MATT1989 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam! Czy ktoś posiada kołowrotek jak w tytule? Jestem ciekaw czy warto go kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam,tak warto jest to bardzo dobra alternatywa dla topowych wyrobów innych firm. Może nie jest piękny, lekki ale za to bardzo mocny, wytrzymały, doskonale spasowany, niezawodny i ma zapasową szpulę na którą wchodzi więcej żyłki niż na pierwszą ( dwa w jednym )w komplecie. Wiem bo miałem taki model przez cztery lata, potem jak przerzuciłem się na casting to sprzedałem koledze i ten już od czterech lat katuje ten kołowrotek na Siemianówce ( szczupaki i sumy ) i cały czas chodzi jak nowy.Polecam bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Przedział cenowy porównywalny wybrałbym zdecydowanie zubera.Mam kilka lat Tiki te małe 2500 jeszcze jakoś idą,3500 to kicha kabłąk zamyka się sam podczas rzutu to jego podstawowa wada jest ciężki wielki jak na swoja klasę.Kabłąk można poprawić piłując gniazdo wodzika tak aby się więcej otwierał to tylko jak już byś się zdecydował na niego,jest ciężki i wielki jak na swoja klasę.Zdecydowanie Zauber lub coś innego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 ja miałem Taurusa jaieś 5 lat temu,ale pozbyłem sie go z uwagi na wagę moim zdaniem to prawda co napisał Tarłoś naprawde dobry kreciek za mała kasę,ale małą dziś bo kiedyś osztował u nas sprzedawany za pośrednictwem dragona sporo ponad 1000zł,ja go kupiłem za 400 bo za tamtą kwote to juz były bardziej sprawdzone maszynki.generalnie cena była wysoka ale materiały i spasownie godne były \topowych firm,praktycznie był to full wypas worek łozysk i cały z metalu(dlatego tak masakrycznie cięzki) zapas szpula, w porównaiu o oczko nizszym modelem Libra sa (grafitowy)niebyło dużej róznicy w pracy,ale w \taurusie niezamukał sie kabłonk w czasie rzutu a Librze tak.po czasie pozbyłem sie libry włąsnie z tego powodu.generalnie jak masz szanse za okazyjna kase kupic to mozna braćna ebayu są w normalnych cenach (poza europa) http://shop.ebay.pl/i.html?LH_PrefLoc=2&_nkw=tica%20taur us&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Faktycznie robi wrazenie...waga Rozmiar 1000 i waga 255 gramow. To dla amatorow poczucia mocy... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Diekuje wszystkim za wypowiedź zdecydowałem że kupie taurusa tp2000s. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Niech sluzy zatem dzielnie Powodzenia! Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Chciałbym na model 2000 połowić szczupaczki na przynęty od 5 do 18g, czy nie będzie on za mały do tych przynęt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 ja miałem 3000 i był Cięzki i gabarytowo spory,tici mają to do siebie ze maja dość pojemne szpule.gabarytowo 2000 odpowiada shimanowskim 2500 na takie wabiki bedzie oki myślę,rybie też raczej daadę bo to mocna matalowa konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Z tą krytyką wagi Tica Taurusa nr 1000, to niech kolega sie nie zapędza W Taurusie rozmiarówka jest inna niż w Librze. Taurus 1000 i 2000 są zbudowane na tym samym korpusie i przekładni. Różnią się tylko szpulą, a więc moc i trwałość 1000 i 2000 bedzie identyczna!!! To samo się tyczy kolejnego schodka. Taurus 3000 i 4000 też sa na tym samym korpusie - ważą już ok 420 gramów. A w porownaniu do Libry, to Taurus 1000 odpowiada Librze 2500, a Taurus 3000 odpowiada Librze 4000. Co do innych firm, to Taurus 3000 będzie porównywalny z Daiwą 3000 - 3500 i z Shimano 4000.A tak poza tym to kawałek piekielnie mocnego kręciołka. Kto nie przywiązuje wagi do napisiku Daiwa, Shimano, będzie zadowolony przez dłuuuugie lata.PS Problem samozamykajacego kabłąka w Taurusie nie wystepuje - ma dodatkową sprężynkę blokującą kabłąk w pozycji otwartej. Poiżej porównanie mechanizmu Taurusa 3000 i Daiwy 3000 z serii emblemów - tak jako ciekawostka i porownanie wielkości i klasy mechanizmów - Daiwa po prawej z alu przekładnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam na forum.Dzieki za pogladowe foto.Faktycznie robi wrazenie. Dobrze, ze wsrod wedkarskiej braci sa fanatycy trwalosci za wszelka cene.Maly kolowrotek z wielkimi bebechami - posluzy lata. Milego uzytkowania. Ja do napisiku Daiwa juz przywiazany nie jestem. Teraz sie wzialem i przywiazalem do siemano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Kiedy Tica weszła do Polski, prasę i Internet obiegły fotki Taurusów z pękniętą stopką. Często zdarzało się to podczas holu dużej ryby - w jednej ręce wędka, w drugiej...kołowrotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Czyli zamiast mocy hamulca w kg powinni podawać... moc stopki ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Czyli zamiast mocy hamulca w kg powinni podawać... moc stopki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Kiedy Tica weszła do Polski, prasę i Internet obiegły fotki Taurusów z pękniętą stopką. Często zdarzało się to podczas holu dużej ryby - w jednej ręce wędka, w drugiej...kołowrotek...Miałem taki przypadek w ABU C4X. Moment przełomowy, w ktorym uwierzyłem, że trwalość kołowrotka, to rzecz bardzo względna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Sądzę, że po to są takie rzetelne fora jak jerkbajt, by brać wędkarska miała rzetelne informacje. Jeśli się zamieszcza ważne przestrogi co do trwałości np stopki, to warto poprzeć krytykę konkretną fotą lub linkiem, bo inaczej to wygląda na post dilera konkurencji. Ja taurusami kręcę na Wiśle, Bugu, Zegrzu od dwóch sezonów, a przymierzając się do nich przewertowałem bardzo dokładnie fora internetowe i NIGDZIE nie natknąłem się na łamiące się stopki w Taurusach. Owszem na forum sumowym była jakaś tica ze złamaną stopką, ale był to jakiś model w klasie 40$-50$. Sorry, ale to tak jakby pisać, że np Daiwa Saltiga jest do d..., bo inna Daiwa - 3 razy tańsza Tierra rozpada się po pół sezonu (na to akurat łatwo znaleźć potwierdzenie w necie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Ja również łowie ticami ale librami. Miałem w ręku tauuruska i ogólnie uznaje kreciołkitica za solidne.Libra 3000 SA kreci u mnie juz 3 sezon inigdy nie rąbnęła foszka w postaci zamykającego się kabłąka. Osobiscie polecamkolego ticzki Solidne w rozsądnych cenach.pozdrawiam,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Stopki pękały w modelu Delphin i czasami końcówki stopek w Librach GB i SA.Poza wygladem i ceną niczym nie powalały.Ale miały swoje handlowe 5minut w Polsce.Kolejki były jak za komuny.Taurusów sprzedano przez Dragona bardzo mało.Ze wzgledu na cenę i wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Kolego @witold. Rzetelnosc forum jerkbait to pochodna rzetelnosci jego uzytkownikow. Jesli staje sie w obronie kolowrotkow Tica Taurus, ale jakos zapomni sie wspomniec ze handluje sie nimi na allegro to... Powodzenia w biznesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Kolego Guzu. Całe szczęście dla tego forum, że są czujni moderatorzy A co do etyki, to na tym forum mam identyczny nick jak na allegro, to chyba nie świadczy o chęci ukrywania się . A co do handlowania Ticą na allegro, to jak zapewne sprawdziłeś od 2001 roku sprzedałem 94 przedmioty z tego dwa kołowrotki, z których jeden był Ticą Taurusem, a jeden Daiwą . Jeśli te liczby mają świadczyć o handlowaniu sprzętem firmy T, to chyba nie ma na tym forum wędkarza, o którym nie można by powiedzieć, że handluje sprzętem konkretnej marki, bo chyba każdy coś tam ze sprzętu czasem kupuje i czasem sprzedaje - nieprawdaż? To co piszę o Taurusie to moje osobiste doświadczenia z użytkowania i spostrzeżenia poczynione w czasie konserwacji i smarowania tych kołowrotków. Zresztą załączyłem zdjęcia, bo mówią one dużo o sprzęcie. Jedyne subiektywne zdanie w moich postach to że Taurus to kawałek piekielnie mocnego kręciołka. Kto nie przywiązuje wagi do napisiku Daiwa, Shimano, będzie zadowolony przez dłuuuugie lata. Czy dwa lata bezproblemowego użytkowania, w czasie których zostałem fanem tego konkretnego modelu upoważniają, czy nie upoważniają do takiej opinii? Niech rozstrzygnie czujny moderator PozdrawiamHandlarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Dzieki za wyjasnienie. Powodzenia z Tica, na allegro i na rybach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 odgrzeje kotleta posiadam już taurusa 2000 ale szukam drugiego więc jak by ktoś miał na zbyciu dobrą sztukę to proszę pisać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinmar Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Posiadam taki kołowrotek w rozmiarze 3000 lub 4000 bo są dwie wielkości szpuli, bardzo mocny bardzo ładnie nawija plecionkę ładnie kręci bez zarzutów jedyny problem który zauważyłem podczas kilku letniej używalności to sprężyna kabłąka po kilku latach zrobił się luz i nie domyka kabłąka dostać nie można dopasować ciężko . Ze względu na dużą wagę a zarazem moc używam do trollingu ,przy rzutach czasami robił brody przy zbijaniu kabłąkiem . Kupiłem okazyjnie ogólnie nie do zajechania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 ja wyrwałem swojego w rozmiarze 2000/2500 w idealnym stanie za 300zł i jestem z niego mega zadowolony,idealnie nawija plecionke żadnej brody jeszcze nie miałem i problemów z kabłąkiem dla tego szukam drugiej sztuki w tym samym rozmiarze bo większe trochę za ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinmar Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Czy może ktoś słyszał o jakimś serwisie TICI w Polsce ? Jakieś namiary ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi