Vasyl Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Przeglądając nowości Daiwy trafiłem na takie oto zdjęcie z widoczną przelotką z włókna węglowego.Czy obecni na forum rodbuilderzy znają może temat dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Ona była opisana jako wykonana z wł. węglowego, czy tylko jej malowanie jest ala węgiel?Naprawdę zaciekawiłeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Poszperałem troche w necie i znalazłem dwa filmiki.Oni to nazywają AGS (air guide system)http://www.daiwa-fishingshow.com/products/swf/rod05_ags.swf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Rzeczywiście ciekawa sprawa, od dosyć dawana można spotkać się z opinią że metal jako materiał do ramek przelotek jest w XXI wieku juz zdecydowanie przestarzały więc nic dziwnego że w końcu spróbowali czegoś innego... musiałbym jednak wziąć do łapy taką przelotkę żeby wyrobić sobie zdanie - bo ciężar przelotki jakkolwiek ważny, nie powinien być jednak jedynym kryterium przy jej wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Dopiero teraz wpadł mi w ręce katalog daiwy na 2012r, a tam taki o to kwiatek: http://daiwafishing.com.au/?page_id=10861 czyli kolejna odsłona wyścigu zbrojeń. Dane wagowe, które podają są imponujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Ciekawe czy pierścienie też będą węglowe, bo jakoś nie wyobrażam sobie ich współpracy z plecionką. A na jednym ze zdjęć tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Ciekawe czy pierścienie też będą węglowe, bo jakoś nie wyobrażam sobie ich współpracy z plecionką. A na jednym ze zdjęć tak to wygląda. Carbon frame and titanium ring, Carbon frame and SiC ring, Titanium frame and titanium ring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 No to ta górna przelotka tylko wygląda jak węgiel a jest z tytanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 A jeszcze przyszło mi do głowy, że pierścień może być zatopiony w macie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 może po prostu tak to dziwnie wyszło na zdjęciu,ważna informacja jest taka ,że nie planują sprzedaży samych przelotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 No jasne, że nie planują. To byłby strzał w kolano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 W najbliższym czasie na pewno nie, ale wcześniej czy później to zrobią, bo jak nie to nie zarobią... jak inni pójdą tym samym śladem.A na to zapewne nie trzeba będzie długo czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Jeśli dobrze widzę, to 2,5 raza mniej ważą niż tytany, toż to zgroza jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 No nie wiem. Podejrzewam, że to opatentowali w JP, USA a na pewno w Chinach. Poza tym cena pewnie byłaby zaporowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 miałem te wedki w ręce,- nic ciekawego a przelotki w naturze wyglądają nieco gorzej tzn jakby byly mniej precyzyjnie wykonane.Raczej nie ma co liczyć na to ze będą w sprzedaży bo daiwa nigdy tego co miała opatentowane nie sprzedawała w detalu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 ... swoją drogą, to trochę kiepsko spacing na tym kiju wygląda <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 No co Ty chcesz Cięciwy piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Nom, ten spacing na zdjęciu ochydny jest, ale to szczegół .Wielkiego halo z tym pewnie nie będzie. Mimiowszystko, gdyby można było dostać tak lekkie przelotki, to byłoby bardzo pozytywne, niech by nawet były słabo wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 a ja jestem ciekawy jak wygląda urazowość takiego rozwiązania. Bo parę razy różne przelotki musiałem odginać, przyginać - normalna sprawa przy wędkach użytkowanych a nie stojących w gablotce o ile przelotki w dobrej stalowej ramce z reguły wytrzymują takie operacje, o tyle w tym przypadku zastanawiam sie czy jedyną opcją nie będzie super glue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Super glue na pewno załatwi sprawę <_< .Pewnie Daiwa robi tak, że nie trzeba przyginać , to laminat więc idzie z form, powtarzalność i dokładnośc jest wysoka. Mnie zastanawia, czy da sie takie przelotki normalnie zdjąć z blanku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Metalowych też nie trzeba przyginać dopóki nie zaczepią sie w pokrowcu pakowane nocą po całym dniu nad wodą, albo nie zahaczą o coś w łodzi albo ktoś na nich nie usiądzie, albo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Na gięcie przelotki siedząc, albo stajć na niej, nic poradzisz. Przelotki przygianać umyślnie czasem trzeba, bywa że nie bardzo są podgięte jednakowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam ,pomysł Daiwa jest ciekawym krokiem .Kolejnym może być zmiana w ramce stopki na tuleję . No a potem to już tylko „million modułów” , „resonanse grip” , „resonanse guide” – przelotki na ramkach z tubką na pierścionkach , itd , itp . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Dobry bajer to połowa sukcesu .Na mnie te bajery coraz mniej już działają.Chyba się uwsteczniam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi