SPIDERLING84 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witam, czy przedstawiony w linku bezpiecznik nada się do zabezpieczenia silnika lbs? Czy w ogóle jest potrzeba, żeby zabezpieczyć silnik w taki sposób? http://allegro.pl/bezpiecznik-midival-50a-i5334447340.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Warto zabezpieczyć silnik, bo w razie zwarcia leci bezpiecznik a nie spalą się kable czy uzwojenie w silniku.Jak chcesz umieszczać go między kablami?Moc zależy raczej od mocy silnika.50 A to pod 50-55lbs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Chciałem przykręcić do klemy bezpiecznik a do bezpiecznika kabel... Można tak? Buduję ponton (gumowa baza już jest) i chcę kilka rzeczy zrobić na stałe - dlatego chcę zabezpieczyć to i owo bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 To nie przeszkadza czy będzie zaraz przy akumulatorze czy wyżej na kablu, swoją rolę będzie spełniał w razie zwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Harjer Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 To nie przeszkadza czy będzie zaraz przy akumulatorze czy wyżej na kablu, swoją rolę będzie spełniał w razie zwarcia.No nie wiem ! Wszyscy sprzedawcy silników elektrycznych zalecają montaż bezpiecznika, jednak nie bezpośrednio na klemie aku, lecz w odległości około 20-25 cm od zacisku na klemę. Bezpiecznik montowany jest na przewodzie "+" Uważam, że ten przedstawiony przez Kolegę nie nadaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Warto zabezpieczyć silnik, bo w razie zwarcia leci bezpiecznik a nie spalą się kable czy uzwojenie w silniku.Jak chcesz umieszczać go między kablami?Moc zależy raczej od mocy silnika.50 A to pod 50-55lbs.między kablami? czy ja dobrze rozumiem, że mowa o zasilaniu - i zasilaniu + a między nimi bezpiecznik?po mojemu to jakiś kosmos. przecież tak zamontowany bezpiecznik będzie zwarciem w układzie i zawsze poleci w tzw. pizdu.wracając do meritum - ten pewnie będzie dobry, ważne tylko aby zamontować go na plusie zasilania.(względnie możesz poszukać jakiegoś automata - są na alledrogo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 januszz Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Bezpiecznik powinien znajdować się w ciągu przewodu + (szeregowo).Odległość umiejscowienia bezpiecznika, na drodze od żródła zasil.(akumulator),do silnika (odbiornik) nie ma znaczenia . Edytowane 13 Maja 2015 przez januszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Spoko miałem na myśli "między kablami" czyli rozcięte zasilanie. Na tyle zielony to nie jestem .Jestem na etapie wykształcenia podstawowego, ale elektrotechniki coś liznąłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 wybacz. dopytywałem tylko ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 wybacz. dopytywałem tylko ;-)Spoko, to moja wina bo nie napisałem precyzyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SPIDERLING84
Witam, czy przedstawiony w linku bezpiecznik nada się do zabezpieczenia silnika lbs? Czy w ogóle jest potrzeba, żeby zabezpieczyć silnik w taki sposób?
http://allegro.pl/bezpiecznik-midival-50a-i5334447340.html
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi