Michci0 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Hej. Szukam dosc uniwersalnego kijka do ok 300zl +/- (moge przekroczyć ten budżet w niewielkim stopniu) pod woblera i gumki.Lowie na rzece narew.70 do 30 % jest to łowienie z brzeguKijek ma sie nadawac przedewszystkim do lowienia szczupakow ale od czasu do czasu lubie wyskoczyć połowic sandacza na gumy.Woblery na które łowie sa od 5cm do 13cmGumy na główkach od 6gr do 20grWedka powinna miec w okolicach 2.7mjedyna uwaga to bym nie chcial aby wedka pod woblerem "lamala sie" tzn zeby nie pracowala na calej dlugosci bo jakos tego nie luie gdy mam wedke cala wygieta pod malym wobkem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Kolego mogę Ci polecić kijaszek Konger Wold Champion Zaner 285, kijek bardzo przyjemny a co najważniejsze nadaje się pod Twoje 20 g maks 25 g.cena jak pamięta w granicach 360 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Przecież WC zander to wklejka, pod wobki się zupełnie nie nadaje. Kij ma być nowy czy może być używany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 DAIWA INFINITY-Q Jigger 270, c.w. 7-28 albo do 35 gr - jak poszukasz to znajdziesz w godziwej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 kijek moze byc uzywany oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Robinson Diaflex Zander 2,40m 10-45g i mimo że też jest to wklejanka ja łowię nim głównie wobkami i wahadłami i to w różnej gramaturze, głównie w Warcie. Kupiłem go pod bolenie, szczupaki i sandacze w jednym i moim zdaniem świetny kijek. Jeśli ma Ci się kij sprawdzić w rzece by się nim przyjemnie łowiło lepiej wybrać o ciut większej mocy niż te 20-25g wyrzutowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczko Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 A ja polecam Dragon Millenium wobbler 10-35g tyle że 2,55.Ja używam na Warcie i Odrze i spokojnie przy tej długości daje rade, więc myślę że na Narwi też nie będzie wspomniana długość problemem.Ponadto kij sprawdza się też przy cięższych gumach a i alga 3 nie robi na nim wrażenia,no i cena przystępna ok 200pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi