Skocz do zawartości

okuma vs baitcaster vs curado 201 dpv vs DAIWA ADVENTAGE TDA 153 LHSTA

grunwald18

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawe,ciekawe.wyczulem w tym nutke ironi.ale coz racje napewno masz :D wydaje mi siejednak ze te multiki sa tak popularne ze znajda sie zwolennicy wszytskich.zapewne jeden bedzie dobry przy lzejszych wabikach a inny zarowno przy lekkich jak i ciezkich.temat dosc popularny gdyz te multiki czesto ukazuja sie na forum ale nie w takim zestawieniu.uwazam ze tematy nie sluza jedynie pomocy indywidualnym odbiorcom lecz calej rzeszy odwiedzajacej to forum czyniac go bogatszym.pozdrawiam c&r

wiem wlasnie.z tych trzech tylko daiwa ma magnetyk.chodzi o to ze okume znalazlem za 450 zl to jakies 112 euro a w hiszpani jest curado 201dpv za 126e przceniony z 289e i daiwa za 156e przeceniona z 189e. tak wiec curado jak i okuma sa w podobnej cenie i tu wybralbym curodo jednak daiwa mamagnetyczny z tym ze roznica w cenie w sumie nie duza 30e jakies 120zl.co zatem z tych trzech wybrac.czy istotna(lepsza)jest roznica majac hamulecmagnetyczny??niektorzy pisza ze ten model daiwy jest wyzej ceniony niz curado

Ciekawe czy ktoś łowił akurat tymi wszystkimi multikami i może je obiektywnie zrecenzować :unsure:

Ciekawe Ciekawe :D Bardzo mało osób w naszym kraju łowi na tą daiwe advantage hstla. Okumy nie miałem i nie zamierzam mieć, curado używałem chwilę, wykonałem parę rzutów więc o niej też nic nie powiem. Lecz mogę powiedzieć o Daiwie Advantage Hstla którą posiadam :D Jest to bardzo sympatyczny multiplikator. Osiągi rzutowe zaczynają się od 6gram do 60gram, lecz jednak dużo zależy od wędziska stosowanego. Hamulec Walki działa płynie i jest mocny... potrzeba trochę siły żeby go ruszyć jak jest dokręcony. Szkielet jest zrobiony z aluminium lecz jak to daiwa right side plate' jest zrobiony z plastiku ale to w niczym nie przeszkadza. Daiwa Advantage HSTLA posiada również ubogą wersie robioną dla Cabelasa. Różnica między nimi polega na zmianie koloru srebnego na grafitowy i zamiast napisu na stopce Daiwa Thailand jest Made by Daiwa :D Oprócz tych zmian kosmetycznych to są te same multiplikatory lecz w różnych cenach. Wersja OEM robiona dla cabelasa jest tańsza .

HSTLA różni się od poprzedniego wcielenia Advantage jedynie ilością łożysk i poprawkami kosmetycznymi takimi jak zmiana rączki i gwiazdy hamulca. Powstało wiele wersji tego multiplikatora. Każda wersja jest warta tych pieniędzy. Za swoją daiwe dałem bodajże 125$ więc niezła gratka :D

Shimano Curado jest to chyba[?] najbardziej popularnym multiplikatorem u nas w kraju ze względu na jego uniwersalność jak i cenę. Lecz według mnie powyższa daiwa jest na tym samym poziomie co curado.

Jeśli masz jakieś pytania do tej daiwy, chętnie odpowiem.

Pozdrawiam

Slider

slider.czy posiadasz te daiwe?? http://www.todopescatienda.com/product_info.php?cPath=201_51 3&products_id=6116&osCsid=aea2218d4dc5857c54dba10319 47c368 z tego co widze ma 11 lozysk a nie 6 jak curado wazy troszke mniejno i przelozenie 6.3 a nie 5.0 czyli juz wiemy ze do jerkow lepsza daiwa....no coz czekajmy co jeszcze ludziska napisza :D..na multiplikator.pl(nie wiem czy dopuscilem sie zdrady ze tam zagladnalem :unsure: )mowia ze okuma jesli chodzi o te klase multikow (nie o te trzy tylko ta klase) jest najlepsza oferta na rynku.w sumie okuma jest w cenie rynkowej abiorac pod uwage shimano czy daiwe mowimy o ofertach.