzi
20 Maj 2015
6 odpowiedzi
9 Maj 2015
5 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Na zwykłym rufowym zwrotności nigdy mi nie brakowało, nie bardzo rozumiem do czego mogła by być potrzebna lepsza zwrotność - będziesz między minami pływał? Poza tym dlaczego dziobowy miałby być bardzi
Lucas
Jeśli do pływania to na rufie, na dziobie daje się silnik przeważnie do korekcji dryfu lub jako manewrowy.
mrWhite7
Na silniku dziobowym z GPS można doskonale zaprogramować dryf , chodzi mi o kierunek oraz szybkość . Ustawia się dziób łodzi pod prąd i włącza kurs ( literka N) oraz ustawia szybkość na mniejszą niż p
Opublikowane grafiki
54 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi