tomek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 witajcie pomóżcie kupiłem muchówkę sprzęt do wyrobu sztucznych much i co dalej nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć jak wykonać sztuczną muchę jak dobrać chaczyk poprostu nic niewiem pomocy jakieś wzory sztucznych much opis jak wykonać z czego itd .bardzo mi na tym zależy będę wdzięczny za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Czesc Tomku,Witam Ciebie serdecznie. Przyjemności na forum! Mysle, ze najlepszym zródłem informacji będą portale specjalistyczne (wędkarstwo muchowe) np. www.namuche.pl. Dodatkowo wiem też, że piękną książkę pisze Jaj z www.wedkowanie.org na temat warsztatu muchowego. PozdrawiamRemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 @Tomek, witaj na naszym forum. Tak, jak napisał @Remek, najwięcej informacji dotyczących łowienia na muchę i ich kręcenia znajdziesz na portalu http://www.namuche.pl Na naszej stronie także jest kilku muszkarzy i mam nadzieję, że coś ci doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Na pogawędkach wędkarskich jest kilka artów o kręceniu much, na WCWI jest też kącik muszkarza. Zajrzyj jeszcze na forum Ciekawe strony - tam zamieściłem post pt. Muchowo na jerkbait.pl i znjadziesz napewno kursy jak kręcić dobrze w Polsce Pozdr.Salmo PS. JEszcze w Winampie możesz znaleźć TV (francusko-języczna) i tam możesz się naoglądać much i sposobów ich kręcenia. W MEdia Library szukasz SHOUTcast TV, w wyszukiwarce wpisujesz fly i masz . TAm są dwa kanały o muszce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 tomku,Zobacz tutaj ... piękne zdjęcia!!!! http://www.wedkowanie.org/bench.html PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike_hunter81 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Witam ! to jest mój pierwszy wpis na forum .Jeżeli masz już wszystkie przyrządy niezbędne do ich wykonywania zacznij od wykonania '' buzzzerka '' to nic innego jak hak owinięty nicią i walnięty lakierem Haki jakie będą CI potrzebne to kamassan b110 i b100 , rozmiar ( ma znaczenie ) na rzeke 16-14 na jeiora większedo much mokrych np. b175 i b170 i wiele innych do suchych much haki lekkie bo mucha ma unosić się na powierzchni ... Ja uczyłem się od tego Szkotahttps://www.youtube.com/watch?v=8UUz8C9Tal8 A materiały to wszelkie rodzaje sierści ( zając, królik, łoś, kret, wiewióra, lis) jednym słowem martwe zoo w domu , pióra koguta i inne , tzw dubbingi , ogon bażanta , gęsie te twarde nadają się świetnie na korpusy do każdego rodzaju much. Wszelkiego rodzaju pianki. numeracja nici to tak jak z hakami im nr większy tym cieńsza nić , do większości much stosuje 0/8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Czołem Dawidzie , chyba nie zwróciłeś uwagi na daty wpisów w tym wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 ... na naukę nigdy za poźno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ha ha , ja też nie zwróciłem uwagi na datę pierwszego pytania.Teraz już rozumiem czemu odpowiedzi były takie miłe i cierpliwe.Jakby ktoś teraz zapytał to by dostał link do wyszukiwarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Dobre. Złoty Szpadel się należy za odkop roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) ups... Edytowane 31 Marca 2015 przez niedzielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Skoro temat został już odkopany to ja też mam prośbę o pomoc Zainteresowałem się ukręceniem swoich pierwszych micro jigów, różnego rodzaju robactwo na krasnopiórki, karasie i inne niedrapieżne ryby. Wiem że sporo z Was zajmuje się tym "zawodowo" i mam nadzieje że odpowiecie na moje pytania:1. Gdzie kupić materiały takie jak nici, druty, pióra, dubbing, koraliki itp. ? Sklep internetowy czy stacjonarny? Będę miał później trochę sierści z dzika, sarny, łosia i kolorowe pióra z kur, bażantów i pawi.2. Jakiej grubości kupić nici i drucik?3. Czym różnią się koraliki wolframowe i mosiężne, poza ceną i gęstością? I jakiego rozmiaru użyć do jigów ok 1g?4. Jakiej wielkości wybrać haki do wyżej wymienionych ryb?5. Jakie materiały jeszcze powinienem wziąć pod uwagę na początku zabawy? Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Marcin P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi