jedrek115 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Plecki jest idealnie tu nie wchodzi w.grę to czy jest pletki za dużo czy za mało bo jest ok.... Ona się zawija o hamulec podczas zamykania kablaka. Zamiast na szpulę wejść to ona na pokrętło i czasami jak się zagaplilem to broda murowana :/ na 100 rzutów 50 z nich jest z pletka na hamulcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja tego u siebie na zauważam,kołowrotek ciężki, kręcący b.płynnie choć "twardo", typowy "wół roboczy" do ciężkiej orki, nie do zaje.... chania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Historia firmy Tica rozpoczęła się w roku 1965 r. od powstania spółki Everwinner ltd. na Tajwanie. Everwinner był producentem sprzętu sportowego. Oficjalnie marka Tica powstała w 1991 r, wtedy właśnie założono oficjalnie spółkę. Firma od samego początku postawiła na wysoką jakość oferowaną po przystępnej cenie. Na rynku ciężko było się przebić nowemu producentowi, wśród uznanych konkurentów.Aby uniknąć powielania wzorców, Tica postawiła na wysokiej klasy zespoły projektantów i inżynierów. Nowoczesne rozwiązania tych ostatnich sprawiły, że produkty Tica okrzyknięte zostały Cybernetycznymi. W niektórych modelach upychano naprawdę wiele nowinek technicznych, które były dostępne tylko w najwyższych półkach cenowych konkurencji, albo wręcz były nowymi patentami inżynierów, pracujących dla firmy Tica. Patenty i udoskonalenia tego co już było znane, to drugie imię marki. Żadna inna firma w ciągu ostatnich dwóch dekad, nie opatentowała tylu rozwiązań w zakresie budowy kołowrotków wędkarskich. Jednym z nich są chociażby słynne ramy i obudowy ze stopów grafitu z aluminium. Zapewniają one większą sztywność i niższą masę niż ramy wykonane w całości z metalu. Powyższe nowinki techniczne oraz doskonała logistyka zarządzania procesami produkcji i mądre inwestycje, doprowadziły do tego, że na wielu światowych rynkach Tica zaczęła wypierać dotychczasowych dominatorów. Oferowano bowiem kołowrotki nowocześniejsze i trwalsze, po niższych cenach. Ich produkty zaczęły seryjnie zdobywać nagrody wielu ważnych plebiscytów wędkarskich. W jednym z testów flagowy model Taurus pokonał osławioną Shimanowską Stellę, bijąc ją na głowę każdym z parametrów. Biorąc pod uwagę niemal trzykrotnie niższą cenę Taurusa od japońskiego konkurenta, był to wynik niebywały. Po owym, zwycięskim teście, Tica Tauruszostała uznany za arcydzieło inżynierii przemysłu wędkarskiego. Obecnie Tica ma swoje siedziby w Japonii, USA, Europie i Chinach. Na świecie istnieje około 30 jej przedstawicielstw. Oprócz produkcji kołowrotków, zaczęto produkować także wędki o innowacyjnych konstrukcjach. Obecnie w USA, Australii i Kanadzie to właśnie sprzęt firmy Tica uchodzi za najlepszy i najnowocześniejszy z obecnie dostępnych na rynku. Na naszym rynku niestety to nadal nisza i ciężko dostać jakikolwiek model. Do legend już przeszły maszynki z serii: Sportera, Libra, Taurus, Caiman, Gemini i Sculptor. Zatem chętni na nie mogą liczyć co najwyżej na allegro, albo sprowadzać zza granicy na własną rękę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jest jedna a allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Na forum bylo zdjecie z takim knobem(ktos sie chwalil wymianka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Na forum bylo zdjecie z takim knobem(ktos sie chwalil wymianka)też mi się tak wydaje ale kto się chwalił też nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Panowie gdyby kogoś interesował taurusek 3000(odpowiednik shimanowskiej 4000) to tu jest:http://www.ebay.de/itm/Tica-Taurus-TP-3000S-silver-/321639810975?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item4ae33a079f Edytowane 17 Stycznia 2015 przez TAURUS1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Widzieli Pany:http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=tica+taurus&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-1-spt-0113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Widzieli tylko 3 taurus mi nie potrzebny 1 po 2 sezonach boleniowania smiga jak nowy.Szukam czegos pod okonia do 300 gr z szeroka szpula i gdyby nie waska szpula w taurusie 2500 pewnie jub bym nim krecil. Ale nic w jakosci taurusa chyba do 800 zl nie kupie zeby nie jeczalo pod obrotowkami roz 3i krecilo tak ladnie jak taurus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jestem tego samego zdania co przedmówca Do 8stówek ciężko o coś równie niezawodnego i jak dla mnie bardzo ładnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Tak, tylko ta waga i średnica szpulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Waga i srednica w 4000 przy kijku na bolenia mi nie przeszkadza ale do okoniowki ze 120 gram za duzo. A maly sie nie nadaje z uwagi wlasnie na waska szpule Edytowane 27 Stycznia 2015 przez qmichalq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zainteresował mnie ten młynek...poszukałem i znalazłem.Nie wiem czy to nowa wersja ale sądząc po cenie i umiejscowieniu śrub w body to całkiem możliwe. http://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/tica-taurus-tp-b/27284/p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 pytania do uzytkownikow z problemami: czy ktos, kiedykolwiek, zamawial czesci do kolworotkow tica? czy ktos byl juz w kontakcie z serwisem tej firmy? jakie sa wasze doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Użytkuje wyłącznie kołowrotki Tica. W Polsce nie ma serwisu. Próbowałem zamówić korbkę w Carpmix'ie bo tam kupowałem jakieś kołowrotki. Po roku obietnic, kupiłem korbkę od prywatnej osoby. Reasumując, kołowrotki świetne, dostępność części żadna. Dobrze jak ktoś ma znajomego w Stanach tam można dostać większość części. Z pozdrowieniami, drzejko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam, Lowil juz ktos Talismanami w mniejszych rozmiarach ( 2500, 3000, 4000)? Czy maja zapasowe szpulki bo na zdjeciach jakos ich nie widac? Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 to pokrywaloby sie ze spostrzezeniami wszystkich moich znajomych, posiadajacych kolowrotki tica, jak i moimi wlasnymi, czyli beznadziejna komunikacja, slaby serwis i zerowa dostepnosc do czesci zamiennych, bez roznicy w ktorej czesci europy czy azji problem wystapil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam, Lowil juz ktos Talismanami w mniejszych rozmiarach ( 2500, 3000, 4000)? Czy maja zapasowe szpulki bo na zdjeciach jakos ich nie widac? BujoSam się zastanawiam nad mniejszym talismanem bo jest to niemalże to samo co taurus, różnią się koszem i szpulkami(talisman ma szerszą). Wagowo talisman nieco lżejszy roz.2000/2500- 255gr pojemność szpuli 2000 0,25-145m, 2500 0,25-180mTALISMAN 2000:2500: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi