Skocz do zawartości

Wybór multiplikatora

mirkor

Rekomendowane odpowiedzi

Naczytałem sie ostatnio o multikach i sam już nie wiem na co wydać kasę.

Na placu boju zostały dwa, Tatula 100HSL i Revo SX.

Kusi mnie ten Revo tym bardziej, że znalazłem go w dość atrakcyjnej cenie ( sporo taniej od Tatuli).

Kręcioła potrzebuję na szczupłego i sandacza. Waga przynęt ( gumy, jerki) od 10 do 45 gram.

Który z tych dwóch jest bardziej optymalnym zakupem ?

Poczytałem też na zagranicznych forach porównania tych multików i tam jedni cenią bardziej Revo drudzy Tatulę.

Aha- zapomniełem dodać. Mój budżet to ok. 600 PLN.

Edytowane przez mirkor

Ile ludzi tyle opinii i to się nie zmieni... Sam dokonaj wyboru co Ci bardziej odpowiada:

- Revo to stara konstrukcja ale sprawdzona (mowa o I i II generacji)

- Tatula TWS, nowa buda, dalsze rzuty przeważnie

Nikt za Ciebie nie wybierze, kup sobie Revo używaj następnie sprzedaj kup Tatule... Opinia a praktyka...

Ile ludzi tyle opinii i to się nie zmieni... Sam dokonaj wyboru co Ci bardziej odpowiada:

- Revo to stara konstrukcja ale sprawdzona (mowa o I i II generacji)

- Tatula TWS, nowa buda, dalsze rzuty przeważnie

Nikt za Ciebie nie wybierze, kup sobie Revo używaj następnie sprzedaj kup Tatule... Opinia a praktyka...

I w tym Ustepie jest cala Kupa racji

wzial bym jeszcze pod uwage 2 modele abu,orra winch i troche drozszy revo winch.W zasadzie celowalbym w ten drugi,to prawdziwy dalekosiezny wol roboczy,jest to tansza wersja obecnego revo power crank jp

Edytowane przez didi

Jeden i drugi da rade, revo jak dla mnie lepiej lezy w lapie, tatula jest szersza, za to dalej rzuca ( pisalem kiedys o porownaniu odleglosci tatula vs stx ). Najlepiej jakbys dal rade pomacac przed zakupem, sprawdzic co lezy w reku lepiej. Ja bym wybral sx tylko z powodu ergonomi, ale jak nie straszne Ci uzywki poszukalbym zillona :-) - ale nie mieszajac Ci w glowie, tatula ma wiecej zalet niz revo choc nie kazdemu lezy... :-)