flajsik Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Piszę ponieważ potrzebuję pomocy od osoby z krakowa lub okolic która ma pojęcie na temat naprawy kołowrotków.W ostatnim czasie postanowiłem przesmarować swój kołowrotek, zrobiłem to i przy składaniu coś musiałem złożyć nie tak ponieważ nie działa mi halumec, a dokładniej nie zawsze zaskakuje i dość często chcąc wrócić korbką w przeciwną stronę podczas kręcenia "na sucho" hamulec nie łapie i korbka obraca się o ćwierć lub nawet kilka obrotów do tyłu. Spartaczyłem robotę która z pozoru nie jest trudna ale jak się nie układa części w odpowiedniej kolejności to przy składaniu nie raz wydarzają się różne niespodzianki. Kołowrotek ogółem kręci bardzo lekko, aż miło - tylko ten hamulec, albo aż (bo bez niego o łowieniu rybek można zapomnieć). Byłbym bardzo wdzięczny jeśli któryś z forumowych kolegów zechciał by mi pomóc - czy to naprawić własnoręcznie czy też dając namiary na osobę która się tego podejmie. Pozdrawiam Edytowane 14 Maja 2015 przez flajsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Chodzi o blokadę obrotów wstecznych tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Czym smarowałeś łożysko oporowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Pewnie chodzi Ci o oporówkę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Tak o blokade obrotów wstecznych, cały kręcioł smarowałem smarem do kołowrotków mikado który kiedyś dostałem w bonusie do zamówienia z jednego ze sklepów internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Wymyj łożysko oporowe w benzynie i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Wymyj łożysko oporowe w benzynie i będzie ok.I daj odrobinę oliwki,nie może być całkiem suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Ok, w niedziele się tym zajme. Dzięki wielkie za pomoc. Dam znać czy taki zabieg pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi